Anachy Zveřejněno 1. Březen 2022 Sdílet Zveřejněno 1. Březen 2022 Nějak se nemohu zorientovat, může mě někdo nasměrovat, nemohu najít co letos stojí pravidelná technická , děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 1. Březen 2022 Sdílet Odesláno 1. Březen 2022 https://plavebniurad.cz/dok-pl/spravni-poplatky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 1. Březen 2022 Sdílet Odesláno 1. Březen 2022 Loni jsem zažil na SPS pozitivní šok. Propásl jsem konec platnosti lodního osvědčení a děsil se co bude. Objednal jsem se na technickou na těch jejich stránkách s tím, že loď dovezu k nim. Druhý den mi volali, že technickou mám na 10 let a ať se jen stavím s doklady, že mi prodlouží platnost. To taky udělali, na počkání a zadara! To jsem teda čuměl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Březen 2022 Autor Sdílet Odesláno 2. Březen 2022 Loni jsem zažil na SPS pozitivní šok. Propásl jsem konec platnosti lodního osvědčení a děsil se co bude. Objednal jsem se na technickou na těch jejich stránkách s tím, že loď dovezu k nim. Druhý den mi volali, že technickou mám na 10 let a ať se jen stavím s doklady, že mi prodlouží platnost. To taky udělali, na počkání a zadara! To jsem teda čuměl. Tak určitě prima zjištění, ale předpokládám, že toto se týká jen nových lodí. Asi něco jako první technická u nového auta :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 2. Březen 2022 Sdílet Odesláno 2. Březen 2022 Mělo by to být tohle:https://plavebniurad.cz/dok-pl/spravni-poplatkyI když posledně jsem si to spočetl a pak to bylo nějak jinak. Nijak jsem to nezkoumal. Placení byl trochu problém, kolky jsem neměl a kartou to nešlo (přes informaci, že to jde). Byli ale solidní, vzali hotovost, napsali potvrzení a kolky že koupí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Březen 2022 Autor Sdílet Odesláno 2. Březen 2022 Díky, tuten odkaz jsem našel samozřejmě také, ale nějak z toho nedokážu vydedukovat tu správnou cenu, takže budu doufat, že mi vezmou kartu (případně hotovost) ať neřeším kolky, když přesně nevím kolik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 2. Březen 2022 Sdílet Odesláno 2. Březen 2022 Nějak jsem přehlédl, že odkaz již dával Lubor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 2. Březen 2022 Sdílet Odesláno 2. Březen 2022 Díky, tuten odkaz jsem našel samozřejmě také, ale nějak z toho nedokážu vydedukovat tu správnou cenu, takže budu doufat, že mi vezmou kartu (případně hotovost) ať neřeším kolky, když přesně nevím kolik.Ahoj,dnes jsem se objednával na technickou a bylo mi řečeno že karty určitě ano.Jinak je to docela bída s místem prohlídek - 95 % termínů do léta je vypsáno přímo na SPS v Praze a k tomu mají asi čtyři dny (sečteno) na Orlíku a jeden den v Davli a na Slapech včetně. Tak jsem rád že mě to napadlo včas - Do Holešovic (na SPS) kde se nedá legálně zastavit natož parkovat by se mi nechtělo.Jinak kdo má plyn a eletřinu tak chtějí revize. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 2. Březen 2022 Sdílet Odesláno 2. Březen 2022 I já jsem byl ubezpečen, že karty určitě ano. No akosi signál na Orlíku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dědek1684956734 Odesláno 2. Březen 2022 Sdílet Odesláno 2. Březen 2022 Těch termínu je daleko víc. https://plavebniurad.cz/predpisy/predpis.php?typ=i&id=285&zdroj=email Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 3. Březen 2022 Sdílet Odesláno 3. Březen 2022 Tak to je zajímavé - ale v tom objednávacím (rezervačním) formuláři tyhle vůbec nejsou .Zřejmě ty "moje" termíny jsou na ty rezervace, a tyhlety volné jak kdo přijde. Jo a ještě v těch rezervacích to také dělí podle domovské PS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 3. Březen 2022 Autor Sdílet Odesláno 3. Březen 2022 No ja jsem se objednal na příští týden do Prahy, tak uvidím jak