Přejít na obsah
Plavidla.cz

MINIMOST

mirzik

Doporučené příspěvky

Ahoj

Je tady na fóru trochu klid, tak se pokusím to tady malinko oživit.

Pustil jsem se do stavby malého kluzáku, abych v té naší malé zemičce rozšířil řady majitelů těchto staromódních lodiček :)

Popravdě to dělám na blbnutí pro syna.

Plány jsem nekupoval, stáhl jsem pár rozměrů z dostupných fotek a ofocených asi plánků, koupil překližku, šroubky, lepidlo, nějaké latě jsem našel porůznu doma, a dal se ve volných chvilkách asi před 14 dny do toho.

Momentálně jsem ve fázi obalení horní části trupu.

Pro představu přidávám pár fotek.

20200928-193236.jpg 20200928-193324.jpg 20201001-202449.jpg 20201003-195516.jpg 20201004-161814.jpg 20201004-172119.jpg 20201007-192358.jpg 20201009-212418.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... pokračování

20201010-120030.jpg

Otázka na zkušené stavitele. Mám olaminovat celý spodek včetně spodních spojů překližky, nebo jenom ty spoje?

Mám představu že udělám celý dno a přetáhnu to na boky cca 5cm včetně špičky, a horní spoje překreju jenom páskem.

Přeci jenom se ta překližka zpevní, nebude to dno tak náchylné na poškození a spoje to pěkně překreje.

Jo a ještě ... jakou barvu , polyuretan?

Odkaz ke komentáři

Ted naposled jsem na dno pouzil lehkej kepr (Aeroglass 110), nejdriv hrany jednou vrstvou a pak celek dalsi vrstva.

Laminoval jsem LH385 s tuzidlem H535 (100:35). Na vyhlazeni dna jsem hodil jeste vrstvu samotny pryskyrice.

Celkove to bylo cca 3kg materialu, takze vahove asi OK.

Kdyz nahodou delam nejakou barvu, tak mi na epoxy pekne chytaly barvy na auto, bez zakladu, jen tak. Ale ja rad ukazuju drevo, takze to bylo jenom na takovy dekorace.

Jinak, az budes delat rizeni, nedavej moc velkej volant, az budes chtit do kluzu, budes ho prelejzat.

Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...
V kůlně mi leží kladky pro lankové řízení ze staré lodě. Pokud bys měl zájem věnuju je zdarma. Klidně i pošlu poštou.

Lubore moc díky za nabídku, ještě jsem nad řízením nepřemýšlel, Až se zamyslím :D tak se kdyžtak ozvu.

Díky.

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Tak jsem to komplet dokončil.

Motor osedlán, momentálně ale sundán a spí v garáži.

Lodičku už jsem musel vystěhovat ven na zimu.

A protože trochu zápasím s časem, tak zkoušku na vodě vidím někdy na březen... duben.

... sedačka je zatím na zkoušku jen položena, nevím jestli ji tam kluk bude chtít.

20210116-140802.jpg

20210116-140932.jpg

20210116-140941.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky pánové.

Ta sedačka je tam jenom položená na vyzkoušení.

A s tím těžištěm je to pravda, ale bude v tom lítat kluk a ten má 40 kilo, maximálně holka s 45kg, takže toho přenášení těžiště dopředu bych se tak nebál. Třeba ji tam chtít nebude, to už nechám na něm.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...