easi Zveřejněno 17. Červen 2020 Sdílet Zveřejněno 17. Červen 2020 Hezky to panove ukoncili na labi plavebni sezonu:https://plavebniurad.cz/predpisy/predpis.php?typ=oop&id=543 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 17. Červen 2020 Sdílet Odesláno 17. Červen 2020 vzhledem k tomu, že takhle to je už dlouhá léta, nevim čemu se divíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
easi Odesláno 18. Červen 2020 Autor Sdílet Odesláno 18. Červen 2020 Dlouha leta to byva od konce rijna na tyden, obcas jedna dve PK na +- mesic. Nedivim se, postnul jsem to pro info. Pokud to prekazi, klidne to smaz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 18. Červen 2020 Sdílet Odesláno 18. Červen 2020 Dlouhá léta zavírají Hořín a střední Labe na měsíc. Loni a letos zavírají o měsíc dřív Štěchovice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 1. Květen 2021 Sdílet Odesláno 1. Květen 2021 Co říkáte na tohle? Mě to tedy mrzí.https://zpravycr.cz/na-slapech-v-lete-vyrazne-zpomali-lode/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 1. Květen 2021 Sdílet Odesláno 1. Květen 2021 Co říkáte na tohle? Mě to tedy mrzí.https://zpravycr.cz/na-slapech-v-lete-vyrazne-zpomali-lode/ chystám se letos v červenci na Orlík a Slapy, tak doufám že vydají nějakou mapku s omezeníma... Moc to tam neznám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 1. Květen 2021 Sdílet Odesláno 1. Květen 2021 (upraveno) Jestli to dobře chápu, tak od Slapské přehrady cca 91 km až ke mě, to je 118 km, bude po celé délce povolený pouze výtlak :(Mě asi vomejou... Upraveno 1. Květen 2021 uživatelem marx2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 1. Květen 2021 Sdílet Odesláno 1. Květen 2021 (upraveno) No jo,budem se kochat :) Upraveno 1. Květen 2021 uživatelem Robert Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 4. Květen 2021 Sdílet Odesláno 4. Květen 2021 Tak hlavne aby se to SPS prilis nezalibilo a nechteli to trvale. :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 4. Květen 2021 Sdílet Odesláno 4. Květen 2021 to je začátek omezení,pak se to zavede i na ostatních přehradách.Kanálovky budou v kurzu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 5. Květen 2021 Sdílet Odesláno 5. Květen 2021 to je začátek omezení,pak se to zavede i na ostatních přehradách.Kanálovky budou v kurzu Jestli si dobře pamatuji , tak výtlačná plavba byla před pár lety na Slapech i Orliku v sezoně. . Pak se povolilo klouzat a s tím, že nejsou omezeni plavci , tak jde o život . Taky se mi to nelíbí , ale nedá se nic dělat . Borec se rozhodne plavat na druhou stranu a sejmout ho není žádný problém . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 3. Červen 2021 Sdílet Odesláno 3. Červen 2021 To je výsledek chování idiotů na vodě.Bohužel to nemohlo dopadnout jinak.Jako bývalí zastánce jízdy v kluzu a majitel vodního skutru musím jen souhlasit a doufám že to tak zůstane . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 4. Červen 2021 Sdílet Odesláno 4. Červen 2021 Tak můj Poseidon jede ve výtlaku 40 km/hod..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Červen 2021 Sdílet Odesláno 7. Červen 2021 Tak můj Poseidon jede ve výtlaku 40 km/hod..... Tak pokud nedělá vlnu jak Titanic tak je vše v poho :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 7. Červen 2021 Sdílet Odesláno 7. Červen 2021 (upraveno) ve 40km/hod je vlna od výtlaku tak na rozbití huby,pokud ta loď nemá na délku min.150metrů,což asi nemá...na Donau rychlý výtlak mají povoďáci a jejich celkem svižná výtlačná plavba je něco šíleného a stejně tak na Dalešicích,kde má ČEZ něco podobného,hrne to před sebou polovinu přehrady... Upraveno 7. Červen 2021 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kralvod Odesláno 7. Červen 2021 Sdílet Odesláno 7. Červen 2021 Jó, chlapci, my už jsme s kanálkovkou připraveni a to i s novým motorem dělat pořádnou vlnu pro potěšení všech :) . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 16. Červen 2021 Sdílet Odesláno 16. Červen 2021 Z pátka na sobotu jsme tábořili na 110km. Byl tam červeně označený strom s písmeny PV a na protějším břehu taky.Cedule na zákaz kluzu u potoka Masníka chyběly, stejně tak u hotelu Hladina. Blíže k hrázi byly zakryté.Celé Slapy se daly sjet v kluzu.Tipuju, že od 1.7. odkryjí cedule asi kilometr od hráze a nainstalují druhé na ten 110 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Červen 2021 Sdílet Odesláno 17. Červen 2021 Informace Státní plavební správy č. 25/2021ze dne 17. 6. 2021o osazení plavebního značení na nádrži vodního díla Slapy v době letních prázdninPo zkušenostech z letní sezóny roku 2020, během které výrazně vzrostl počet osob využívajících hladinu vodního díla Slapy k různým způsobům rekreace, a během které zde také vzrostl počet plavebních nehod, dále pak s ohledem na předpokládaný snížený zájem o cestování do zahraničí a s ohledem na značné vytížení nádrže plavidly podléhajícími evidenci i mnoha dalšími neevidovanými plavidly (paddleboardy, kánoe a různé menší čluny), bylo nutné pro období letních prázdnin roku 2021 rozhodnout o umístění plavebního značení nařizujícího plavbu pouze ve výtlačném režimu na části tohoto vodního díla tak, aby se snížilo riziko vzniku kolize plavidel se strojním pohonem s ostatními účastníky plavebního provozu, využívajícími hladinu nádrže k rekreaci.Ke snížení vzniku tohoto rizika je tedy v období od 01.07.2021 do 31.08.2021 v úseku od hráze vodního díla Slapy (ř. km 91,80) po ř. km 118,05 umístěno plavební značení, které nařizuje plavbu pouze ve výtlačném režimu, tedy plavbu takovou rychlostí, při které vztlak plavidla tvoří zejména hydrostatické síly a vliv dynamických sil vyvolaných rychlostí pohybu plavidla je zanedbatelný.Úprava plavebního značení je realizována následující kombinací signálních znaků:Obrázek: Znak B.8Obrázek: Znak C.4 – Plavba pouze ve výtlačném režimuUkončení úseků s úpravou plavebního provozu je vyznačeno signálním znakem E.11 – Konec omezení.Dotčený úsek vodní cesty s nařízeným režimem plavby ve výtlaku byl zvolen též s ohledem na skutečnost, že je zde vedle značné koncentrace mnoha rekreačních aktivit také největší koncentrace plavidel podléhajících evidenci. Konkrétně 91 % plavidel podléhajících evidenci a kotvících na nádrži vodního díla Slapy má své trvalé stání v prostoru mezi hrází a říčním km.118,00, nacházejícím se v katastru obcí Županovice a Křepenice.Platí do: 31.08.2021 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 17. Červen 2021 Sdílet Odesláno 17. Červen 2021 Tak jsem se nestrefil. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Červen 2021 Sdílet Odesláno 17. Červen 2021 O kousek :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 2. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2022 Ahoj, za sebe jsme snížení rychlosti na úseku od Živohošti až na 118 km velice uvítali. Kotvíme na řece v tomto úseku a bezohlednost většiny mot. člunů kolemjedoucích je nebetyčná. Jedou 20 m od břehu kde kotvíme, v přechodu ... no jak už padlo... na pěst.Slapy jsou na takovýto perovoz prostě malé. Vůbec nechápu, proč to letos pro km 106 -118 nenechali. Příklad havárie skůtru u Živohošti, kdy to idiot na skůtru se 2 malými dětmi před sebou napálil do Sasanky, rozpáral jí bok a ještě ujel...Když se neumíme chovat, měl by být přechod, nebo kluz tam kde jsou souvislé úseky kotvišť nebo kempy prostě striktně zakázané plavebními znaky.Klasika - kotviště Cholín. Lodě které jsou tam v marině pod mostem jezdí "slušně" jen u své mariny, odjedou 300 m od mariny a už to zvedají... to že my (a není nás málo) kotvíme vedle je nezajímá... a pak poškozené lodě na denním pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 2. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2022 Úplně ti rozumím ALE dobře uvázanou loď u pořádného mola přece nemůže poškodit vlna... =| Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 3. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2022 Mám boji zádí k molu, přídí na vidu na bóji, přídí na vodu a aby se loď nedostala k molu, musím jí mít aspoň 2m od mola. Takže když potřebuji mít loď blíž, aby se dalo vystupovat/nastupovat, tak je problém. Nehledě na to ža tam především o víkendu, kdy jezdí "kokotů" nejvíc lítáme pořád nahoru dolů. Není to jen o tom, když tam nejsme, ale je to motokros na vodě... což má k rekreaci daleko. Je to o triviální lidské ohleduplnosti, která tam tak chybí.Jak jsem psal, naprosto běžná plavba 20 m od zakotvených lodí a hsb (přestože protibřeh je dostatečně daleko a nokdo tam není) - a v předchodovém režimu s lodí která běžně váží 3-5t ... nemusím asi popisovat, co za ní je...To je jako by to dělali naschvál. Neumíme jezdit, neumíme se chovat. Nikde v zahraničí jsem tohle neviděl. To je opravdu naše specialita. A ještě je to povolené na takhle úzkém toku. Papíry na loď se co jsem tak slyšel dají běžně "koupit", o praktické zkoušce nad limit kw nemluvím. To je fraška která nikomu nic nedá. (kromě poplatku, samozřejmě)A podle toho to na té vodě vypadá.Absolvoval jsem letos plavbu z Hluboké až na Slapy a od shora až na Orlík se k sobě lidi na vodě chovají jako lidi. Velká voda na Orlíku, tam ten bordel na vodě začíná, byť to díky rozloze není tak hrozné a Slapy - jak jsem psal - bezhlavý, bezohledný motocross.Je to hrozný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 3. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2022 Jenže to že je někdo debil kterej k lodím nemá žádnej vztah ale má na to peníze bohužel zákaz plavby v kluzu nevyřeší. A škodlivý vlnobití/sání se asi blbě dokazuje,to by museli hlídat u každýho mola. Možná nám zakážou motorovou plavbu úplně a bude to =( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 3. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2022 Když ono jich jezdí hodně... :-(Pravda, nevyřeší, ale loni to bylo výrazně lepší... ale chce to ty značky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky