Lubor Odesláno 8. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2015 Zrovna koukám na ebay na ty Lenco limited.... Vychází mi to na asi na 820 USD s dopravou. Sakra to je dost peněz!Kde to plánuješ koupit Ty? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 9. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2015 K tomu je třeba ještě počítat clo, pokud to nebude od prodejce z EU. Kupoval jsem takto nějaké díly na motorku z Izraele a USA, na ebay v pohodě zaplatil a na clo zapomněl, to doměřili až tady. Lenco má ale na webu distribuční síť i v EU, je tam mj. známý velkoobchod v Rakousku, tak to zkusím poptat tam. Vystavují i v Tullnu. Kupovat to budu kvůli běhu záruky až zjara. Teď začínám brousit antifouling, který se sice běžně nechává, ale můj předchůdce ho nanášel vrstveně tak, že je to povrchem hodně výrazný "pomeranč" a odhaduji, že o nějaké 2 uzly může i brzdit. To je teprve práce za trest! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 9. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2015 Dobry ale je ze ta pachut z medi nebo co to tam pridavaj jde splachnout jedine pivem takze je duvod :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 9. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2015 (upraveno) Kdyby jen clo ale bohužel doměří i DPH. Ale i tak se spousta věcí vyplatí. A nebo mít za louží známého a přeposlat. Akorát je potřeba zvážit zda to u některých věcí stojí za to, nemít záruku. Respektive záruka jde, jen to posílání tam a zpět je krapet horší, ale dá se. Na mé lodi jsou klapky Lenco již 6 let a bez problému, takže bych se toho nebál. Upraveno 9. Listopad 2015 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 9. Duben 2016 Sdílet Odesláno 9. Duben 2016 Ahoj. Trochu oživím toto téma. Máte nějaké nové zkušenosti s trim klapkami. Chci je instalovat také, vzhledem k mizernému přístupu do motorového prostoru, spíše ty elektrické. Teď řeším jestli klapky, nebo planžety, kde je rychle koupit a nechat namontovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 10. Duben 2016 Sdílet Odesláno 10. Duben 2016 Momentálně mohu nabídnou krátce použité-zánovní Volvo-planžety 9500,-bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 10. Duben 2016 Sdílet Odesláno 10. Duben 2016 Momentálně mohu nabídnou krátce použité-zánovní Volvo-planžety 9500,- bootcentrumDíky moc, ale pokud půjdu do planžet, tak raději do nových. Mám obavy, že ty planžety brzdí, čekám jestli nemá s nimi někdo další zkušenosti. Pokud ne, nechám asi namontovat elektrické klapky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 11. Duben 2016 Sdílet Odesláno 11. Duben 2016 Jen pro tvoje info-ty "planžety" NEBRZDI ! Samozřejmně je nemůžeš nechat plně vysunuté při plné rychlosti,to by tě doopravdy brzdily a ještě navíc silně tlačily špici lodě do vody.Ty nabízené byly na lodi cca 1 měsíc právě jako zkušební,abych zjistil jak se lod chová / lod 6,30x 2,45/a doopravdy fungují velmi dobře.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 11. Duben 2016 Sdílet Odesláno 11. Duben 2016 Jen pro tvoje info-ty "planžety" NEBRZDI ! Samozřejmně je nemůžeš nechat plně vysunuté při plné rychlosti,to by tě doopravdy brzdily a ještě navíc silně tlačily špici lodě do vody.Ty nabízené byly na lodi cca 1 měsíc právě jako zkušební,abych zjistil jak se lod chová / lod 6,30x 2,45/a doopravdy fungují velmi dobře. bootcentrumTa cena je za komplet včetně řídící jednotky a tlačítkového panelu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 11. Duben 2016 Sdílet Odesláno 11. Duben 2016 Jen pro tvoje info-ty "planžety" NEBRZDI ! Samozřejmně je nemůžeš nechat plně vysunuté při plné rychlosti,to by tě doopravdy brzdily a ještě navíc silně tlačily špici lodě do vody.Ty nabízené byly na lodi cca 1 měsíc právě jako zkušební,abych zjistil jak se lod chová / lod 6,30x 2,45/a doopravdy fungují velmi dobře. bootcentrumTa cena je za komplet včetně řídící jednotky a tlačítkového panelu?Ano,je to kompletní sada.