mirzik Zveřejněno 14. Říjen 2020 Sdílet Zveřejněno 14. Říjen 2020 AhojJe tady na fóru trochu klid, tak se pokusím to tady malinko oživit.Pustil jsem se do stavby malého kluzáku, abych v té naší malé zemičce rozšířil řady majitelů těchto staromódních lodiček :)Popravdě to dělám na blbnutí pro syna. Plány jsem nekupoval, stáhl jsem pár rozměrů z dostupných fotek a ofocených asi plánků, koupil překližku, šroubky, lepidlo, nějaké latě jsem našel porůznu doma, a dal se ve volných chvilkách asi před 14 dny do toho.Momentálně jsem ve fázi obalení horní části trupu.Pro představu přidávám pár fotek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Říjen 2020 Sdílet Odesláno 14. Říjen 2020 Krasny! Vitej do klubu. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 16. Říjen 2020 Autor Sdílet Odesláno 16. Říjen 2020 ... pokračováníOtázka na zkušené stavitele. Mám olaminovat celý spodek včetně spodních spojů překližky, nebo jenom ty spoje?Mám představu že udělám celý dno a přetáhnu to na boky cca 5cm včetně špičky, a horní spoje překreju jenom páskem.Přeci jenom se ta překližka zpevní, nebude to dno tak náchylné na poškození a spoje to pěkně překreje.Jo a ještě ... jakou barvu , polyuretan? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 16. Říjen 2020 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2020 Ted naposled jsem na dno pouzil lehkej kepr (Aeroglass 110), nejdriv hrany jednou vrstvou a pak celek dalsi vrstva.Laminoval jsem LH385 s tuzidlem H535 (100:35). Na vyhlazeni dna jsem hodil jeste vrstvu samotny pryskyrice.Celkove to bylo cca 3kg materialu, takze vahove asi OK.Kdyz nahodou delam nejakou barvu, tak mi na epoxy pekne chytaly barvy na auto, bez zakladu, jen tak. Ale ja rad ukazuju drevo, takze to bylo jenom na takovy dekorace.Jinak, az budes delat rizeni, nedavej moc velkej volant, az budes chtit do kluzu, budes ho prelejzat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 18. Říjen 2020 Sdílet Odesláno 18. Říjen 2020 V kůlně mi leží kladky pro lankové řízení ze staré lodě. Pokud bys měl zájem věnuju je zdarma. Klidně i pošlu poštou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 12. Listopad 2020 Autor Sdílet Odesláno 12. Listopad 2020 Ahoj, tak jsem zpět po skoro 4 týdenním boji s Covidem.Moc se toho nezměnílo, takže mám připraveno na laminování.Jo a trochu jsem natřel vnitřek než tam přilepím horní boční krytí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 12. Listopad 2020 Autor Sdílet Odesláno 12. Listopad 2020 V kůlně mi leží kladky pro lankové řízení ze staré lodě. Pokud bys měl zájem věnuju je zdarma. Klidně i pošlu poštou. Lubore moc díky za nabídku, ještě jsem nad řízením nepřemýšlel, Až se zamyslím :D tak se kdyžtak ozvu. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 30. Listopad 2020 Autor Sdílet Odesláno 30. Listopad 2020 Tak jsem zase trochu pokročil, usadil jsem volant, dodělal kompletně trup včetně laminace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Listopad 2020 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2020 Ten volant je TOP :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 7. Prosinec 2020 Autor Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2020 Tak jsem trochu pokročil a trup mám komplet hotovo.Teď už jen nastrojit řízení.Ještě udělám kontrolu a servis motoru a může se jet zkoušet na vodu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 7. Prosinec 2020 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2020 Moc pekny! :) Budu se tesit na vysledky testovaci jizdy! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 7. Prosinec 2020 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2020 hezký, co to bude mít za motor? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 8. Prosinec 2020 Autor Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2020 Mám Yamahu 5hp, 2tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 20. Leden 2021 Autor Sdílet Odesláno 20. Leden 2021 Tak jsem to komplet dokončil.Motor osedlán, momentálně ale sundán a spí v garáži.Lodičku už jsem musel vystěhovat ven na zimu.A protože trochu zápasím s časem, tak zkoušku na vodě vidím někdy na březen... duben.... sedačka je zatím na zkoušku jen položena, nevím jestli ji tam kluk bude chtít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 20. Leden 2021 Sdílet Odesláno 20. Leden 2021 vypadá to moc hezky - pěkná práce.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 20. Leden 2021 Sdílet Odesláno 20. Leden 2021 Je moc peknej! :)Ta sedacka brani pilotovi presouvat teziste, ja bych ji nedaval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 20. Leden 2021 Sdílet Odesláno 20. Leden 2021 Dát jí na šíny jako v autě. Stačí dřevěný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 20. Leden 2021 Sdílet Odesláno 20. Leden 2021 Dát jí na šíny jako v autě. Stačí dřevěný. Viky asi myslel že je lepší být třeba v kleče, aby člověk mohl šoupnout těžistě tak, že se nakloní nad přední palubu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 20. Leden 2021 Sdílet Odesláno 20. Leden 2021 To můžeš ze židle taky. Teda pokud nemáš bezpečnostní pásy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 21. Leden 2021 Sdílet Odesláno 21. Leden 2021 Do jaké velikosti (délky) je to ještě minimost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 21. Leden 2021 Autor Sdílet Odesláno 21. Leden 2021 Díky pánové.Ta sedačka je tam jenom položená na vyzkoušení. A s tím těžištěm je to pravda, ale bude v tom lítat kluk a ten má 40 kilo, maximálně holka s 45kg, takže toho přenášení těžiště dopředu bych se tak nebál. Třeba ji tam chtít nebude, to už nechám na něm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Leden 2021 Sdílet Odesláno 21. Leden 2021 Do jaké velikosti (délky) je to ještě minimost?Standardni minimost je 8ft, kdyz chces vetsi, hledej Minimost XL :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 21. Leden 2021 Sdílet Odesláno 21. Leden 2021 dík, jen mě to zajímalo ale pro mě to není - bo bych musel mít XXXL :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Leden 2021 Sdílet Odesláno 21. Leden 2021 No nevim, to uz by asi nebyl Minimost. :D Ten normalne velkej je docela zabavna hracka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 22. Leden 2021 Sdílet Odesláno 22. Leden 2021 možná bych mohl založit kategorii Maximost :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se