PetrK Zveřejněno 9. Listopad 2021 Sdílet Zveřejněno 9. Listopad 2021 Ahoj, mohu se zeptat zkušenějších, hledal jsem odpovědi na své otázky na internetu ale co jsem našel je vzájemně protichůdné...Chtěl bych si (nechat) postavit haubot nepodléhající registraci. Líbí se mi třeba takovýto plastový https://www.hausbot.info/hausbot-maly.htm, předpokládám, že s rozměrem cca 6,5x2,5m bych se do 1t mohl vejít.Jak se ta tuna určuje? Někdo píše že jde o váhu lodě, třeba při zavěšení na jeřáb, což je nejobjektivnější. Bez lidí, jen pohotovostní hmotnostNebo jde o výtlak, teda jde o objem vytlačené vody při plavbě, když tam jsou dejme tomu 4 lidi? To ale už je neprokazatelné...Druhá věc, na kterou jsem nenalezl jasnou odpověď, co s odpadníma vodama. Tak splaškové vody ze záchoda jsou mi jasné, počítal bych s chemickým, nejsem prase abych to vyléval jinam než do kanalizace. Ale kam s vodou ze dřezu? Ze sprchy? Z umyvadla? Musí se dělat nádrž na odpadní vody a tam je jímat? Nebo se třeba sprcha může odvádět do Orlíka? A pokud bych vody musel jímat, nevíte kde, třeba na tom Orlíku, se dají likvidovat? To jako přijede fekál k vodě a vysaje to?Třeba se ptám úplně blbě, omlouvám se, ale prošel jsem články, fóra, ale jasnou odpověď jsem nenašel...dík... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Millan Odesláno 9. Listopad 2021 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2021 Ahoj.Naložit na přívěs,zajet na váhu(třeba kovošrot nebo uhelne sklady)Nechat si vyjet vážní lístek s razítkemSamozřejmě vážit prázdné(na vodě už ti to nikdo vážit nebude)Veškeré odpady do nádrží na odsátí nebo na vynášeníPokud tam bude elektro nebo plyn tak je ptřeba revize od UTZDomluvit si místo na vyvázaní nebo se vyvázat na k tomu povolené místoMotor do 5kw Váha do 1000 kgPak dát na vodu a užívat si pohodu =D =D =D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Millan Odesláno 9. Listopad 2021 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2021 Pokud jsem napsal něco blbě tak mně opravte :cool: =D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Millan Odesláno 9. Listopad 2021 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2021 Odsávaní na orlíku bohužel nevím neznám to tam (ale je tam krááááásně =D ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrK Odesláno 10. Listopad 2021 Autor Sdílet Odesláno 10. Listopad 2021 děkuju za informace, jojo, Orlík je nejhezčí :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelH Odesláno 10. Listopad 2021 Sdílet Odesláno 10. Listopad 2021 Odsávačku by měli mít v Marině Orlík, ale dřív to měli napsané na webu. Teď to zmizelo, tak nevím jestli se něco změnilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 10. Listopad 2021 Sdílet Odesláno 10. Listopad 2021 Dovoluji si opravit,1000kg je včetně zatížení tak pokud tam budou 2-3 dospělé osoby+ motor a vybaveni tak bys musel mít váhu tak max 650kg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrK Odesláno 11. Listopad 2021 Autor Sdílet Odesláno 11. Listopad 2021 Jasně, to je sice možné, ale v praxi to, si myslím, je neřešitelné. V praxi je asi možné zvážit hmotnost plavidla 950kg a pak tvrdit, že na léto vždycky zhubnu a budu jezdit sám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Veronika3108 Odesláno 2. Září 2022 Sdílet Odesláno 2. Září 2022 Ahoj hausbótéři,obracím se na vás s prosbou. Píši diplomovou práci na téma hausbóty jako druhé bydlení. Byli by jste ochotný mi vyplnit krátký dotazníček o tomto typu rekreace? Zabere max 5 minut. Budu moc ráda, že mi s tímto tématem pomůžete a rozšíříme tak povědomí o hausbótech v Česku. Přiložený odkaz na dotazník ZDE:https://forms.gle/2Q3mFGvWFgUmrzAG7Děkuji Vám za vyplnění a přeji hezký den! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky