Tehir Zveřejněno 20. Květen 2020 Sdílet Zveřejněno 20. Květen 2020 Ahoj všichni,ráda bych si dovezla z Polska plachetnici Ra Cruiser z roku 1975. Bohužel, informace o nutnosti registrace se mi různí. Majitel uvádí plochu plachet cca 15 m2, ale není si jistý. V Čechách jsem ale našla několik starších inzerátů kde majitel uváděl, že loďka má plachty do 12m2 a není třeba registrace. Na Orlíku je dokonce půjčují bez VMP. Váhou i výkonem motoru by to sedělo (loď má 600 kg a motor se výkonem v pohodě vejde).Žádný výrobní štítek ani číslo trupu to vzhledem ke stáří nemá, takže loď nelze identifikovat - další problém při případné registraci.Takže se ptám: Můžu s takovou lodí jezdit jako s neregistrovanou? Jak se při případné kontrole ověřuje plocha plachet? Zatím jsem nezažila, že by nějaká kontrola vůbec proběhla, ale rády bych teď trávila na vodě mnohem více času...Děkuji za všechny odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky