halis.nb Odesláno 1. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 1. Říjen 2015 Ahoj,taky jsem si je dal na loď a byli to vyhozený peníze.Loď sice při pomalé jízdě nekličkovala a zbrzdilo jí to o 10%.Nakonec jsem zmenšil o hodně úhel,takže je mám spíš na ozdobu.Jak je namontovat je v návodu a přiloženém DVD.Jak píše bootcentrum-jedině elek.nebo hydrauliku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martasik Odesláno 1. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 1. Říjen 2015 Ahoj, uvažuji o el. nebo hydraulice. Váhám jake. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 1. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 1. Říjen 2015 Ahoj, uvažuji o el. nebo hydraulice. Váhám jake.Komplet sadu Hydrauliky od Benett mám za 9000,- V elektrice 16000,- bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 17. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2015 Má někdo zkušenost s tímto automatickým vyrovnáváním lodi od finské firmy Mente Marine? http://www.mente-marine.com/ Docela dost němců si to začlo montovat a vesměs všichni dobré ohlasy. Pokud jsem to dobře pochopil, připojuje se to na stávající trimm klapky a celý systém je integrován do palubního ovladače, tudíž montáž je velice jednoduchá - odpojit starý ovladač a připojit nový. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 17. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2015 Ahoj, uvažuji o el. nebo hydraulice. Váhám jake.Komplet sadu Hydrauliky od Benett mám za 9000,- V elektrice 16000,- bootcentrumKolik stojí odborná montáž na loď.Také o tom přemýšlím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 17. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2015 Montáž od 3000 do 5000, dle lodě a tím i přístupu k zrcadlu a přístrojové desky.bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 18. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 18. Říjen 2015 Jaký je úhel klapek při maximálním sklonění dolů? Mám na zádi řebříček a když je spuštěný do vody, nevejde se tam klapka, leda by měla max 12cm, nebo byla v tu chvíli hodně sklopená dolu. Když je žebříček vytažený, pak se tam klapky vejdou. Jedna možnost je použít úzké klapky "limited space", nebo vždy před sklopením žebříčku sklopit klapku dolů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 18. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 18. Říjen 2015 úhel je minimální, konec klapky tak do 2 - 3 cm pod úroveň dna. tedy ne, jako když letadlo brzdí :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 18. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 18. Říjen 2015 Nekdy by ale nebylo spatny mit na lodi brzdy, ne? Zabrzdim, spustim zebřiček.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 18. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 18. Říjen 2015 úhel je minimální, konec klapky tak do 2 - 3 cm pod úroveň dna. tedy ne, jako když letadlo brzdí :DAha, tak já myslel že to půjde tak 30 stupňů dolu. Tak to se mi tam běžné opravdu nevejdou. Má smysl dávat tam klapky 4x12 palců?http://www.lencomarine.com/index.php/products/trim-tabs/limited-spaceLod má 5m, potřebuju je hlavně pro vyrovnání bočního náklonu. Tyhle 4x12 jsou určené pro podmínky jako mám já (žebříček na zrcadle), ale nějak jim nevěřím. Na druhou stranu pořád lepší než ty brzdící štíty vysouvací dolu :-) Co myslíš Davide? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 19. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2015 Lubor má pravdu! Trim.klapky Benett jdou sklopit doopravdy o těch cca 30st. oproti dnu lodě při standartní šířce klapek cca 25 cm to dělá na jejich konci min.6 cm.bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 19. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2015 Lubor má pravdu! Trim.klapky Benett jdou sklopit doopravdy o těch cca 30st. oproti dnu lodě při standartní šířce klapek cca 25 cm to dělá na jejich konci min.6 cm. bootcentrumjá tím nemyslel maximální polohu, ale běžnou provozní. nepřipadá mi extra dobrý si při každým koupání rozestavět klapky a znovu štelovat, byť to jde s trochou praxe celkem rychle. literatura praví, že klapky by měly být krátký a co nejširší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 19. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2015 Ahoj, tyhle elektromechanický stavítka klapek LENCO mám na lodi a absolutně bez problému. Mají i senzory jak jsou naklopený, ovládání levá pravá zvlášť, snadná instalace....Jediné, že jsou trochu hlučné, ale jinak v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 19. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2015 A jak velké klapky tam máš? Přímo ty z mého odkazu? Jaký ovladač? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 19. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2015 Nedaří se mi zjistit, jestli se písty pro extra úzké klapky liší od pístů pro ostatní řadu klapek. Jde mi o to, že bych mohl koupit nějaké širší a teprve podle prostoru mezi sklopeným žebříčkem a sklopenými klapkami bych je zkrátil. Jenže pak by tam byla trochu jiná páka a jiná potřebná dráha pístu (kratší). Abych pak na indikátoru nevyužíval třeba jen polovinu dráhy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 19. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2015 Komplet sadu Hydrauliky od Benett mám za 9000,- V elektrice 16000,-bootcentrumJsou v těch sadách ukazatele polohy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 19. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2015 Sada se senzory a budíky do přístrojovky se dodává zvlášt-cena cca 8000,- Platí pro hydrauliku od BENETT.bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 19. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2015 Nevíš prosím tě, co to udělá při vypnutí klíčku? Klapky se samy přestaví do uživatelem nadefinované polohy, nebo se přestaví vždy nahoru, nebo neudělají nic? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 19. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2015 neudělají nic-zůstanou ve stejné poloze jak byly,bez ohledu zapnutí či vypnutí spínačky a nebo vypnutí odpojovače AKU.bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 19. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2015 Díky, budu o tom dále přemýšlet. Jedná se mi hlavně o plavbu na moři. Mám na motoru křídlo, které úžasně pomáhá natrimovat loď jak potřebuju. Ale když jsou horší podmínky, ty moje ženský ztuhnou a nenechají se po lodi přesouvat podle potřeby, když třeba jedem šikmo na vlny. To by se klapky hodily na vyrovnání bočního náklonu nebo naopak na naklonění kvůli větru.! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 20. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2015 Ahoj, ty LENCO ovladače jsou takhle v kompletní sadě - elektromechanická zdvihátka, řídící jednotka, kabeláž, ovladač spolu se stavoznakem.Když vypneš klíček, samy se zasunou, když opět zapneš tak nic. IMG - ovladač se stavoznaky. Celá tahle sada byla cca za 12.000,- http://www.jpeg.cz/images/2015/10/20/A9rcf.jpg http://www.jpeg.cz/images/2015/10/20/sCeIH.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 20. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2015 Ty LENCO je ale sada BEZ vlastních nerezových klapek!bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 20. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2015 Ahoj, uměl bys dodat ty "limited space" v sadě s vybavením jak píšeš? Kolik by to stálo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 20. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2015 Ještě se v myšlenkách ubírám jedním směrem a to sběrnice NMEA200, kterou má motor co kupuju. Zjišťuju možnosti ukazatele Lowrance LMF 400. Ten mimo jiné zřejmě umí zobrazovat polohu klapek, ale nikde jsem nenašel klapky s napojením na tuhle sběrnici. Obávám se, že snímač polohy klapek s napojením na NMEA bude stejně dražší nežli samostatný ovladač s ukazatelem polohy. A pak taky nějak citem si říkám, že je lepší mít spíš samostatně funkční celky, nežli vše na jednom drátu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 20. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2015 Ještě jedna věc mi není jasná. Proč je v sadách krátký a neprodloužitelný kabel mezi ovladačem a řídící jednotkou a ožnost prodloužit jen silové vedení? Nebylo by lepší mít delší ovládací kabel a řídící jednotku někde vzadu u klapek, aby silový proud netek po lodi sem a tam? Já mám aku vzadu. Podle nich bych musel tahat tlusté dráty až k palubce a zase zpátky ke každému "pístu"..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky