Přejít na obsah
Plavidla.cz

Propeller

Doporučené příspěvky

Děkuji. Jak je zajištěná matka proti povolení. Já mám na konci tu korunku do které se přihne plech co zabraňuje povolení matky. A když jsem takový propeller našel tak má jiné označení. Nevím co právě znamenají ta čísla a mate mě těch 48 na začátku. Umí někdo to číslo přeložit do rozměrů vrtule co se udává u jiných propellerů. Z čísla se dá vyčíst pouze stoupání 21 a že je pravotočivá. Zbytek nevím. Děkuji. 33eeb22a-c241-43f7-bf72-b41aab27cfc0_1.98cc13674839d1ed04ea902a5ab98abd.jpeg.dafbbc6b2f17d8f9d5087b0bacbad88e.jpeg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stoupání máš, průměr si změříš. Zjistíš, že máš třeba 17 3/4 x 21. Pokud stávající vrtule lodi vyhovuje a chceš mít jen stejnou záložní, tak si vybereš výrobce a tvar, který Ti někdo doporučí, nebo se Ti prostě líbí. Pak budeš hledat vrtuli potřebného rozměru a k ní redukční pouzdro na motor (Z nohu) co máš. Matice bude v balení u pouzdra.

Na obrázku co jsi přiložil se ta mosazná vložka dá vyklepnout směrem dozadu a pod ní je plastová vložka, kterou vyrazíš směrem dopředu.

Odkaz ke komentáři

Pokud si nejsi jistý co vybrat, tak je podle mne nejlepší zajít do kamenné prodejny se znalostí jakou máš nyní vrtuli (průměr a stoupání), jakou máš nohu (typ, průměr hřídele a počet drážek). Oni vědí co tam bude pasovat. Bude to sice trochu dražší, nežli nákup z webu, ale zase to můžeš vyměnit, kdyby to náhodou nepasovalo.

Máš už vyzkoušeno, jestli je stávající vrtule ideální pro režim, v jakém loď budeš provozovat? Abys třeba neměl dvě stejné vrtule a na jaře nezjistil, že by to chtělo nějakou s trošku jiným stoupáním...

Odkaz ke komentáři