Jendaaa Zveřejněno 15. Červen 2021 Sdílet Zveřejněno 15. Červen 2021 Ahoj. Poprvé v životě mě čeká plavební komora, a to Kořensko. Chci se zeptat na nějaké rady přímo k této komoře, mám z toho celkem strach:) moc díky za rady a tipy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 15. Červen 2021 Sdílet Odesláno 15. Červen 2021 (upraveno) Kořensko nepatří mezi zrádné komory,nahlaš komorníkovi,že budeš komorovat prvně a určitě ti rád poradí. Žádný učený z nebe nespadl a vzpomínám na napětí před tou svoji "první" kdysi na Labi.Pokud komora nemá pojízdné plováky s pacholátky,nesmíš vyvázat loď na tvrdo,pouze ji přidržuj lanem u vyvazovacích prvků a samozřejmostí by měla být kudla v kapse pro případné odříznutí zaseklého lana stejně jako opatrnost na ostatní lodě... Upraveno 15. Červen 2021 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 15. Červen 2021 Sdílet Odesláno 15. Červen 2021 kořensko je komora s malou výškou,natéká to zepředu,má plovoucí pacholata,pohoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jendaaa Odesláno 16. Červen 2021 Autor Sdílet Odesláno 16. Červen 2021 Díky, snad to bude v pohodě. Ještě mám dotaz. V případě plavby do přehrady Hněvkovice, cca 2km pod přehradou se nachází ještě jedna komora, je to tak? Nenašel jsem o ní moc žádné informace. Případně prosím o info i k této a hněvkovické komoře. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 16. Červen 2021 Sdílet Odesláno 16. Červen 2021 Kousek nad Týnem je jez - samozřejmě s komorou. Hněvkovice II - https://mapy.cz/zakladni?x=14.4451120&y=49.1938347&z=17&source=base&id=1901015 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 16. Červen 2021 Sdílet Odesláno 16. Červen 2021 (upraveno) Ta "malá" Hněvkovická je úplně v pohodě. Má nejmenší výšku na celé kaskádě, na vázáníjsou svislé trubky, po kterých se úvazek krásně posouvá. Na Kořensku, pokud se plavíš nahoru, zůstaň spíš u vjezdu - je to podstatně klidnější. Jinak na stránkách PVL jsou z nich on line kamery. Nejsou sice zamířeny přímo do komor, ale i tak si můžeš udělat konkrétnější představu včetně aktuálního provozu. Není to sice video, ale fotky se obnovují při každém otevření či aktualizaci stránky. Upraveno 16. Červen 2021 uživatelem taurus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jendaaa Odesláno 16. Červen 2021 Autor Sdílet Odesláno 16. Červen 2021 Tak jste mě celkem uklidnili, díky. Určitě to zvládnu ještě jednou díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 16. Červen 2021 Sdílet Odesláno 16. Červen 2021 Kořensko nepatří mezi zrádné komoryA je tu v Čechách vůbec nějaká zrádná komora? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 16. Červen 2021 Sdílet Odesláno 16. Červen 2021 Třeba zrovna Hořín. Dolánky taky umí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 16. Červen 2021 Sdílet Odesláno 16. Červen 2021 Vysloveně zrádná asi ne, ale jak píše David. Obecně komory plněné vepředu (mimo plněných sklopnými vraty) dovedou s delší lodí, jsi-li až u předních vrat a jedeš nahoru, pěkně zacvičit. Hlavně když se člověk chytne jako frajer na jednu šmajsku... Ono mezi ně patří i to Kořensko. Na to, že je to jedna z posledních vybudovaných komor se projektant moc nevyznamenal. Ale obsluha je tam solidní a napouští celkem rozumně, navíc má hladké stěny a není nijak vysoká, takže je to v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 16. Červen 2021 Sdílet Odesláno 16. Červen 2021 Díky, snad to bude v pohodě. Ještě mám dotaz. V případě plavby do přehrady Hněvkovice, cca 2km pod přehradou se nachází ještě jedna komora, je to tak? Nenašel jsem o ní moc žádné informace. Případně prosím o info i k této a hněvkovické komoře. Děkujimám loď v týně,dorazím v pátek a v sobotu pojedu nahoru,můžeš se přidat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 16. Červen 2021 Sdílet Odesláno 16. Červen 2021 Jestli jde o sraz, tak v pátek jedu do Týna a buď až nahoru, nebo jako halis. Ale tuhle debatu by bylo asi lepší řešit ve vlákně ke srazu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 17. Červen 2021 Sdílet Odesláno 17. Červen 2021 Třeba zrovna Hořín. Dolánky taky umí.V Dolánkách jsem vylítl nahoru docela rychle. Měl jsem ale za to, že to pouze obsluha pustila naplno. Nic hroznýho to ale nebylo. Hořín mi taky přijde na pohodu. To bude asi tím, že mám malou a lehkou lodičku. Na těch 18ft mi většinou stačí háček. Lano používám v komorách zřídka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 17. Červen 2021 Sdílet Odesláno 17. Červen 2021 Hořín několik mnoho let táhnul od vnější zdi. Náhle změna a dva roky táhne od středové. Takže docela překvapení. Dolánky v malý, když pustí stavítka rovnou, tak se udělá uprostřed komory půl metrová boule vody a přibije tě na zeď tak, že se nemusíš vázat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jendaaa Odesláno 5. Červenec 2021 Autor Sdílet Odesláno 5. Červenec 2021 Ahoj. Nějak se to asi nevložilo, tak zkusím znovu...Komoru Kořensko už mám za sebou, dokonce několikrát a bylo to v pohodě..letošní rok mě ještě nejspíš bude čekat plavební komora Hněvkovice jez a Hněvkovice přehrada. Nějaké rady a zkušenosti k těmto komorám? Jsou tam také plováky? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 5. Červenec 2021 Sdílet Odesláno 5. Červenec 2021 Ahoj. Nějak se to asi nevložilo, tak zkusím znovu...Komoru Kořensko už mám za sebou, dokonce několikrát a bylo to v pohodě..letošní rok mě ještě nejspíš bude čekat plavební komora Hněvkovice jez a Hněvkovice přehrada. Nějaké rady a zkušenosti k těmto komorám? Jsou tam také plováky? Díky.Všechno na pohodu. Od Orlíku nahoru jsou všude vesměs buď plováky a nebo silná roura, kolem které hodíš úvazek a na volno přivážeš k lodi. Na tu rouru, pokud pluješ nahoru, tak je dobré mít gumové rukavice ať se nezasereš. Přehrada je sice vysoká, ale na plovácích, takže pohoda. Ač jsem to plul před týdnem, tak už ti nepovím, co přesně je kde, protože mám za sebou všechny komory na kaskádě a dolním Labi, tak v tom mám trochu bordel. Raději si na ty komory před vplutím zavolej a řekni komorníkovi, že tam pluješ poprvé a on ti řekne co a jak. Čísla a ostatní info o komorách máš zde: https://www.lavdis.cz/vodni-cesty/plavebni-komory 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky