PetrK Zveřejněno 15. Prosinec 2020 Sdílet Zveřejněno 15. Prosinec 2020 Ahoj,rád bych se zeptal na zkušenosti s materiály lodí všeobecně. Takhle, rád bych koupil větší loď. Pravděpodobně bazarovou, nemohu se rozhodnout, zda RIB člun, nebo laminát ve velikosti 4,5-5,5m. Výhody a nevýhody obojího z hlediska využitelnosti, jízdních vlastností, hmotnost při transportu a tak mám asi jasné, ale nevím, jaká je životnost těch lodí všeobecně. Třeba když koupím desetiletou loď, zda mohu počítat, že dalších 10let bude sloužit.. V některých inzerátech je veleben materiál hypalon, že přežije lamináty - nevím.. Stejně tak netuším, kdy nastupuje osmóza laminátu. Je mi jasné, že to záleží i jak se předchozí majitel staral, kde a jak byla loď uskladněná, ale nějaké informace by mi pomohly do rozhodování vnést světlo. Varianta jsou i plastové, ale ty bazarové snad ani nejsou..Ještě by mě zajímal váš názor na jednu věc - z hlediska servisu lodních motorů - je lepší závěsný mebo vestavěný? Tak nějak si říkám, že když dojde na nejhorší, toho závěsného se zbavím snadněji, nebo ho budu servisovat, na druhou stranu tvoří tak velkou část ceny lodi, že kdybych řešil tuto otázku, možná mi to už bude jedno...děkuji moc za názory, hezké Vánoce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Prosinec 2020 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2020 Ahoj.Mam laminatovou lod 4.3m starou asi 40 let. Koupil jsem ji po neodborny oprave (zrejme se nekdy v minulosti potopila s prorazenym trupem) a znovu ji .... tez neodborne, ale aspon celkem peclive... opravil. Funguje, nerozpada se.Vestaveny motor vs. zavesny motor: Vestaveny motor ti zabere furu mista. Kdyz zapocitam slozitejsi servis a potencialni problemy se Z-nohou, na malej clun bych ho nechtel ani nahodou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 16. Prosinec 2020 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2020 Nemůžeš Viky takto "šmahem" odsuzovat zabudované motory. Svoje plus mají jak závěsné tak zabudované a spíše jde o velikost a typ lodi a o to co se kam hodí více. Měl jsem jak "závěšáky" tak teď zabudovaný. Máš pravdu v tom, že servis zabudovaného motoru je náročnější a složitější a ano zabere více místa. Je to ale zabudovaný motor, který ti může poskytnout další výhody, které nemá motor závěsný. Samozřejmě u zabudovaného motoru je ještě rozdíl v tom zda má "Z" nohu nebo přímou hřídel. Ale pokud mohu napsat svůj názor, dnes bych si možná volil motor závěsný, tedy pokud by to umožňoval typ lodi. Ale je to asi na dost obsáhlou debatu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 16. Prosinec 2020 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2020 No ano ... jedna z velkych vyhod zabudovanyho motoru je, ze ho nikdo neukradne. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 16. Prosinec 2020 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2020 Citovat No ano ... jedna z velkych vyhod zabudovanyho motoru je, ze ho nikdo neukradne. :D...A když ukradne,tak i s lodí :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se