dopadnu :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dědek1684956734 Odesláno 3. Březen 2022 Sdílet Odesláno 3. Březen 2022 Já to mám zítra UTZ na plyn a technickou příští pátek. Taky se těším. :rolleyes: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dědek1684956734 Odesláno 10. Březen 2022 Sdílet Odesláno 10. Březen 2022 Tak technickou mám zasebou, bez jediné připomínky. Proběhla v naprosté pohodě. Bodejť ne, v mém načinčaném plavidle. :lol: :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 10. Březen 2022 Sdílet Odesláno 10. Březen 2022 Gratulace. Na jak dlouho to je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dědek1684956734 Odesláno 10. Březen 2022 Sdílet Odesláno 10. Březen 2022 Na pět let. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 23. Květen 2022 Sdílet Odesláno 23. Květen 2022 Státní plavební správaInformace Státní plavební správy č. 15/2022ze dne 23. 5. 2022o technické způsobilosti malých plavidel evidovaných v zahraničí a provozovaných na vnitrozemských vodních cestách České republikyMalé plavidlo podléhající evidenci podle zákona o vnitrozemské plavbě (dále jen „plavidlo“), lze na vnitrozemských vodních cestách provozovat pouze v případě, že bylo schváleno plavebním úřadem jako technicky způsobilé. Podmínky technické způsobilosti jsou stanoveny zákonem č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě (dále jen zákon o vnitrozemské plavbě), a jeho prováděcími předpisy, konkrétně vyhláškou č. 334/2015 Sb., o vedení rejstříku malých plavidel a technické způsobilosti malých plavidel, převozních lodí a plovoucích zařízení k provozu na vodních cestách (dále jen „vyhláška“).Podle § 9 odst. 1 zákona o vnitrozemské plavbě lze na vodních cestách provozovat jen taková plavidla, která jsou evidována v příslušném rejstříku a která byla současně schválena jako technicky způsobilá. Technická způsobilost musí být ověřena u všech plavidel podléhajících evidenci a schvaluje ji plavební úřad, kterým je v tomto případě Státní plavební správa, na žádost vlastníka nebo provozovatele plavidla. Splnění podmínek technické způsobilosti ověří plavební úřad technickou prohlídkou. Tou je ověřen technický stav plavidla, který musí odpovídat podmínkám stanoveným vyhláškou. Namísto rozhodnutí o schválení technické způsobilosti plavidla Státní plavební správa vydá osvědčení plavidla, které nadále slouží také jako doklad technické způsobilosti.Jiný doklad o evidenci plavidla provozovaného českým subjektem na vnitrozemských vodních cestách ČR nelze považovat za doklad o technické způsobilosti a nelze jím nahradit osvědčení plavidla získané postupem uvedeným výše.Platí do: odvolání(č. j. 572/Ř/22)Mgr. Klára Němcová v. r.vedoucí služebního úřadu– ředitelkaStátní plavební správy :cool: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 23. Květen 2022 Sdílet Odesláno 23. Květen 2022 tzn skončila éra loď s Holandskou vlajkou a český majitel - To ještě bude veselo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dědek1684956734 Odesláno 23. Květen 2022 Sdílet Odesláno 23. Květen 2022 Jo, to bude sranda. :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 23. Květen 2022 Sdílet Odesláno 23. Květen 2022 Zrovna se mi letos podařilo vyběhat evidenci v Polsku. Tak snad to nebude tak horké.Pročítám to sdělení a asi by to chtělo právníka.Na první pohled bych řekl, že to nebude vymahatelné, resp. že to zahraniční evidence splňuje. Plavidlo je registrované v příslušném rejstříku a dle pravidel daného rejstříku je technicky způsobilé.Otázkou je, jestli existuje nějaký legislativní předpis, který by přikazoval prokázat způsobilost u našeho plavebního úřadu.Tím spíše, že toto chtějí vymáhat pouze u českých subjektů.Tak jak je to sepsané, mi to přijde ušité moc horkou jehlou na to aby to bylo legislativně správně.Nechci se hádal, ale mám dojem, že podle evropské právní úpravy nelze vymáhat různé povinnosti pro obyvatele různých zemí.Uz jsem to dohledal.... Listina zakladnich prav a svobod EU, hlava III. čl 20 a 21 rovnost pred zakonem a zakaz diskriminace.2. V oblasti působnosti Smluv, a aniž jsou dotčena jejich zvláštní ustanovení, se zakazuje jakákoli diskriminace na základě státní příslušnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 24. Květen 2022 Sdílet Odesláno 24. Květen 2022 tam je důležitá ta poslední věta Jiný doklad o evidenci plavidla provozovaného českým subjektem na vnitrozemských vodních cestách ČR nelze považovat za doklad o technické způsobilosti a nelze jím nahradit osvědčení plavidla získané postupem uvedeným výše.S listinou na policii asi nezapůsobíš .Pokuty jsou do 100 tis . Samo sebou ze dne na den je to na hovno a možná to i vysoudíš ale bude to na roky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 24. Květen 2022 Sdílet Odesláno 24. Květen 2022 No že bych zrovna chtěl trávit čas po soudech to se říct nedá.Spíš doufám, že to dopadne podobně, jako ten nesmysl s nočním kotvením a že to zase rychle odvolají.Já zatim nemam v plánu utíkat na technickou. Pošlu dotaz právníkům, co si o tom myslí, ale v zásadě to co napíše nějaká paní z úřadu nemá moc velkou váhu. Není to opřené o žádnou legislativu. Je to prostě jen dopis.Jsou podepsány mezinárodní smlouvy o uznávání registrací. S takovýmto přístupem by se nám mohlo stát, že po přejezdu hranic s autem budeme muset na jejich technickou, protože si nějakej ouřada řekne, že nebude uznávat tu naší?Před léty jsem plavebku docela hájil. Byli tam fajn lidi, kteří měli rádi lodě a pomáhali.Jestli tam pořád jsou nevím, ale to co poslední dobou ukazují, je hrozný.Lodní doprava u nás prakticky neexistuje a tak aby prokázali svojí nepostradatelnost, tak vymýšlí chujoviny.Škoda no.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dědek1684956734 Odesláno 24. Květen 2022 Sdílet Odesláno 24. Květen 2022 Pokud se moc nepletu, totéž je s autem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 24. Květen 2022 Sdílet Odesláno 24. Květen 2022 Není to žádný dopis , je to vyhláška Plavebního řadu ,stejne jako když 1.1.2022 zakázali plavbu na Sandberku ,,,, s motory 10KW+ ... prostě to platí , policie pokutuje . Nic se od té doby nezměnilo . Prostě skončila doba Holandský vlajky a Českýho majitele . Je to úplně stejný , jako když si dovezeš např z Německa Audinu a tak ji tady taky musíš přihlásit ,STK a povinné ručení . O tom není žádná diskuze .Celé to stejně byly ochcávky jak se vyhnout našim pravidlům a legalizovat normálně nepřihlásitelné lodě to teď skončilo . Jen mi zaráží že to je ze dne na den ... No že bych zrovna chtěl trávit čas po soudech to se říct nedá.Spíš doufám, že to dopadne podobně, jako ten nesmysl s nočním kotvením a že to zase rychle odvolají.Já zatim nemam v plánu utíkat na technickou. Pošlu dotaz právníkům, co si o tom myslí, ale v zásadě to co napíše nějaká paní z úřadu nemá moc velkou váhu. Není to opřené o žádnou legislativu. Je to prostě jen dopis.Jsou podepsány mezinárodní smlouvy o uznávání registrací. S takovýmto přístupem by se nám mohlo stát, že po přejezdu hranic s autem budeme muset na jejich technickou, protože si nějakej ouřada řekne, že nebude uznávat tu naší?Před léty jsem plavebku docela hájil. Byli tam fajn lidi, kteří měli rádi lodě a pomáhali.Jestli tam pořád jsou nevím, ale to co poslední dobou ukazují, je hrozný.Lodní doprava u nás prakticky neexistuje a tak aby prokázali svojí nepostradatelnost, tak vymýšlí chujoviny.Škoda no.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 24. Květen 2022 Sdílet Odesláno 24. Květen 2022 Nechci se tady zaplétat do nesmyslných debat, ale je to informace, žádná vyhláška, žádné omezení, nic takového. Stačí si zavolat na SPS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky