www.tomaz Zveřejněno 22. Červenec 2020 Sdílet Zveřejněno 22. Červenec 2020 Ahoj, možná už to tady třeba bylo ale nic takového sem nenašel tak kdyby náhodou tak se na mě nezlobte.Mám na lodi OMC Z náhon a včera sem ji dával poprvé do vody zkouška proběhla téměř super nic se nevysralo takže spokojenost. Ale je tam jedno ALE. Z náhon je trochu hlasitěji tak nevím jestli je to normální u těchto modelů nebo ne? Není to nic drastickeho ale raci se chci optat protože mám strach aby se něco nedokurvilo. Přidám video z jízdy. V transormu je vyměněné ložisko (nové) kardan bez vůli v kříži, ozubené kola na pohled v pořádku. Když byla noha mimo loď krásně lehce se sní dalo točit v ložiskách ani v ozubených kolech jsem nezaznamenal žádné vůle,mel sem sundany jen horejni dekl jak je merka na olej víc sem se do toho nechtěl hrabat. Olej sem pro jistotu vyměnil 2x zasebou po cca 15 minutovém protoceni, žádné sponky nebo tak něco na magnetu u vypustalu nebyli. Zvuk z náhonu je stejný při neutralu tak i při zařazeny poloze v před nebo vzad. Děkuji za každý názor a radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2020 Olej jsi při výměně napouštěl odspodu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 22. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 22. Červenec 2020 Olej jsi při výměně napouštěl odspodu? Ano olej sem tam tlačil spodem elektrickým olejový čerpadlem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 22. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 22. Červenec 2020 Rád bych přidal i video ale bohužel mi to nejde jen obrázky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2020 A bylo to hlučné než jsi to rozebíral. nebo jsi to před tím neměl nastartované? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 22. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 22. Červenec 2020 Já koupil prakticky skořepiny bez motoru a noha už z toho byla sundana. Takže právě ani nevím jak to má znít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 22. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 22. Červenec 2020 Je možné že by to mohl dělat blbý olej. Dal jsem tam od Volvo penta 80w90 a teď mi někdo říkal že tam má správně být Převodový olej Quicksilver High Performance Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 22. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2020 Vyjádři se lépe.Máš tam Zko OMC Cobra a nebo Volvo SX?Jsou to rozdílné nohy a používá se uplně jiný olej!!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 22. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 22. Červenec 2020 Vyjádři se lépe.Máš tam Zko OMC Cobra a nebo Volvo SX?Jsou to rozdílné nohy a používá se uplně jiný olej!! bootcentrum Mám tam omc cobra. Ale tyhle dvě varianty by měly být totožné nebo se pletu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 Nahraj video se zvukem na youtube a dej odkaz . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 23. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 https://m.facebook.com/groups/1306437439525533?view=permalink&id=1622519271250680 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 23. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 Je to z fb tak snad bude odkaz v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 23. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 Vyjádři se lépe.Máš tam Zko OMC Cobra a nebo Volvo SX?Jsou to rozdílné nohy a používá se uplně jiný olej!! bootcentrum Mám tam omc cobra. Ale tyhle dvě varianty by měly být totožné nebo se pletu? To se doopravdy pleteš.Ale v prvopočátku / r.1994/ byly SX označovány nálepkou OMC .poznáš to jednoduše - OMC Cobra má v horním dílu pod deklem vodní pumpu, Volvo SX jí tam nemá-je na motoru.Ale střeva v těch nohách jsou zcela rozdílná a nezaměnitelná. takže - co máš??? bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 23. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 Mám omc nohu vodní pumpa je v noze. Já sem žil v tom že nohy jsou totožné a dokonce mi i někdo tvrdil že jsou záměne díly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 Odkaz prima - zvuk motoru lodě na plný plyn asi normální z toho nelze poznat, zda něco v noze "rachtá" nebo ne, to by jsi musel poznat již na volnoběh a nejvíce se to projevuje buď při trimování nohy nebo při zatáčení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 23. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 Odkaz prima - zvuk motoru lodě na plný plyn asi normální z toho nelze poznat, zda něco v noze "rachtá" nebo ne, to by jsi musel poznat již na volnoběh a nejvíce se to projevuje buď při trimování nohy nebo při zatáčení. Ne ne nerachta v ní vůbec spíš jde o to hučení. Noha má stejný zvuk při zatáčení i při trimovani. To hučení na videu je až když loď projede kolem a je videt zadek lodě a při ubrani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 24. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 24. Červenec 2020 Když ti to "hučí" máš tam funkční výfukovou manžetu?Olej je samozřejmně uplně jiný do Cobry nežli do SX.Tento special mám skladem á 460,-Hlavně bud rád,že to ještě řadí rychlosti.Mnoho těchto OMC již skončilo svojí pouť pro velká opotřebení.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 24. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 24. Červenec 2020 Manžety jsou nové jak kardanova tak i výuková. Rádi to docela dobře. Takže si myslíte že to dělá nevhodný olej v noze? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 24. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 24. Červenec 2020 Nemohu si ani nic myslet,vždyt jsem to neviděl ani neslišel a nepodložené odhady nevynáším.Co jsi tam dával za olej? A pokud to nevýš,pro jistotu to vyměn za předepsaný.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 24. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 24. Červenec 2020 Tento Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 24. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 24. Červenec 2020 Nevidím tam výkonostní specifikaci,není to sice originál-může to být olej jen pro vratky a né pro Z-náhony,ale nemyslím si,že by to byl důvod nějakého hučení.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 24. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 24. Červenec 2020 Jsou normálně ty nohy tichý nebo jsou trochu slyšet? Je mi jasné že diagnóza se těžko určuje z videa ale opraravdu jede jen o ten pistivej zvuk co tam je slyšet. Olej samozřejmě není problém vyměnit ale je to pokus omyl za 1500 Kč proto se ptám. Je ten speciální hustší než ta 80w90 tka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Millan Odesláno 15. Červenec 2024 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2024 Nebudu zakládat nove téma, Kamarad z Žiliny potřebuje opravit převodovku Volvo Penta SX ,nebo vyměnit za repasovanou,je někdo na severní nebo jižní moravě kdo toto dělá? Při zpouštění do vody nastartoval zařadil zpátečku něco v tom cvaklo a nejede.Předem děkuji za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se