asfaltsurfer Odesláno 24. Leden 2011 Sdílet Odesláno 24. Leden 2011 Ahoj Martine, myslím že ne, tenhle pochází ze Států dovezl ho majitel, co ho měl přede mnou.Na svoje stáří je to super loď, hlavně spodek je dobrý, jde dobře do vln- vysoké V, jen když je trošku víc zatížený, tak spolu se slabším motorem ten nástup do skluzu je slabší, proto klapky.V poslední době jsem jiného Ravena tady v čR neviděl, ono se jich ani moc nevyrobilo, jen jeden se prodával na inzerátech- bez motoru, měl vpředu mohutný čelen a neměl zadní platoahoj...já jsem ho tehdy kupoval v SRN a prodával ho potom do Brna... jinak loď to byla dobrá a ve vlnách si vedla opravdu zdatně...osobní zkušeností byla jízda v pěkném fičáku z Kornat na Murter Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Duben 2011 Sdílet Odesláno 23. Duben 2011 Tak jsem si nadělil trimovací klapky trim-tabs sx a zde jsou mé poznatky z dnešní plavby : do skluzu to jde myslím stejně rychle jako předtím, výborné je že se zvýšila rychlost při 3100 to/min. bez klapek cca 30 km s klapkami cca 35-38 km. Jen se mi zda trochu divný "ohon" za lodí viz foto. klapky mi přidávájí ještě dva ohony které se spojují na středu - bohužel jsem myslel že to z té fotky bude vidět lépe no musím to ještě poladit má to ještě pět poloch a zkusil jsem jen jednu, přestavovat v té studené vodě se mi to fakt nechtělo myslím že za ty peníze ( i s dopravou 2300,-) to svůj účel plní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra Odesláno 24. Duben 2011 Sdílet Odesláno 24. Duben 2011 A mě se navíc snížila spotřeba! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sunrider Odesláno 25. Duben 2011 Sdílet Odesláno 25. Duben 2011 ........... i s dopravou 2300,-...............zajímá mě odkud za ty peníze, co jsem se díval na ebay,tak je to s dopravou přes 3000,- Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 25. Duben 2011 Sdílet Odesláno 25. Duben 2011 ........... i s dopravou 2300,-............... zajímá mě odkud za ty peníze, co jsem se díval na ebay,tak je to s dopravou přes 3000,-tady od tud : http://www.scubastevesinternational.com/index.php?main_page=product_info&cPath=937_1180&products_id=30777 jen už teď stojí o 30 usd více, chytil jsem nějakou povanocní akci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sunrider Odesláno 25. Duben 2011 Sdílet Odesláno 25. Duben 2011 Dík... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viita Odesláno 25. Duben 2011 Sdílet Odesláno 25. Duben 2011 Anachy, na ten ohon si zvykneš, vždycky tam bude, ta klapka má pořád snahu tlačit do vody , ale nemá to vůbec na nic vliv.Jinak je to samozřejmě o nastavení, tuhost nastavuju podle toho , kolik budu vozit na lodi lidí, když jezdím sám, tak klidně na první dírku směrem k ose otáčení, a na dovolené v HR , kdy je loď plná lidí a jezdí se pouze na cestovní rychlosti, tak klidně naopak až na poslední dírku, ale bude to loď od lodě jiné, je fakt , že bez tesingu to nejde.Pak je blahodárný vliv klapek opravdu znát.Když jsem je před 3-mi lety namontoval, odešla mi po 20 Mth jedna pístnice, ale reklamace uznána, a od tý doby v poho, asi náhoda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sunrider Odesláno 26. Duben 2011 Sdílet Odesláno 26. Duben 2011 Ty klapky se liší tuhostí pístnice? Mně to podle údajů výrobce vychází na 5m Elan 495 se 70 Hp čtyrtaktem na typ SX9510-60. Dále - viděl jsem na instruktážním videu, že jdou zaklapnutím nahoru i vyřadit? Lod je po montáži SUZUKI DF 70 trochu těžká na zadek, měla tendenci při vytrimování skákat, dával jsem dopředu nádrž na vodu a na motor hydrofoil kit, určitě to pomohlo, ale jsem připraven na každou změnu k lepšímu :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Duben 2011 Sdílet Odesláno 26. Duben 2011 Ty vyklapavací jsou mám dojem ale jen ty nerezový, já jsem si objednal ty plastový (on to není samotný plast ale je to míchané ) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Duben 2011 Sdílet Odesláno 26. Duben 2011 Anachy, na ten ohon si zvykneš, vždycky tam bude, ta klapka má pořád snahu tlačit do vody , ale nemá to vůbec na nic vliv.Jinak je to samozřejmě o nastavení, tuhost nastavuju podle toho , kolik budu vozit na lodi lidí, když jezdím sám, tak klidně na první dírku směrem k ose otáčení, a na dovolené v HR , kdy je loď plná lidí a jezdí se pouze na cestovní rychlosti, tak klidně naopak až na poslední dírku, ale bude to loď od lodě jiné, je fakt , že bez tesingu to nejde.Pak je blahodárný vliv klapek opravdu znát.Když jsem je před 3-mi lety namontoval, odešla mi po 20 Mth jedna pístnice, ale reklamace uznána, a od tý doby v poho, asi náhoda.dík za zkušenost s klapkami, budu zkoušet různé polohy a uvidím , zatím jsem byl s vysledkem spokojen, tak jsem zvědav až začnu laborovat jestli ty změny pocítím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sunrider Odesláno 26. Duben 2011 Sdílet Odesláno 26. Duben 2011 jsou to tyto, že? myslel jsem to vyklapnutí navrch... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Duben 2011 Sdílet Odesláno 26. Duben 2011 Jo Jo klapky jsou stejný ale horni držák pístnice mám jiný - bohužel jen jednopolohový, ten jak mysliš jsem taky už viděl ale nevím zda se objednává zvlášť nebo je součástí jiného typu, nebo je to nějaké "dodo" :) http://www.nauticusinc.com/smart_tabsSX.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Duben 2011 Sdílet Odesláno 26. Duben 2011 Jde o univerzalni drzák znaceny PR500 umožňující dvě polohy, jdu hledat kde by se dal objednat a kolik stojí. http://www.nauticusinc.com/pr500.htm našel jsem tu srandu za cca 30usd (sada, tj, dva) + doprava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 26. Duben 2011 Sdílet Odesláno 26. Duben 2011 Ja mam za lodi toto http://img7.rajce.idnes.cz/d0701/4/4763/4763262_54bd157c3910cdd85e737c2b8647f694/images/IMG_3894.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Duben 2011 Sdílet Odesláno 26. Duben 2011 Pekny psisko. :) Jak snasi jizdu ve skluzu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 26. Duben 2011 Sdílet Odesláno 26. Duben 2011 Tohle je ten starsi, sice se tady nejak divne krci, ale jizda na lodi mu nevadi. Pokud nejsou nejaky velky vlny, tak si klidne za jizdy zaleze dolu do kajuty a natahne se na podlahu. Ten mladsi je na tom trochu hur. Jakmile se rozjedem tak se hnedko k nekomu lisa a chce aby ho drzel :) . Nojo, asi ma strach aby neuletel :o Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Duben 2011 Sdílet Odesláno 26. Duben 2011 pěkný ocáásek, jestli se nemýlím tak tam vidím stopu od motoru a od klapek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 27. Duben 2011 Sdílet Odesláno 27. Duben 2011 Presne tak :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Duben 2011 Sdílet Odesláno 28. Duben 2011 Hele v jaký rychlosti to je tak přibližně focený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 28. Duben 2011 Sdílet Odesláno 28. Duben 2011 Tak presne ti to asi nereknu :), ale myslim, ze to bude kolem 40 km/h to je vetsinou takova idealni cestovni rychlost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 29. Duben 2011 Sdílet Odesláno 29. Duben 2011 Ahoj takhle to vypadá za mnou když to trochu rozjedu letos mám smůlu opět zdravotní problém takže loď do Chorvatska padá Standa http://www.youtube.com/user/tejcek100?feature=mhum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 29. Duben 2011 Sdílet Odesláno 29. Duben 2011 Ahoj chlape. Co se ti prihodilo, to sis to mel vybrat pres zimu, ale ne je mi jasny ze tomu neporucis. Samozrejme preji brzske uzdraveni. A budes zase s lodi tady nekde na vode, nebo na to kasles? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 30. Duben 2011 Sdílet Odesláno 30. Duben 2011 Ahoj vrátili jsme se z Emirátů takže dovolená je už za náma velké štěstí,že to zasáhlo teď ne na dovče nebo při cestě do HR za měsíc jdu na operaci pak uvidíme.Letos nejdu z lodí nikam.Docela jsem zase na ní máknul,ale bouhžel zase za rok ??? Standa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 5. Květen 2011 Sdílet Odesláno 5. Květen 2011 Tak jsem nakonec koupil klapky od Lenca jelikož jsem je sehnal v akci včetně ovládání s indikací za 468€ z DE.Tak doufám, že to za tu investici stálo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luky Odesláno 14. Červen 2011 Sdílet Odesláno 14. Červen 2011 (upraveno) Ahoj kluci, trim klapky Lenko jsem na jedné lodi měl a vím jak pomáhají. Mám ovšem dotaz, zkoušel už někdo tyhle klapky http://www.marinesport.cz/store/goods-PR_TR0005-285-elektricke-trimmklapky-volvo-penta-system-bts.html ?Mám loď 5,4m délky a 2,4m šířky s váhou 1100kg a motor Honda 150VTEC, jelikož je tento motor dost těžký a zároveň mám v zadu lodi 35kg baterii a 40L zálohu paliva, loď mi trošku kačkuje a tak jsem se rozhodl dát baterii do kajuty a namontovat klapky+hydrostabilizátor na motor(hliníkové jednodeskové křídlo) podotýkám že nemám problém se skluzem a ani přechodem do skluzu jak s motorem 115efi Yamaha tak s motorem Honda 150 VTEC . Nerad bych řešil klapky typu lenko jelikož by mi zavazely pod žebříkem, ty klapky volvo jsou jen 5cm na tl. a tudíž ideál. Jen jim trošku nevěřím jelikož se na nich vysunuje planžeta pod loď a tudíž oproti klasickým klapkám nemají opěrnou plochu která se zapře o hladinu. Další možností a to už bych byl nerad je výměna motoru za 115 Mercury který je o cca 50kg lehčí, a nemá takový výkon takže by to kačkování trošku omezilo ale ne úplně. To křídlo zatím nemám na motoru namontované z důvodu právě možnosti výměny motoru a tak do něj zatím nechci vrtat. Má někdo s těmi klapkami zkušenost? Nebo kačkuje někomu loď a popřípadě jak to odstranil? Teorijí je spousta ale praxe je k nezaplacení :-) Upraveno 14. Červen 2011 uživatelem Luky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se