Zdenda Zveřejněno 2. Červen 2020 Sdílet Zveřejněno 2. Červen 2020 Ahoj všem,po zimě jsem nemohl nastartovat. Neházelo to jiskru. Závada byla v rozdělovači na kontaktech kladívka. Kombinace dlouhé odstávky a vlhkosti si vybrala svou daň. Ale to nechme stranou.Uvažuji nad instalací bezkontaktního elektronického zapalování.Má s tím někdo zkušenosti? Dobré i špatné.Případně doporučení co koupit.Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 3. Červen 2020 Sdílet Odesláno 3. Červen 2020 Přešel jsem nejprve na toto PerTronix Electronic Ignition Systems (případně hledej jako Electronic Ignition Conversion Kit ) zakoupit to jde přes Ebay, fungovalo to super ale následně jsem koupil komplet cely rozdělovač Electronic Ignition Distributor Kit - v USA toho mají "mraky" pro každý typ motoru. Funguje to bez problému a odpadají Ti problémy s kladívky :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 4. Červen 2020 Autor Sdílet Odesláno 4. Červen 2020 Podívám se po obojím.To se připojí rovnou místo kladívka? Jeden ukostřit a druhý na cívku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 4. Červen 2020 Sdílet Odesláno 4. Červen 2020 To první se dá místo kladívek - zůstává původní cívka a rozdělovač, kdy se na hřídel nasune prvek dle počtu válců a snímače se namontuje místo kladívek , propoj je vždy u toho přesně popsán a myslím jak jsi psal. Ve druhém případě vyndáš jak rozdělovač tak cívku vše je to již v jednom a na konektor napojíš přívod, mínus a případně otáčkoměr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 6. Červen 2020 Autor Sdílet Odesláno 6. Červen 2020 Dík, jdu to objednat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Millan Odesláno 8. Červen 2020 Sdílet Odesláno 8. Červen 2020 To je ono?https://www.amazon.com/dp/B07L539TBV/ref=sspa_dk_detail_3?psc=1&pd_rd_i=B07L539TBV&pd_rd_w=epR2h&pf_rd_p=48d372c1-f7e1-4b8b-9d02-4bd86f5158c5&pd_rd_wg=LX3Do&pf_rd_r=8FN7WMZJRYF0Y8AX4XEG&pd_rd_r=718f90f8-1ed5-4096-8e1f-e629ece65ac4&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyUFgzSUhHSVZHOFBCJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMzkyMzY3MjZHTjJDSE8yME1YSiZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwNzkzMDgxMzRHUzEwU0lROVFHUSZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2RldGFpbCZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU= Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 8. Červen 2020 Sdílet Odesláno 8. Červen 2020 JJ, něco takového tam mám :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 23. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 Zdenda: co jsi nakonec objednal a jak to šlape?Anarchy: tebe to taky stálo tak málo, jako to co posílá Milan? Za 1400 kč se mi to zdá nějak moc levný :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 Už nevím kolik jsem za to dal, ale nebyla to žádná pálka, myslím v přepočtu něco okolo 2500,- Kč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 23. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 Tak to když k tomu propočtu dopravu, tak je to víceméně stejná cena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 JJ to je možné, ale funguje to dobře :) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 23. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 Je tam potřeba dávat při výběru na něco pozor? Nebo stačí, že je to pro V8 motory a jinak je to všechno stejný? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2020 Nevím jak u Volva Penta, u Mercruiserů - těch starších typů to je celkem jednoduché neboť jsou vesměs odvozeny od nějakého motoru automobilového, takže si najdeš typové označení a dle toho hledáš příslušnou součástku která pasuje jak do automobilového motoru tak lodního - ty rozdíly jsou zásadní hlavně v systému chlazení a odvodu spalin, někdo může samozřejmě oponovat, že lodní motor a automobilový motor není to samé, ale prolezl jsem tolik "rozsypů" motorů jak lodních tak automobilových, takže na to mám vlastní názor, který samozřejmě nikomu nevnucuji. U mého "veterána" zatím vše co jsem pořídil vždy pasovalo bez problémů. Je pravda, že jsem si to také ověřoval na různých zejména amerických forech zabývajících se jak lodními tak auto motory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se