Přejít na obsah
Plavidla.cz

Kotvení hausbotu.

Jendaaa

Doporučené příspěvky

Ahoj. Jsem tu nový a už dlouho mám takový sen pořídit si hausbot. Líbí se mi malý, s motorem do 5hp, aby plavidlo nepodléhalo registraci. A mám takovou vizi, že bych hausbou celoročně kotvil někde u kempu na Orlíku nebo na Slapech. Máte s tímto někdo zkušenosti, ať už z pohledu legislativy, tak i z pohledu toho, zda loď někdo nerozbije, neukradne..k zakotvenému hausbotu to budu mít 120km. Dá se vůbec někde takhle kotvit dlouhodobě? Moc díky za zkušenosti.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud hausbót bude mít větší výtlak než jednu tunu,, je na VMP a technickou taky. I s pětkou.

Díky za odpověď. Ano, to vím. Počítám právě, že by to bylo určitě do tuny. Spíše mi jde o to kotvení. Jestli je vůbec má představa o dlouhodobém kotvení mimo oficiální kotviště reálné, nějaké zkušenosti?

Odkaz ke komentáři

Pokud hausbót bude mít větší výtlak než jednu tunu,, je na VMP a technickou taky. I s pětkou.

Díky za odpověď. Ano, to vím. Počítám právě, že by to bylo určitě do tuny. Spíše mi jde o to kotvení. Jestli je vůbec má představa o dlouhodobém kotvení mimo oficiální kotviště reálné, nějaké zkušenosti?

Bohužel nemůžeš jen tak stát dlouhodobě,kde se ti zlíbí.Musíš mít povolené dlouhodobé stání na boji nebo molo.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Můžeš požádat o kotvení a udělení povolení pro konkrétní plavidlo na určeném místě, vyřizování je celkem složitá záležitost (tedy alespoň na Vltavě), musíš podat žádost na Povodí na SPS a na místně příslušnou obec v místě kde chceš kotvit. Pokud to všichni schválí tak Ti přidělí místo Ty si vyřídíš značku na břeh a potom jen platíš roční nájem. To se týká kotvení na bojce, ale myslím, že s molem to bude hodně podobné.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...