Mič Zveřejněno 16. Září 2021 Sdílet Zveřejněno 16. Září 2021 Ahoj,scháním startér na závěsný motor Selva Portofino 75 r.v. 01. Nemáte někdo? Předevím poptávám zkušenosti s náhradami. Nový startér stojí 12.000,- Ještě popíši problém: starté točí, ale nemá sílů. Baterie nová a plně nabitá. Zkoušel jsem kabelové vedení a propojit startovacími kabely přímo baterie startér abych vyloučil chybu v kabeláži. Ale situace je stále stejná. Startét vyndán, rozebrán a vyčištěn - byl tedy v dost katastrofickém stavu, celý orezlý a špinavý. Na sucho tzn vyndaný běží super, ale motorem neotočí. Nejaké rady, tipy.. případné nemáte někdo náhradní na půjčení a vyzkoušení, zda je skutečně problém ve starteru a není např. přidřený motor? díky moc.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 17. Září 2021 Sdílet Odesláno 17. Září 2021 Motorem přeci lze protočit i bez startéru.... přes kliku, setrvák, převodovku, na to nepotřebuješ startér ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 17. Září 2021 Autor Sdílet Odesláno 17. Září 2021 Motor protočit jde, když hodně zaberu i rukama přes setrvak. Při vyndání svíček jde lehce. Proto vše ukazuje na startér. při vyndaných svíčkách startér motorem točí pěkně. Ale komplesi nezvládne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 6. Říjen 2021 Sdílet Odesláno 6. Říjen 2021 A co zkusit aliexpres? Tam mají různé typy startérů na přívěšáky za pár tisíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 11. Říjen 2021 Sdílet Odesláno 11. Říjen 2021 A co oprava startéru?V Indii to dělají na ulici: a u nás je na webu plno firem co tvrdí, že jakýkoli startér za pár stovek opraví. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 25. Prosinec 2021 Autor Sdílet Odesláno 25. Prosinec 2021 Tak ten Ind je borec. No ja se do toho poustet nebudu ale poptam opravu.. a taky kouknu na aliexpres. Problem jsem jestě nevyřesil tak kdyby jste mel nekdo jestě typ. Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 29. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2021 Sice už to možná není aktuální, ale řešil jsem podobný problém. Nakonec mě napadlo namazat ozubení vazelínou. Teď s tim motorem startér točí, jak za mlada. :)Hned jsem to udělal i na Mercruiseru. Je to neskutečně znát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 29. Prosinec 2021 Autor Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2021 Aktualní to je, porad nemsm vyřešeno.. sice je to malo pravděpodobné ale tření tam nějaké je a vzhledem k ceně pokusu to zkusím :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 15. Leden 2022 Autor Sdílet Odesláno 15. Leden 2022 Tak doplním průběh. Startér byl v opravě. Údajně je v pořádku. Jen se mu nezdály jakési šroubky dal mi je do ruky (na 8mm kliček) že jsou vyhřáté a drží cosi co je potřeba mít super ukostřené. Opravář neměl jak v zatížení vyzkoušet, ale dává tomu velkou šanci že to skutečně bylo tím. Zatím nevyzkoušeno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 30. Leden 2022 Autor Sdílet Odesláno 30. Leden 2022 Tak opět doplním průběh opravy. Problém je odstraněn. Byli to šrouby na uhlíkách (vyhřáté). Vyměnili se za nové a startér šlape :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky