Zdenda Zveřejněno 17. Srpen 2021 Sdílet Zveřejněno 17. Srpen 2021 Ahoj,víte někdo k čemu slouží díl na fotce a jaká má být jeho správná funkce?Po nasátí bordelu do karburátoru mám pořád hrozně bohatou směs jak na volnoběh, tak v otáčkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garda Odesláno 18. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2021 Ventilek v plovákové komoře. Uzavírá pomocí plováku přívod benzínu do karburace a udržuje nastavenou hladinu. Pokud netěsní, tak je směs bohatá a může i vytékat benzín z karburátoru. Vyčistit a pokud je poškozený vyměnit, nebo se pokusit opravit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 18. Srpen 2021 Autor Sdílet Odesláno 18. Srpen 2021 Mám přívod paliva ze shora. Stejně tak jehla uzavírající přívod je nahoře.Tohle je dole v plovákové komoře.Dneska jsem googlil a našel jsem, že by to měla být power tryska. Na US fórech jsem našel popis, že by na volnoběh a ve středních otáčkách měla být zavřená a otevřít se až ve vysokých otáčkách. Ovládá jí prý podtlak. Mě vede z víka karburátoru táhlo na kterém je pružina. Tohle táhlo ale tu trysku otevře. Pružina je dost silná. Bohužel nevím jak ověřit, že po nastartování se opravdu vytvoří potřebný podtlak, aby se to uzavřelo.Zkoumal jsem to táhlo. Chodí normálně volně. Nic podezřelého jsem nenašel.Jediné čeho jsem si všiml je, že mám natržené těsnění pod tímto víkem. Původně jsem myslel, že o nic nejde. Je to mezi plovákovou komorou a směšovacími komorami. Hladina paliva je dost nízko, aby tam něco teklo. Ale teď jak zjišťuji, že tam musí fungovat nějaké podtlaky.... Zatím jsem to provizorně "opravil" tmelem. Snad tahle prkotina bude původcem celého zla.Udělal jsem z jůtrouby prtscr toho táhla, které ovládá power trysku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 18. Srpen 2021 Autor Sdílet Odesláno 18. Srpen 2021 Jinak jsem podle návodu měřil hladinu benzínu v plovákové komoře. Řekl bych, že je dokonce o milimetr nižší, než by měla být. Tady teda původce zla nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 11. Listopad 2021 Autor Sdílet Odesláno 11. Listopad 2021 Tak jen pro všechny, kteří by na to snad časem narazili.Je to power tryska, která je ovládaná podtlakem. Pro její správnou funkci je důležité bezchybně fungující těsnění v karburátoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se