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viita Odesláno 11. Duben 2016 Sdílet Odesláno 11. Duben 2016 Jak jsem tu už psal , klapky- planžety Volvo penta už mám na lodi (6, 5 m) třetí rok. Nebrzdí vůbec a fungují naprosto perfektně. Nic jednoduššího a lepšího mjsem nikdy neměl. Za mně-velmi dobrá investice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 12. Duben 2016 Sdílet Odesláno 12. Duben 2016 Díky moc za informace. Půjdu do těch planžet, na fórech je většinou chválí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra Odesláno 2. Květen 2016 Sdílet Odesláno 2. Květen 2016 (upraveno) Vyrobil jsem si automatické trim klapky z plynové vzpěry o tahu 200N. Za pár švestek. http://www.jpeg.cz/images/2016/05/05/HNC87.jpg Upraveno 5. Květen 2016 uživatelem ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Květen 2016 Sdílet Odesláno 2. Květen 2016 Tak hodně je máš vyklopený jako hydrodynamickou brzdu? :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra Odesláno 2. Květen 2016 Sdílet Odesláno 2. Květen 2016 Tak hodně je máš vyklopený jako hydrodynamickou brzdu? :lol:Zatím je to tam jenom narafičený, foto z průběhu montáže. Budou mít zhruba 20stupňů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Květen 2016 Sdílet Odesláno 2. Květen 2016 http://img10.rajce.idnes.cz/d1001/11/11998/11998649_8b2fd8faa17b449b7b6c54d8fbd15bd0/images/20160501_181116.jpg?ver=0Taky už mám "oklapkováno". :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Květen 2016 Sdílet Odesláno 2. Květen 2016 Tak hodně je máš vyklopený jako hydrodynamickou brzdu? :lol:Zatím je to tam jenom narafičený, foto z průběhu montáže. Budou mít zhruba 20stupňů.20°vůči dnu? nesmysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 2. Květen 2016 Sdílet Odesláno 2. Květen 2016 Vyrobil jsem si automatické trim klapky z plynové vzpěry o tahu 200N. Za pár švestek.http://photo.uloziste.com/?fotka=77b03d8566055efc.jpg&d=v45255f7c643056c&size=3To je brzda v plavební komoře ?? ale za pár švestek dobrý . Jen dotaz jak se to ovládá ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 2. Květen 2016 Sdílet Odesláno 2. Květen 2016 Koukám, že zatím jsi sklidil horu posměchu, ale kloudnou radu žádnou. :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra Odesláno 3. Květen 2016 Sdílet Odesláno 3. Květen 2016 (upraveno) Vyrobil jsem si automatické trim klapky z plynové vzpěry o tahu 200N. Za pár švestek.http://photo.uloziste.com/?fotka=77b03d8566055efc.jpg&d=v45255f7c643056c&size=3To je brzda v plavební komoře ?? ale za pár švestek dobrý . Jen dotaz jak se to ovládá ?Můj model jsou SMART TRIM TABS. Nastavují se automaticky, zvyšujícím se vztlakem vody. Výchozí pozice v klidu je 20-30° (doporučení výrobce), po rozjetí do kluzu se dostanou až na 0°. http://www.nauticusinc.com/smart_tabs_sx_price_list.htm Upraveno 3. Květen 2016 uživatelem ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miloš1 Odesláno 3. Květen 2016 Sdílet Odesláno 3. Květen 2016 aDají se na tyto pístnice sehnat náhradní manžety? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Květen 2016 Sdílet Odesláno 3. Květen 2016 Ty originál písty smart tabs jsou plynové? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra Odesláno 3. Květen 2016 Sdílet Odesláno 3. Květen 2016 Originály, tedy alespoň některé, jsou plněny dusíkem, stejně jako plynové vzpěry. Jen jsem si musel přepočítat newtonmetry (označení plynových vzpěr) na libry (označení originálu) X výkon motoru a délka lodě, dle tabulky od výrobce. Manžety jsou ze škoda Favorit za 25 korun. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra Odesláno 3. Květen 2016 Sdílet Odesláno 3. Květen 2016 Tak hodně je máš vyklopený jako hydrodynamickou brzdu? :lol:Zatím je to tam jenom narafičený, foto z průběhu montáže. Budou mít zhruba 20stupňů.20°vůči dnu? nesmysl.Davide, prosím rozepiš se trochu víc.Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Květen 2016 Sdílet Odesláno 3. Květen 2016 Zatím je to tam jenom narafičený, foto z průběhu montáže. Budou mít zhruba 20stupňů.20°vůči dnu? nesmysl.Davide, prosím rozepiš se trochu víc.Díky.Já jen, že sem si na prvních klapkách v čR, samodomo hydraulicky stavitelná, vystačil s cca 10° - 5° na 8m / 2000 kg lodi s dieselem na zrcadle a jen 90 koňma. Fungovaly 1A. Tak mi těch 25 - 30° v základu poněkud zaráží. Jestli se ti to sklapne někde v 15 km/h na menší úhel, tak asi jo, jinak si myslím, že to už spíš brzdí. V tom nemám zkušenost, tak velkej úhel jsem nezkoušel, nebylo potřeba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se