Anachy Odesláno 1. Listopad 2014 Autor Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Ty pilotacky brejle jsou fakt cool. ;)No když jsem ty své den předtím utopil tak jsem musel vzít zavděk tím co bylo na chatě po ruce :) - jsou děsný ale účel splnily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Tak tady něco pro KB - loď v pohybu http://img99.rajce.idnes.cz/d9903/10/10623/10623068_c4bc47c79466b3bae384a65d6ec2cea3/images/Slapy_s_Ale_em_10.5.14_10.jpg?ver=2http://img99.rajce.idnes.cz/d9903/10/10623/10623068_c4bc47c79466b3bae384a65d6ec2cea3/images/Slapy_s_Ale_em_10.5.14_11.jpg?ver=2http://img99.rajce.idnes.cz/d9903/10/10623/10623068_c4bc47c79466b3bae384a65d6ec2cea3/images/Slapy_s_Ale_em_10.5.14_13.jpg?ver=2http://img99.rajce.idnes.cz/d9903/10/10623/10623068_c4bc47c79466b3bae384a65d6ec2cea3/images/Slapy_s_Ale_em_10.5.14_15.jpg?ver=2 fotil Jirka š. Jo a jinak pokud se Ti moje fotky nelíbí, no tak se na ně prostě nedívej není nic snažšího.Jo tak tohle je perfektní !!!! radost pohledět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Zdeněk 2013 s kotvením na Orlíku jsem neměl problém , ale je fakt že jsem kotvil u písečných pláží cca 10-20 metru od břehu . Ale můj obchodní partner ten říkal že jednu kotvu ročně tam taky pohřbí . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 (upraveno) Zdendo, co máš vůbec za ten el. motor? Koukal jsem v úterý na Lipně, na všem tam mají KARVIN 2700, což je 48V motor 10HP a koukal jsem, že dělají až 20HP, ale cena je masakr, na druhou stranu, v provozu se to vrátí za 2-3 sezony. Hodně o tom budu uvažovat, na pohodovou výtlačnou plavbu paráda a za skoro žádný náklady.Pokud by někoho zajímalo http://www.karvin.cz/?page=ceniky Jinak už vidím Neptuna, jak v klidu hulí tu el. cigaretu :-) :-) :-) Upraveno 1. Listopad 2014 uživatelem jiri.sefrna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Zdendo tak je zátok a zátoček kde NIKDO není ,, uplný mraky je to přenádherná voda . No asi 10 km od hráze je hospoda Radava a tam je taky dobře :-) http://img10.rajce.idnes.cz/d1002/8/8703/8703278_7620e23ba42616b2f94f39691ba7a721/images/IMGS8379.jpg?ver=3 http://img10.rajce.idnes.cz/d1002/8/8703/8703278_7620e23ba42616b2f94f39691ba7a721/images/IMGS8415.jpg?ver=3 http://img10.rajce.idnes.cz/d1002/8/8703/8703278_7620e23ba42616b2f94f39691ba7a721/images/IMGS8417.jpg?ver=3 http://img10.rajce.idnes.cz/d1002/8/8703/8703278_7620e23ba42616b2f94f39691ba7a721/images/IMGS8443.jpg?ver=3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 (upraveno) Bohouši, dovolím si malou výtku, na všech ti šíleně padá horizont doprava (vyjma té kuchyňské) a všechny jsou neskutečně moc přeostřené, rozhodně to fotkám nepomáhá, ale doufám, že kritika se tu nosí, jako profík máš jít příkladem :-) A ať jen nekrafám, tak něco z toho Lipna, moc se mi tam líbilo. Hodně mi to připomíná Mazury Upraveno 1. Listopad 2014 uživatelem jiri.sefrna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Jirko padací horizont je otázka kompozice co v tom chci mít .Vždycky tam něco rovně nebo svisle je a k tomu to přizpusobuji . Jsem malinko oběť reportážních fotek , bo to dodává dynamiku a klienti za tyhle fotky dobře platí . To ostření a kontrast je takový muj rukopis . Libi se mi to i když poslední fotky už jsem ubral .Pak je ještě otázka monitoru bo na mým to může vypadat jinak . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Jasně, ale právě proto, čím horší monitor a takový klasický TN monitor má stále 90% lidí, tím hůře to přeostření vypadá, to přece víš. :-) Uber ještě trochu, rukopis může mít i jinou podobu a reportážní fotky v náklonu už pár let nefrčí. Nicméně, byla to jen připomínka, každý ať to má, jak uzná za vhodné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Víš co , mně zase ty od tebe přijdou jako neostré . A moc rovinatý ale co fotograf to uhel pohledu . Mně se ta dynamika osvědčila , zvlášt když děláš set na nějaký akci mám na to 2 metry a potřebuješ tam mít 5 lidí .Prostě uhel pohledu . U mně je klíč,,, kupoujou ? budu to dělat jak chtějí , dělám pro sebe ,, budu to dělat jak to vidím já . Je fakt že mojí fotky na netu poznám mezi tisíci . To je jak tučnák svoje mládě :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 :-) Na to není co říct. Nemá smysl to řešit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 ...Navíc věřim tomu, že když se na ty fotky anachy podívá, tak se v duchu vrátí na palubu do těch míst kde to fotil. :)To je přesně jak to vnímám i já. Svoje fotky pořizuju jako konzervu, kterou si otevřu kdykoli jí potřebuju. Nechci s ní krmit ostatní, je určená hlavně pro mne, aby mne nasytila v dobách, kdy není přístup k plnohodnotným zážitkům. Takže na mých fotkách z lodních výletů je alespoň kousek lodě velmi často. :-)))))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Zdenku, na Orlíku se ti bude líbit. Kotví se tam mnohem líp, než třeba na Slapech. Je tam hromada nádherných zátok s malou hloubkou. Většinou jsem kotvil na hloubce kolem 5 - 7m. Dno neni přímo písčitý, jak ho známe od moře, ale je to příjemný. Jednou jsem tam kotvil dost na rychlo a málem mě to stálo kotvu. Nakonec jsem jí vyrval i s celou větví o průměru asi 20cm. Musel jsem se několikrát rozjet a prostě to vyrvat. Na malý hloubce se dá pro kotvu samozřejmě i potopit, ale to jsem nikdy nemusel.Jen je potřeba tam vyrazit včas. Voda začíná brzo kvést. Já tam jezdívám až po dovolený a to už je reálný plout maximálně k Orlíku. Pak už je to hrachovka. :(P.S nechte už toho s těma fotkama.Amatérský fotky se maji líbit hlavně jejich autorovi a profesionální fotky se maji líbit hlavně zákazníkům. Tyhle fotky si dělá každej pro sebe, tak je hlavní že se líbí jemu samotnýmu. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Jako sorry, ale hlavne ze si KB pro nas nafotil ten kalendar co si sliboval !!Jak zde rekl Jirka Sefrna, fotime si to pro sebe a sem to davame k dobru ostatnim, aby vedeli o cem to v dane lokalite je. Takze pokud se ti fotky nelibej, tak na ne nekoukej. Ja si fotim pro sebe, abych vedel co kde je a kudy sem plul. Kdyz budu chtiti mit dokonalou fotku sve lodi pri plavbe, tak si reknu nekomu kdo zaprve vi, jak to nafotit a za druhe ma na to techniku. Myslim si, ze s tim mojim fotakem za par stovek stejne moc nadhery nenadelam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Bylo to když jsem měl loď první sezónu. Na nějaký hlídání počasí jsem nebyl zvyklej. Zejména ne na naší vodě. :) Tehdy se přes Orlík přehnal orkán.... Já jsem kotvil přímo na ráně. Při rozednění to přišlo. Já měl hozenou jen malou kotvu. Naštěstí mě ale udržela. Rozhodně jsem se bál jí vytáhnout a jet se schovat, protože ta moje 5hp by mě z toho asi nevysekala a vítr by mě nahnal na pláž. Když odezněla první vlna, tak jsem rychle vytáhl kotvu a mazal do zátoky. Místo jsem nehledal, prostě jsem hodil obě kotvy a vyvázal se ještě ke břehu. Pár minut na to přišlo to pravý peklo. Naštěstí jsem už byl trochu schovanej a kotvy držely. Teda jedna držela až moc, jak jsem později zjistil. Tak to je to kotvení na rychlo. Jinak koukam na okolí, koukam jak se svažuje dno atd. Na dno samozřejmě vidět neni. Neni to moře. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Zdendo, tohoto principu rád využívám, nicméně, v Landal marině je tak vyčištěno, že ani kus klacku nenajdeš :-) Na zadek nikoho neposazuju, dávám sem jen fotky z cest na přiblížení těm, co v těch místech třeba nikdy nebyli a jsem rád, pokud někoho navnadím, či inspiruju.Zdendo, ta hospoda je na Radavě, pokud se nemýlím a ten kalendář klidně zkusíme příští rok, mám na orlíku pár míst, kde by to bylo super, tak se pak domluvte a s Bohoušem už něco vymyslíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 (upraveno) V pohodě Zdendo, s kritikou, ani radou nemám problém. Ten kalendář se tě netýká. To se domlouvalo už v létě a nějak z toho sešlo. Většinou takové akce shoří na časové nesladitelnosti účastníků. Hromadný foceni nemám rád, raději to nafotim na víckrát s každým zvlášť.Jo a na Radavě nenabiješ, není tam molo s el. proudem, ale z druhý strany zátoky je marina Radava a tam by to šlo. Pokud doraziš na Orlik, tak začne s stejně u mě na hrázi :-) tak ti můžu poradit vše, co budu vědět. No a co se týká el. pohonu, tak 25km je tak couračka na Radavu na zmrzku, většinou dělám výlety kolem 50-100km. Tak holt zůstanou u benzinu. Upraveno 1. Listopad 2014 uživatelem jiri.sefrna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 2. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2014 Aha, myslel jsem, že pojedeš od Slap, blbě jsem asi četl, ono ani nikoho, kdo by jel od Týna neznám :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 2. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2014 Navíc na hrázi na slapech se lodě nesmí spouštět. Je to určený jen pro převoz lodí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 2. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2014 Navíc na hrázi na slapech se lodě nesmí spouštět. Je to určený jen pro převoz lodí.důležitá informace,děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 2. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2014 Zdendo, díky za pochvalu, to potěší a vystihnul jsi to naprosto přesně. Těch, co se tím živí znám dost a po pár letech to nikoho z nich nebaví a navíc první otázka je vždy "co za to?" Občas si tím přivydělám a to stejně zase nacpu do výbavy, ale to je vše, pořád fotím jen to, co mě baví a co chci, víc mě baví to učit ostatní a pak pozorovat, jak rostou a nebo úplně zapadnou. Je zajímavý, jak už spolehlivě poznám, kdo má nejen talent, ale i vůli a snahu jít dál a kdo ne. Ale to už jsme úplně OT. O tom spouštění na Slapech mi říkal sám řidič toho traktoru, když jsem se ho ptal, myslel jsem, že si dělá prču, aby se mu tam nikdo nemotal. Ono třeba na Orlíku je vůbec problém dostat loď na vodu, veřejných, tedy volně přístupných sjezdů je jen pár a stojí za starou bačkoru, navíc bývají celoročně obšancovaný rybářema, kteří nehodlají uhnout, ty pěkný jsou soukromý a většinou i drahý, kolem 3-5 stovek za spuštění. Já mám na Popelíkách karavan, tam u nás v zátoce spouštění zatrhli, tak pouštím zdarma v druhém kempu zvaném Bor z druhé strany Trhovek, neb mají stejného majitele. Je to sice blbý v jednom, co pak s autem, ale zase tam můžu mít celosezónně odstavený vlek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 2. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2014 (upraveno) Zdendo, díky za pochvalu, to potěší a vystihnul jsi to naprosto přesně. Těch, co se tím živí znám dost a po pár letech to nikoho z nich nebaví a navíc první otázka je vždy "co za to?" Občas si tím přivydělám a to stejně zase nacpu do výbavy, ale to je vše, pořád fotím jen to, co mě baví a co chci, víc mě baví to učit ostatní a pak pozorovat, jak rostou a nebo úplně zapadnou. Je zajímavý, jak už spolehlivě poznám, kdo má nejen talent, ale i vůli a snahu jít dál a kdo ne. Ale to už jsme úplně OT. O tom spouštění na Slapech mi říkal sám řidič toho traktoru, když jsem se ho ptal, myslel jsem, že si dělá prču, aby se mu tam nikdo nemotal. Ono třeba na Orlíku je vůbec problém dostat loď na vodu, veřejných, tedy volně přístupných sjezdů je jen pár a stojí za starou bačkoru, navíc bývají celoročně obšancovaný rybářema, kteří nehodlají uhnout, ty pěkný jsou soukromý a většinou i drahý, kolem 3-5 stovek za spuštění. Já mám na Popelíkách karavan, tam u nás v zátoce spouštění zatrhli, tak pouštím zdarma v druhém kempu zvaném Bor z druhé strany Trhovek, neb mají stejného majitele. Je to sice blbý v jednom, co pak s autem, ale zase tam můžu mít celosezónně odstavený vlek.já půjdu na vodu v Týnu, a nebo na Kořensku,mělo by to tam snad být v pohodě,na Kořensku spouštějí plachetnice kolegové z jachtecu,dokonce tam příští rok někdy červenec-srpen chystají velikou klubovou výpravu,my se tam vypravíme podle počasí květen-červen,loď sám za Outbackem přepravovat nebudu,ale nechám ji tam dopravit kamarádem co má profi lodní servis,auto váhově vhodné na tahání a nový vlek...za celkové 4 cesty včetně zanoření a vylovení bude chtít nějakých 13.800,-Kč,za tuto cenu se mi nevyplatí pořizovat tahače ani nový vlek,nikdy by se to nevrátilo a ještě bych musel řešit někde v Týnu parkování auta s vlekem...pokud by jsme se pustili dál po Vltavě a přestalo nás to bavit,dojede pro nás kamkoliv ke sjezdu... Upraveno 2. Listopad 2014 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 2. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2014 Navíc na hrázi na slapech se lodě nesmí spouštět. Je to určený jen pro převoz lodí.důležitá informace,děkujiNevím odkud máš tuhle informaci ale volal jsem přímo na hráz Slap kde to mají na starosti ,, a řekli mi jasně mimo pracovní dobu a dnu pro spouštění si přijedte spustil lodě kdy chcete . I jsem to videl na vlastní oči Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Listopad 2014 Autor Sdílet Odesláno 2. Listopad 2014 Navíc na hrázi na slapech se lodě nesmí spouštět. Je to určený jen pro převoz lodí.důležitá informace,děkujiNevím odkud máš tuhle informaci ale volal jsem přímo na hráz Slap kde to mají na starosti ,, a řekli mi jasně mimo pracovní dobu a dnu pro spouštění si přijedte spustil lodě kdy chcete . I jsem to videl na vlastní očiJo je to tak jak píšeš, mimo pátek-pondělí není problém a pokud tam stojí ostraha a hlídá tak se sní dá vždy domluvit pokud je na ně člověk slušný nedělají problémy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 2. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2014 Navíc na hrázi na slapech se lodě nesmí spouštět. Je to určený jen pro převoz lodí.důležitá informace,děkujiNevím odkud máš tuhle informaci ale volal jsem přímo na hráz Slap kde to mají na starosti ,, a řekli mi jasně mimo pracovní dobu a dnu pro spouštění si přijedte spustil lodě kdy chcete . I jsem to videl na vlastní očiTu informaci mam z cedule u sjezdu, od hlídače a i od hráznýho. :D To samozřejmě nemění nic na tom, že se to dá domluvit. Jsou to rozumní lidé. Je ale potřeba se domluvit předem. Po pracovní době a mimo pracovní dobu bývá brána ke sjezdu zamčená. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 23. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 23. Srpen 2015 Takze trochu oprasim toto tema. Letos opet probehla plavba Lovosice Slapy a zpet. Podarilo se mi teda dojet trochu dal, takze sem juknul i na Kamyk, ale bohuzel k nizkemu stavu vodni hladiny na Orliku uz sem se dal nedostal.Vejlet opet krasnej a letos s moznosti porovnani vykonejsiho motoru :). Technika slapala bez problemu, sice na zacatku kdyz sem byl v Litomericich se najednou objevil nejakej problem, motor zacal pri nizkych otackach chipat, ale tak jak problem prisel tak po chvili odesel a jedine co mne napadlo, ze asi se dostal nejakej bordel do paliva, protoze pak uz motor chodil celou dobu v pohode. Pred dovolenou sem jeste vymenil IAC ventil, takze sem ani po celou cestu jiz nemusel poslouchat varovne pipani ohlasujici nejakou nesrovnalost v motoru. Co se najetych kilaku a spotrebovaneho benzinu tyce, tak sem najel kolem 520 kilaku a motor si vzal na tuto cestu cca 510 litru. Takze v realu co sem vysledoval sem na spotrebe cca 1 litr/km, coz je v porovnani s tim, ze sem plne nalozenou lod proviantu a balenych vod, i s dalsima dvema znamima na palube, se kterejma sme si udelali vejlet po Praze, dostal lod vcelku bez problemu do skluzu. O tom sem si loni s tou starou V6-kou a jenom se trema lidma na palube mohl nechat jenom zdat. Jednoduse receno s motorem a nahonem sem naprosto spokojen :). Jinak jeste kdyz se vratim k dovolene, tak bych chtel podekovat Robert, Anachy, JBenda za prijemnou spolecnost a poskytnuti zazemi pri nocnim kotveni.Fotky sem hodil sem, tak muzete juknout: http://vucka.rajce.idnes.cz/Slapy_2015/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se