Fulda Zveřejněno 21. Květen 2020 Sdílet Zveřejněno 21. Květen 2020 Zdravím.V červenci bychom rádi s 5ti loďmi spluli Vltavu z Č. Budějovic. V případě malého stavu vody se chci zeptat. Našel by se mezi Kořenskem a Podolím zpevněný sjezd do vody pro 3tunovou loď? Eventuelně jak to funguje na Podolí?Díky za případné rady Fulda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kralvod Odesláno 21. Květen 2020 Sdílet Odesláno 21. Květen 2020 (upraveno) Ahoj,nejlepší sjezd je v Českém Vrbném, dobrý je i v Purkarci (ovšem za penysky) a pro proplutí přes Kořensko doporučuji vzít si vodu s sebou. Jednou za mlada jsem to v Podolsku frknul do vody na pláži mezi opalujícímisemi občany a sklidil jejich vřelý obdiv a radost :o . Zde doporučuji na břehu zakrýt navigační znaky :(. Upraveno 21. Květen 2020 uživatelem Kralvod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 21. Květen 2020 Sdílet Odesláno 21. Květen 2020 (upraveno) Také se chystám na Vltavu. Poslední týden v červnu to chci od nás vytlačit nahoru co to půjde a první týden v červenci to pomalu splout zpět domů. Upraveno 21. Květen 2020 uživatelem Olin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel242 Odesláno 21. Květen 2020 Sdílet Odesláno 21. Květen 2020 on se ale ptá na Orlík....nevím ,už jsem dlouho nebyl u Temešváru...a u Podolska je závora...už léééta.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel242 Odesláno 28. Květen 2020 Sdílet Odesláno 28. Květen 2020 Jak to vypadá na budoucím sjezdu do vody u Temešváru je tadyhle....https://darwa.rajce.idnes.cz/Sjezd_Temesvar/focený je to 28.5 fotky kdy už je tam voda ..fotky z vypuštěnýho orlíka jsou z prosince. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gepr Odesláno 28. Květen 2020 Sdílet Odesláno 28. Květen 2020 U toho Temešváru jsem párkrát dával do vody malej člun, pro 3t loď to možná nebude úplně nejvhodnější, ale možná se pletu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gepr Odesláno 28. Květen 2020 Sdílet Odesláno 28. Květen 2020 Ještě se dá najet do vody pod Hladnou, je to travnatý povrch a hodně prudký sjezd, ale viděl jsem tam dávat do vody větší lodě. Je to spíš pro čtyřkolku. Oproti pod Temešvárem je to alespoň rovně do vody... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fulda Odesláno 28. Květen 2020 Autor Sdílet Odesláno 28. Květen 2020 Vážení přátelé, díky za veškeré informace.Chceme plout z Č. Budějovic začátkem Července. Náhradní sjezd hledám v případě že by pod Kořenskem nebylo dost vody.Ještě jednou děkuji Petr Foltýn. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 28. Květen 2020 Sdílet Odesláno 28. Květen 2020 (upraveno) Vážení přátelé, díky za veškeré informace.Chceme plout z Č. Budějovic začátkem Července. Náhradní sjezd hledám v případě že by pod Kořenskem nebylo dost vody.Ještě jednou děkuji Petr Foltýn.Tak to se k vám možná přidám. Já popluji poslední týden v červnu nahoru a první týden v červenci zpět. Omlouvám se za OT. Upraveno 28. Květen 2020 uživatelem Olin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 28. Květen 2020 Sdílet Odesláno 28. Květen 2020 Proč OT? Pokud bude Kořensko, rád se s vámi svezu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel242 Odesláno 28. Květen 2020 Sdílet Odesláno 28. Květen 2020 Ještě se dá najet do vody pod Hladnou, je to travnatý povrch a hodně prudký sjezd, ale viděl jsem tam dávat do vody větší lodě. Je to spíš pro čtyřkolku. Oproti pod Temešvárem je to alespoň rovně do vody... ještě by to šlo v kempu u Jehnědna...ale kde mám fotky při upuštění Orlíku...tak ty bych musel pohledat...alee jinak je tam dobrej příjezd... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 29. Květen 2020 Sdílet Odesláno 29. Květen 2020 Proč OT? Pokud bude Kořensko, rád se s vámi svezu.Protože neřeším sjezd a týden před prázdninami vyplouvám po Labi směr kaskáda. Moje konečná bude nejspíše Orlík, kde by jsme se teoreticky mohli setkat. Možná popluji výš, ale mám dovolenou jen dva týdny + pondělní svátek k dobru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fulda Odesláno 31. Květen 2020 Autor Sdílet Odesláno 31. Květen 2020 Ahoj OlineTak to se bohužel mineme.My vyjíždíme 5.7. z Č. Budějovic nebo z Temešváru podle vody. Zavoláme si. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 22. Červen 2020 Sdílet Odesláno 22. Červen 2020 Taky se chystáme na Orlík na začátku června a pak pomalu doplujeme zpět do Týnce nad Labem. Na Orlíku budeme asi dva až tři dny. Spuštění, kotvení, to všechno mám snad jasné, ale co ve mě vzbuzuje respekt je ten lodní výtah. Sice nejsem úplný začátečník, ale tohle mi nějak zvedá adrenalin. Nějaké rady jak to tam probíhá by nebyly? To sedí loď kýlem na tom roštu a nějak se tam uváže a kolíbe se nebo jak to tam chodí? Vždy když jsem tam byl, tak zrovna žádnou loď nepřeváželi, tak jsem to nemohl okoukat. Nerad bych tam byl za úplný tele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 22. Červen 2020 Sdílet Odesláno 22. Červen 2020 LOĎ SEDÍ NA KÝLU A VYVÁŽEŠ TO K JEDNÉ STRANĚ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 23. Červen 2020 Sdílet Odesláno 23. Červen 2020 Stránky SPS, informace 40/2020. Tam najdeš vše potřebné. Obsluha ti stejně řekne jak a co. Žádný strach. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 23. Červen 2020 Sdílet Odesláno 23. Červen 2020 Nevíte někdo, jak to vypadá s průtokem na dolním toku Vltavy? Chtěl jsem vyrazit směrem na orlík už v neděli, ale nevím zda bych to s mým 5hp dal. Když se podívám u nás na Labe tak je to na hraně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Červen 2020 Sdílet Odesláno 23. Červen 2020 Podle tohodle to zatim docela tece: http://www.pvl.cz/hydrologicke-informace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Červen 2020 Sdílet Odesláno 23. Červen 2020 ... a podle tohodle k vam tece vic vody z Labe nez z Vltavy: http://www.pla.cz/portal/sap/cz/PC/Mereni.aspx?id=233&oid=3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 23. Červen 2020 Sdílet Odesláno 23. Červen 2020 Trochu si vzpomínám když jsem někdy před 9ti roky proplouval svou první komorou - hlava plná teorie, ruce a nohy rozklepaný a ve finále pohoda. Teď to bude možná trochu podobné, ale strašně rád získám tuhle pro mě novou zkušenost. Tak třeba pojede někdo přede mnou a budu to moct okoukat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 23. Červen 2020 Sdílet Odesláno 23. Červen 2020 výtahu se neboj,velmi ochotná obsluha ti vše ukáže,popruhy výtahu umísti na vážní značky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 23. Červen 2020 Sdílet Odesláno 23. Červen 2020 Nestraš ho s vážníma značkama, nevím o nikom, kdo by je měl (sám jen matně tuším, o co jde). Popruhy se používají jen ve specifických případech, snad jen u ploutvokýlu. Jinak ale máš pravdu - výtahu se není třeba obávat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kralvod Odesláno 23. Červen 2020 Sdílet Odesláno 23. Červen 2020 Tak Oline, Vltava teče jako divá (cca 140 m3/vt). V neděli jsme pluli z Hluboké do Vrbného a jelo to cca 5km/hod. Rychlost vody odhaduji na cca 5 - 6 km/hod. Prostě to teče jako za mlada. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 23. Červen 2020 Sdílet Odesláno 23. Červen 2020 Tak Oline, Vltava teče jako divá (cca 140 m3/vt). V neděli jsme pluli z Hluboké do Vrbného a jelo to cca 5km/hod. Rychlost vody odhaduji na cca 5 - 6 km/hod. Prostě to teče jako za mlada.Labe jde pomalu, ale jistě dolu, tak možná zítra vypluju. Když už jsem musel zůstat doma, tak jsem si na neckách udělal alespoň dálkové ovládání motoru. Jen vykoumat ještě řazení, ale mám na motoru vyčvachtaný ovládání, tak to asi nechám, až bude jiný motor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 23. Červen 2020 Sdílet Odesláno 23. Červen 2020 (upraveno) nás přes Orlík převáželi (1x) v sezoně 2017 a byli jsme zavěšení na popruhách a díky šířce naší lodě jsme všichni museli nohama jistit levobok,aby nám nepadala na druhou stranu,což bylo celkem adrenalinové si tak viset jednou nohou z výtahu ,ale zvládli jsme to my i obsluha perfektně...vážní značky jsou malé trojúhelníky umístěné v horní části trupu pod odrazníkovou lištou,ale i kdyby nebyly,obsluha si poradí,žádný strach Upraveno 23. Červen 2020 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se