vomic Zveřejněno 12. Září 2020 Sdílet Zveřejněno 12. Září 2020 (upraveno) Ahoj rad bych upozornil na novy pristup prevozu lodi traktorem.V poslednich letech jsem nekolikrat jel se svym motorakem 2,8m sirky, 8m delky, 2,8tuny pres slapy (naposledy letos v cervnu) traktorem a vzdy bez problemu. Vcera jsem byl nemyle prekvapen striktnim odmitnutim prevozu kvuli sirce lodi nad 2,6m.Prevoznik byl dokonce mirne arogantni kdyz jsem slusne namitl ze nebyl s mou lodi nikdy problem.Trval na tom ze me nepreveze ani kdybych mel o 1cm sirsi lod nez 2,6m a ze kontroluje lodni technicak zda je uvedena sire do 2,6m. Duvod byl ze vlek neni na sirsi lod dimenzovan a ze se to nesmi.Byl jsem odkazan na soukromy prevoz, ktery jsem si tedy objednal ale poplatek za prevoz je 1000kc.Sranda ze pan co soukromne prevazi ma jeste mensi vlek nez ten co pouziva povodi i slabsi traktor.Lod byla prepravena za 15min, prevozce take nastvany arogantni a dokud jsem neuhradil 1000kc predem odmitl s lodi vyjet.Asi se kluci domluvili na pivu, ze si budou dohazovat ksefty. Nemam nic proti poplatku i kdyz radeji bych tedy byl aby zkoncil v rukou povodi a byl pouzit k reknstrukcim lodnich cest.Kdyby se nekdo dostal do podobne situace zde je kontakt na soukromeho prevozce: 724410108 Upraveno 12. Září 2020 uživatelem vomic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 12. Září 2020 Sdílet Odesláno 12. Září 2020 To jsou teda *ůráci :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 12. Září 2020 Sdílet Odesláno 12. Září 2020 Ano. Šedesát let se vozilo, co se aspoň trochu vešlo. Hlavně že rozšířili orlickej vejtah. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 12. Září 2020 Sdílet Odesláno 12. Září 2020 Už pár let jsem tam nebyl, ale převážel tam pan Koza. Hrozně příjemnej pán. Dobře se s nim povídalo. Měl rád svojí práci a arogantní opravdu nebyl.Každopádně říkal, jak jim dělaji lidi problémy. Udávaji je, že nechávaji lidi v lodi na vleku, udávaji za nadrozměry, nadváhu, hluk, a další kokotiny.... Takže asi holt chlapi z povodí dostali kartáč, aby dodržovali předpisy. Můžete vlastně být rád, že se našel podnikavej člověk, kterej ty předpisy za poplatek poruší.... do tý doby, než mu práskači zajistí tolik pokut, že se na to taky vykašle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 13. Září 2020 Sdílet Odesláno 13. Září 2020 (upraveno) 3. u zvláštních vozidel podkategorie SS při jízdě na silnicích II. a III. třídy, místních komunikacích a účelových komunikacích; pokud překračují šíři vozidla uvedenou v bodě 1 až do celkové šíře 3,50 m, lze je provozovat pouze za užití zvláštního výstražného světla oranžové barvy nebo za použití vozidla technického doprovodu vybaveného zvláštním výstražným světlem oranžové barvy - 3,50 m,Hodnoty pro vozidla kategorie T a C a jejich přípojná vozidla R (Ot) – 3) Největší povolená šířka: 3 mTakže zbytečně pruděj,problém jsou lidi v lodi ale jestli se začne chodit pěšky tak to bude teprve prů*ser :) Upraveno 13. Září 2020 uživatelem Robert Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Září 2020 Sdílet Odesláno 14. Září 2020 .... ale jestli se začne chodit pěšky tak to bude teprve prů*ser :)Já s manželkou před 3 týdny pěšky musel. Nevzal ani jednoho, takže nahoře musel čekat až dofuníme pěšky. Já po viróze, myslel jsem, že vyplivnu plíce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 14. Září 2020 Sdílet Odesláno 14. Září 2020 Buď jsem si toho dřív nevšiml nebo je to novinka :Informace k dopravě posádky plavidel: Pro posádky přepravovaných plavidel je možno zajistit dopravu automobilem taxislužby a to jen při nejméně 4 požadavcích na tuto přepravu v jednom dni a na jednom vodním díle. Cena za jednu jízdu činí 500,- Kč a bude uhrazena řidiči taxislužby posádkou plavidla. Najednou může být přepraveno až 6 osob. Nástupním a výstupním místem na VD Slapy je místo naložení a vyložení plavidla, na VD Orlík je to parkoviště u levého břehu koruny hráze a parkoviště na levém břehu u lávky v Solenicích pod přehradní hrázíTak se asi z převozu stává trochu byznys :) :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 15. Září 2020 Sdílet Odesláno 15. Září 2020 Takže oni to opravdu upravily - bylo to do tří metru šířky aby to kopírovalo pravidla na výtahu Orlík :Informace Státní plavební správy č. 35/2020ze dne 29. 5. 2020o proplavování plavebními komorami na labsko-vltavské vodní cestě v době od 1. 6. 2020 do 31. 12. 2020• Vlek SlapyPřepravovat lze plavidla do šířky 2,60 m, délky 8,50 m a do výtlaku 3,5 t.od 1. června do 30. zářív pondělí, ve středu, v pátek, v sobotu a v neděliod 8:00 hodin do 18:00 hodin.Mimo provozní dobu, pro plavidla s předností proplavení podle § 84 vyhlášky č. 67/2015 Sb., o pravidlech plavebního provozu, (Pravidla plavebního provozu) a plavidel použitých správcem toku k údržbě vodní cesty, lze předem požádato převoz vlekem přes VD Slapy na telefonu 606 656 432. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra Odesláno 24. Březen 2021 Sdílet Odesláno 24. Březen 2021 Ahoj, včera vyšlo: Informace Státní plavební správy č. 17/2021, o proplavování plavebními komorami na labsko-vltavské vodní cestě Plavidla se přepravují po předchozím objednání v objednávkovém systému státníhopodniku Povodí Vltavy, který je dostupný na http://rezervace.pvl.cz/. Odkaz ale zatím nefunguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se