Anachy Odesláno 20. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 20. Srpen 2014 Pěkné počtení,ale ta spotřeba je teda brutál.Na to bych musel hledat sponzora.Anachy,ale koukal jsem,že ta loď Drago Fiesta 660 zase není tak těžká,kolik si myslíš,že by to jelo a byla spotřeba se závěsákem 60HP(plavba výtlak-skluz).Jako třeba tady u tohodle modelu http://www2.best-boats24.net/cs/koupit-lode/haendler/bh-dreier/boote/1/motorov-luny/drago/fiesta-660-neu-suzuki-df60/?oa-haendler=bh-dreier&oa-intnr=1&oa-mask=69To se dost těžko odhaduje, jedna věc je papírová váha lodě a druhá když to naložíš na delší cestu : 150l benzínu, 70l vody, dvě baterky, nějaké to nářadí, zásoby jídla a pití, plná lednička a hned budeš o cca 400 kg někde jinde . A závěšák se chová úplně jinak než vestavba. Mě naopak spotřeba docela překvapila, je jasné, že k výtlačné lodi s naftákem se nemohu přiblížit ani omylem ale se skluzovou lodi při výtlačné plavbě to není nijak dramatické a že bych si tam pověsil závěšák a jel na něj tak to bych si připadal trochu divně, leda, že bych měl poruchu vestavby :) . Ten šestiválec v malých otáčkách nemá špatnej zvuk a není až zas tak hlučnej a představa řvoucí pětikoňky abych se dostal na přijatelnou rychlost , bez komentáře ............. Jak už zde bylo poznamenáno - bohužel to něco stojí. Až si pořídím výtlačnou loď a to už dnes vím jistě, že ano tak budu taky se spotřebou vysmátej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 20. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 20. Srpen 2014 Ty nemuzes mit jako pridavnej motor nejakej 10HP dvouvalec? Ten kraval delat nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 20. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 20. Srpen 2014 Ty nemuzes mit jako pridavnej motor nejakej 10HP dvouvalec? Ten kraval delat nebude.No asi bych klidně mohl tam něco takového pověsit ale fakt bych si připadal trochu divně :) :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 20. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 20. Srpen 2014 Jo jen počkej, az bude fosilních paliv malo.... :P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 20. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 20. Srpen 2014 Jo jen počkej, az bude fosilních paliv malo.... :PTo už mi to asi bude jedno - bohužel. +++ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 20. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 20. Srpen 2014 hhh... aby ses nedivil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 31. Říjen 2014 Autor Sdílet Odesláno 31. Říjen 2014 for Zdenek2013 : tady jestli mas zájem letošní putování z mého pohledu http://anachy.rajce.idnes.cz/Slapy_124%2C5_-_Labe_Strekov_a_zpet/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 31. Říjen 2014 Sdílet Odesláno 31. Říjen 2014 Kurna chlapi , když už děláte fotky ,, tak ty krajinky se špičkou lodě ,, v lepším případě ,, je plný rajče ,, Dejte si trochu práci ,, ať někdo vyleze z lodi a nafotí jak plujete , někdo zamává a v pozadí krajina . Tady není poznat kdo co nafotil ,, Fotky Vyšehradu a plavebních komor pod mrakem ve tři odpoledne dělá každej trouba ,,, to že to z těch Xshotu neumíte upravit ,, to je v pohodě ,, ale kompozici,aby to vypadalo pěkně , byla vidět loď v zajímavý situaci uděláte mobilem . Fakt je otřes sledovat břeh s vlnkou ,, Nebo blbou architekturu ,, jako jo tvl tady sem byl ,,, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 31. Říjen 2014 Autor Sdílet Odesláno 31. Říjen 2014 Hele já se tím neživím a fotím si pro sebe, takže si klidně kritizuj ale stejně si budu fotit jak chci :)Je mi jasné, že to není žádná sláva, ale musím se pochlubit, že jsem asi před šesti lety vyhrál v anketě Yachtingu se svou fotkou západu slunce v hrvtsku nad ostrovama první cenu a lístky na výstavu lodí do Vídně. No holt jsi tam neposílal fotky Ty to bych byl jen asi druhej :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 31. Říjen 2014 Sdílet Odesláno 31. Říjen 2014 Anachy čéčé zapady slunce to je tak 40 % krajinek :-) to není ale výčitka , jen je nuda na to koukat . Je jasná že kompozice úprava fotek a tak aby to vypadalo to tu 90 % lidi nedá , stejně jako já neumím to co oni ,, ale nafotit vlastní lod v plavbě a hezkém prostředí , to není zase takovej problém :-) opravdu , jen zastavit , dát někomu do ruky foťák mobil ,nebo volant a je to . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 31. Říjen 2014 Sdílet Odesláno 31. Říjen 2014 Tak mě se třeba ty fotky líbí. Cenim si právě i toho, že jsou přirozený a ne nijak upravený. Když se to s úpravama přežene, tak to vypadá příšerně a uměle.Navíc věřim tomu, že když se na ty fotky anachy podívá, tak se v duchu vrátí na palubu do těch míst kde to fotil. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 31. Říjen 2014 Sdílet Odesláno 31. Říjen 2014 Tak mě se třeba ty fotky líbí. Cenim si právě i toho, že jsou přirozený a ne nijak upravený. Když se to s úpravama přežene, tak to vypadá příšerně a uměle.Navíc věřim tomu, že když se na ty fotky anachy podívá, tak se v duchu vrátí na palubu do těch míst kde to fotil. :)nooooo právě:-))) to je stený jako když ti dotahnou matky na kole na křivo , , taky je to přirozený :-) ale nemyslím to zle jen to je nuda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 31. Říjen 2014 Sdílet Odesláno 31. Říjen 2014 No já ti poděkuju, žes mi nafotil loď v marině, protože jsem ji za dva roky neblejsk ani jedinkrát a zejtra jde z domu takže mam aspoň nějakou památeční z přístavu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 31. Říjen 2014 Sdílet Odesláno 31. Říjen 2014 Bohouši, zklidni hormon, někdo prostě fotí, na kvalitě fotek mu záleží a snaží se o nějakej výsledek a někdo prostě jen "skenuje" okolí a těch je většina. Proč by se někdo, kdo o kompozici., protisvětle, plechový obloze, to je ta pod mrakem, která je pak na fotce bílá, nebo šedivá a díky jejímu jasu je zbytek fotky podexponovanej, tedy tmavej a mnoha dalších věcech, nemá ani páru, měl těmito věcmi zabývat. Blbost, on chce prostě zachytit jen ten okamžik a to místo prostým cvakem. Přesně ten samej člověk je pak z fotky, kterou na stejném místě udělal zkušený fotograf nadšený. Taky přece nemůžeš po lidech chtít, aby své rodinné fotky si sami fotili v ateliéru, nebo pečlivě aranžovali. Pro takové fotky si dojdou k fotografovi a kdo chce pořádný fotky své lodi, tak taky řekne někomu zkušenějšímu, nebo rovnou profíkovi. Fotím opravdu hodně dlouho a myslím si, že ne špatně a své fotky upravuju minimálně, většinou jen drobné úpravy, přeci jen foťák nedosahuje kvality vnímání lidského oka, ale dá se říct, že krajina , kterou fotím nejvíce, musí být správně vyfocena, jinak z toho dobrá fotka nebude a skládat fotku z několika různých fotek také není můj šálek kávy. Pokud má někdo chuť se naučit fotit lépe, klidně rád pomůžu a poradím, ostatní, pro které je to jen dokumentační záležitost, to neřeší, za důležité považují jiné věci, než fotky a to je tak v pořádku. Takže tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 31. Říjen 2014 Sdílet Odesláno 31. Říjen 2014 Jirko proč ?? no proto že ty fotky jsou jedna jak druhá ,, a ošklivé . Prostě se mi nelíbí tuctový fotky s předním zábradlím a plavební komorou ,, to mužeš fotit starou Nokiou ,, Máš hezkou loď ::: ukaž se a neplkej ,, toť celé , ty fotky nemají vypovídací hodnotu a ani dobře nevypadají . Pokud neumím vyfotit svojí loÄŽ v akci ,, kouknu na google a je to to samý . howhgw .Nezminuju kvalitu upravu a HDR . Ale uplně vidím jak na lodi za 2 mega vezme někdo power shota ,, natahne ruce ,, a zmačne to :-) bo komnečně dohlídl na display . Jo zasatavit na břehu a udělat byť jednu fotku se zajímavým pozadím s vlastní lodí , není o kvalitě fotáku , upravách atd,ale trošku přemýšlení a pak je to památka -. Jo samo ,, lze vystavit na Rajče stovky ne li tisíce odpadových fotografií ,, jak říkám zábradlí zámek, zábradlí komora , upevněný kolo, břeh , nákladní lod ,, v protisměru ,, jj taky fotky ale k čemu?? ,, Oproti tomu selfies ,, jsou umění , Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 31. Říjen 2014 Sdílet Odesláno 31. Říjen 2014 No já ti poděkuju, žes mi nafotil loď v marině, protože jsem ji za dva roky neblejsk ani jedinkrát a zejtra jde z domu takže mam aspoň nějakou památeční z přístavu :)Rádo se stalo i když si to nepamatuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 31. Říjen 2014 Sdílet Odesláno 31. Říjen 2014 Bohousi, odpověď znas... Protože i cesta muze byt cil.Kdyby chteli ty lidi cestou zastavovat pokazdy, když se jim zda, ze by z toho mohla bejt pekna fotka, tak by asi to cestovani pro ne nemelo to kouzlo. Jestli ty si chces delat fotky sebe na lodi a fotky svy lodi nekde, tak si je delej, ostatní to tak treba nemaji.Když jsem zacinal jezdit do zahranici, tak jsem porad něco fotil. Za skoro 10 let, co to delam, uz mne to preslo. Bud nekam jedu, tak jedu a neresim blbiny, nebo se seberu a jdu nekam fotit.... a fotim. Nemam cas ani naladu delat oboji porad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Zdendo, to je přesně důvod, proč se tím neživím, lektoruju vlastní workshppy, pomáhám začínajícím se postavit na vlastní nohy, ale beru jen zakázky, které mě osloví, jedu si fotit, jen když se mi chce. Nechávám si to jako poloprofi koníček, nebo jak bych to nazval, chci se vyhnout tomu kolotoči zakázek, termínů, povinností, sezení do noci u PC, abych stihnul dokončit zakázku atd. Vidím to u těch, co mě začínali a dnes se tím celkem dobře živí a sami už vidí, jaká je to otročina a určitě už to není pro ně koníček, jako býval. To je ostatně poplatné pro každý obor. Ať si každý fotí, jak se mu líbí, zrcadlovky jsou dne s tak levný, že ji na krku každej druhej a většině je to stejně prd platný, fotky mají většinou na nic. Dobrej foťák sám od sebe dobrou fotku neudělá a naopak dobrej fotograf udělá slušnou fotku i mobilem.Pojďme raději řešit co příští rok, kam se pojede. Já osobně se chci ještě jednou vrátit na Cres v HR a docela vážně uvažuju o černé Hoře, projet si pobřeží a hlavně se podívat na Skadarské jezero. Byl jste tam někdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 (upraveno) Mne by pristi rok docela zajímala ta Vltava. :)Predloni Slapy byla takova mensi ochutnávka a bylo to super. Jo a protože jsem za peníze nikdy nefotil, tak největší muj financni plan je tedka koupit si dalkovy rizeni, abych uz konecne mel lod s volantem. A pro inspiraci z vetsich dalek... když teda něco fotim... kvalita fotek - digitalni impresionismus na hranici kyce z Recka nebo z Indie, ale dycky od vody. ;) Upraveno 1. Listopad 2014 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Listopad 2014 Autor Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 No já ti poděkuju, žes mi nafotil loď v marině, protože jsem ji za dva roky neblejsk ani jedinkrát a zejtra jde z domu takže mam aspoň nějakou památeční z přístavu :)Rádo se stalo i když si to nepamatujuNo taky to patřilo mě a né tobě :) to poděkování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Listopad 2014 Autor Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Tak tady něco pro KB - loď v pohybu http://img99.rajce.idnes.cz/d9903/10/10623/10623068_c4bc47c79466b3bae384a65d6ec2cea3/images/Slapy_s_Ale_em_10.5.14_10.jpg?ver=2http://img99.rajce.idnes.cz/d9903/10/10623/10623068_c4bc47c79466b3bae384a65d6ec2cea3/images/Slapy_s_Ale_em_10.5.14_11.jpg?ver=2http://img99.rajce.idnes.cz/d9903/10/10623/10623068_c4bc47c79466b3bae384a65d6ec2cea3/images/Slapy_s_Ale_em_10.5.14_13.jpg?ver=2http://img99.rajce.idnes.cz/d9903/10/10623/10623068_c4bc47c79466b3bae384a65d6ec2cea3/images/Slapy_s_Ale_em_10.5.14_15.jpg?ver=2 fotil Jirka š. Jo a jinak pokud se Ti moje fotky nelíbí, no tak se na ně prostě nedívej není nic snažšího. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Ty pilotacky brejle jsou fakt cool. ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Listopad 2014 Autor Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 No až budeš Zdeňku2013 na Vltavě dej vědět rád pokecám a omrknu tvoji elektroloď. Bohužel nabíjení Ti nabídnout nemohu chatu mám od vody cca 300m ale něco k občerstvení se určitě najde :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 1. Listopad 2014 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Tak na orlíku se dá všude u písčitého břehu stát v pohodě kotva-břeh. U mola jsem nikdy nestál (když neberu jeřábování) a nikdy jsem o kotvu nepřišel. Vlastně jednou jo, to povolil úvaz na kotvě, moje chyba. Některé zátoky jsou hlubší, některé mělčí, kotvu pouštím cca na 9m hloubce a vždycky mi udžela. Loď 3t, 25ft, ponor 1m, na bubnu mám 54m kotevního lana a kotvu pluh 12kg. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Listopad 2014 Autor Sdílet Odesláno 1. Listopad 2014 Jak píše Charlie, skoro všude se dá na orlické stát na kotvě, pokud se nevyvazuji ke břehu + kotva tak stojím a na dvou kotvách tak v 3-5 metrové hloubce, jednou jsem musel kotvu tahat na dlouhý provaz abych ji vyháknul ale bylo to u známého u chaty - mají udělané schody z pražců do hloubky, řekl bych až ke dnu zátoky a tak jsem se bohužel za jeden chytnul :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se