Přejít na obsah
Plavidla.cz

oprava otáčkoměru

skodavrs

Doporučené příspěvky

já jsem již loď koupil s nefunkčním otáčkoměrem, ručička stále ukazuje 4000ot, tedy něco je zaseklé.

Teď při poslední vyjížďce mi přestal ukazovat rychloměr.

Proto se ptám kdo by mi to dokázal opravit.

Upraveno uživatelem skodavrs
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jsem již loď koupil s nefunkčním otáčkoměrem, ručička stále ukazuje 4000ot, tedy něco je zaseklé.

Teď při poslední vyjížďce mi přestal ukazovat rychloměr.

Proto se ptám kdo by mi to dokázal opravit.

Co se týče rychloměru záleží zda máš podtlakovej nebo něco elektronického, u toho podtlakového stačí když projedeš bordelem a něco se ti vcucne do trubičky.

Odkaz ke komentáři

Vždyť píšu že bych se v tom povrtal.Můj názor je:Když něco nefunguje tak to víc rozbít nejde.Zatím mi většinou vyplatil.Ale jde o to jestli je tam naměřeno všechno co tam má být.To je 12V,kostra a signál otáček.Teprve potom je chyba v otáčkoměru samotném.
Odkaz ke komentáři

• 3 years later...
Ahoj, poslední dobou mám na svém Mercruiseru 3,0 LX problém s otáčkoměrem. Někdy po delším stání se ručička za jízdy houpala sem ptam, po chvíli vše ok. Ovšem dnes jsem při jízdě po Labi kdy jsem jel maximálkou tzn vždy to bylo 4500ot zaznamenal, že točím 5500-5600. Vrtuli jsem nedávno dával novou 21", předtím také byla 21" nehledě na to, že když jsme tu vrtuli před 3 nedělema zkloušeli společně tak motor točil na max 4500. Na volnoběh ukazuje cca 900ot. Je chyba v budíku nebo mám někde zkusit vyčistit kontakty či snímač, pokud ano kde to na tomhle motoru najdu? Díky moc.
Odkaz ke komentáři

Koukam, že ti nikdo neporadil.... :-(

Já jsem se vrtal ve všech mých budíkách.

Otáčkoměr je v podstatě elektronickej čítač, kterej čítá počty hození jiskry. :-) Lidsky řečeno bere to signál z rozdělovače z kladívka. Prvně bych se podíval po všech kontaktech a po kabelu. Jestli je někde blbej kontakt, tak ti to klidně načítá víc signálů, než ve skutečnosti. Klidně bych provizorně natáhnul novej drát a zkusil to. Jestli to bude OK, tak hledej chybu ve vedení.

Taky zkontroluj polohu přepínače zezadu na budíku. Já mám nastavení na 4 / 6 / 8 válců.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...