Anachy Odesláno 19. Srpen 2010 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2010 Ahoj Sullaco, video super tedy co se bárky týče, kdo by to ale živil, já se snažím stále pohybovat v reálu což znamená, že to musí být přepravitelné za autem a musí to splňovat maximální rozměry pro převoz na Orlické a Slapské přehradě - zde je limitující šířka 2,60.Jinak bomba taky tam na "youttubu" občas slintám nad různými videjky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 19. Srpen 2010 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2010 (upraveno) Ahoj, koukal jsem na stránky LENCO trim tabs a dost mě šokuje cena, komplet, tedy klapky, el. pístky, a ovládání vychází celkem cca na 17.000,-Výše někdo psal o ceně kolem 10.000,- to je tedy asi cena bez ovládání, nebo špatně hledám?DíkyKoukni sem http://www.wmjmarine.com/engine-system-trim-tabs.html je fakt že elektrika vychází nějak dráž než hydraulika. Upraveno 19. Srpen 2010 uživatelem Anachy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 19. Srpen 2010 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2010 (upraveno) A na závěr nádherné prezentační video téhle firmy u kterého se každýmu musej zježit chlupy naprosto všude hlavně od 3tí minuty. Na ty šampoňáky kašlete, ty mi jsou nesympatický, jde o lodě :) Nojo, tak o tom zadna, to uz je trochu jina liga. Jo a ta bloncka je jako bonus? To bych do toho mozna i sel, v praci si hodim par prescasu a je to doma :D :D. Nerikam, ze bych se s tim treba rad nesvez, ale mam obavy, ze jedna takova projizdka by te vysla na pekne draho :-). Kdyz vidim kolik mi papka ta moje 4,3, tak todle bude narez. Takze jako zazitek nekde na mori se tomu nebranim, ale doma radsi zustanu u sveho Bajlika :) Tak a k tematu. Koukal jsem na ty stranky co psal ANACHY, a ty systemy vychazej zhruba na stejno, kdyz se veme nejakej stejnej rozmer kridelek. Takze v tom pripade bych uz vubec nevahal a sel do te hydrauliky. Protoze tam uz zadna velka deviza el. klapek neni. Kazdopadne vyzkousej jeste mrknout jinde na netu jake tam budou ceny.Jinak co jsem pochopil tak se jedna o komplety vc. ovladani a cerpadla a cena je kolem 8 tis. coz je podle mne dobra cena. Jinak kuci, tedko nebudu chvili na foru, tak aby jste si nemysleli, ze jsem na Vas zanevrel, za par tydnu se zase ozvu, tak tu nevyvadejte nejake nepristojnosti :) Upraveno 19. Srpen 2010 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 20. Srpen 2010 Sdílet Odesláno 20. Srpen 2010 Ahoj Ondro,mohu ti nabídnout jen krátce použité,jak nové,hydraulické klapky Bennet za pouhých 10 tisíc.Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pade Odesláno 20. Srpen 2010 Sdílet Odesláno 20. Srpen 2010 To Bootcentrum : Pokud by Ondra neměl zájem, jaký máte rozměr ? Potřebuji 24"x 9" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 20. Srpen 2010 Sdílet Odesláno 20. Srpen 2010 O Klapky bych měl určitě zájem, pokud je to "kompletní set". A velikost ? Potřebuji 9"x12"Kontakt na mě jah@asa-cz.czDěkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lodnimistr Odesláno 18. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 18. Listopad 2010 Přesně tak, nehledě na to, že loď jde vyvážit i dle povětrnostních podmínek.Tak tak, taky je používám a až do teď jsem s nimi maximálně spokojen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 11. Leden 2011 Sdílet Odesláno 11. Leden 2011 Ahoj,pročet jsem toto téma a nějak jsem z toho nevyčetl, s jakými klapkami jsou jaké, hlavně dobré zkušenosti. Omlouvám se, pokud jsem špatně četl. Potřeboval bych nějaké na svůj člun. Mám délku 5,75 a s 90 HP motorem mi to při současném rozložení dělá dlouho vlnu a pak teprve skluz. Rozložení mimo nádrže na vodu a baterie v přídi už asi nevylepším. Nádrže na palivo jsem přemístil doprostřed, ale váha motoru dělá své. A nerad bych udělal s těmi klapkami špatný pokus, zase tolik peněz nemám, abych dělal moc chyb.Moc děkuji všem, kteří poradí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 12. Leden 2011 Autor Sdílet Odesláno 12. Leden 2011 Ahoj,tohle téma jsem zakládal s tím že se dozvím nějaké podrobnosti a zkušenosti a nezávislé doporučení s klapkami, ale bohužel, každý jen hájí své klapky, neodsuzuji to, jen se pak v tom člověk špatně orientuje. Souhlasím s tím že určitě mají být stavitelné z kokpitu a že elektrické jsou určitě náchylnější v případě vniknutí vody, ale rozhodnout se musí každý sám.A závěr....do dneška je na člunu nemám :-), ale nic si z toho nedělám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 12. Leden 2011 Sdílet Odesláno 12. Leden 2011 Ja bych si dovolil to shrnout do dvou vet. Pokud mas na lodi dost mista, chces neco co ti sice za vetsi peniz bude bez starosti slouzit dlouha leta tak bez do hydrauliky. Pokud jsou tve financni moznosti omezene, mas na lodi malo mista, chces jednodusi montaz za cenu vetsi nachylnosti na poruchy tak jdi do elektrickych. Bohuzel jak zde bylo receno kazdej si haji to svoje a je to o penezich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 12. Leden 2011 Sdílet Odesláno 12. Leden 2011 pokud ti stačí, aby šla loď jen dřív a rychleji do kluzu, stačí pevné – koupit jen klapky a dva napínáky. až se zmůžeš, dokoupíš hydrauliku a nebo přijdeš na to, že pevné stačí.zatěžovat příliš příď je nesmysl na úkor rychlosti a spotřeby. vytrimovat motorem, když to nejde ( stevenka ), tak klapky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 12. Leden 2011 Sdílet Odesláno 12. Leden 2011 V pripade vetsi lodi je ale lepsi je mit ovladane. Jak rikas na zkousku na pevno, ale pak urcite doplnit o hydrauliku, protoze zase na druhou stranu ti sice klapky pomuzou dostat zadek rychleji z vody, ale pokud je nechas sklopeny, tak ve vyssi rychlosti uz zase lod brzdej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 12. Leden 2011 Sdílet Odesláno 12. Leden 2011 nevím co má za motor. pokud něco s trimem, ostatně i bez něj, na překlopení do kluzu stačí, aby byly klapky cca 1 cm pod dnem. Hlavně dost široký!!! ( ne dlouhý, jen tak 22 - 26cm ). Jestli je s výkonem na hraně, je lepší si je udělat sám, široký neprodávaj.první klapky v čSSR, NA PRVNíM KAJUŤÁKU S DIESELEM, CO TADY KLOUZAL, jsem měl kolem roku 84.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sunrider Odesláno 13. Leden 2011 Sdílet Odesláno 13. Leden 2011 A máte někdo zkušenosti s hydrofoil kitem - ja jsem to namontoval na suzuki DF 70 na 495 ELAN-u a myslím, že to pomohlo zvedat lod z vody a jak jsem psal jinde - sprcha - k tomu 50 l vody v přídi.. Navíc neskáče, líp zatáčí a při pomalé jízdě se nevlní.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 13. Leden 2011 Sdílet Odesláno 13. Leden 2011 Hodně jsem po tom uvažoval a přečetl hodně diskusí na zahraničních webech, testů všech možných typů a pod. Pokud máš problém s přechodem do skluzu, trochu to pomůže. Naproti tomu je pak o kapku horší ovládání, páč to má celkem odpor ve vodě. Rychlost a pod ti to nepřidá, spíš někdy i ubere. Radši si počkat a namontovat trimklapky ovládané z kokpitu, to má význam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sunrider Odesláno 13. Leden 2011 Sdílet Odesláno 13. Leden 2011 ano ten princip není stejný, tady to jakoby dodatečný vztlak vyvážený větším odporem, trimklapky lod spíše naklápějí .. tak si to představuji já.. rychlost určitě nevzrostla, ale vzhledem k tomu, že jsem měnil i propeler, tak nemohu posoudit.. Mně se spíše jednalo o vyvážení lodě po montáži čtyřtaktu, který je o 60 kg těžší, nechtělo se jí tak z vody, jak se starým tříválcem 70 k 90 kg, tomu ten kit si myslím rozhodně pomohl, protože skutečně má profil křídla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 20. Leden 2011 Sdílet Odesláno 20. Leden 2011 A vůbec, máte někdo zkušenosti s písty LENCO ??Chtěl bych je koupiti, ale váhám. :-s Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 20. Leden 2011 Sdílet Odesláno 20. Leden 2011 (upraveno) Ahoj...dají se koupit také ,,automatické,, klapky které pracují vlastně na principu tlumiče...v normálním stavu tedy v klidu plavidla jsou sklopené proti dnu o cca 25 Stupňů a při jízdě se rovnají a zůstanou vodorovně se dnem...výhodou je že reagují samostatně , automaticky v závislosti na rychlosti a zatížení...při blbnutí je fajn že funguje každá jednotlivě a při obratech když táhnete tak se jednoduše přednastaví ta co je odlehčená sama na max. což těžko budete u nastavovaných ať hydraulikou či el.stíhat..lze je také zvednout do polohy kdy nejsou učinné pokud je nechcete z jakéhokoliv důvodu používat...cena se pohybuje okolo 5500,-Kč dle velikosti a výrobce... Upraveno 20. Leden 2011 uživatelem asfaltsurfer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Leden 2011 Sdílet Odesláno 21. Leden 2011 Ahoj...dají se koupit také ,,automatické,, klapky které pracují vlastně na principu tlumiče...v normálním stavu tedy v klidu plavidla jsou sklopené proti dnu o cca 25 Stupňů a při jízdě se rovnají a zůstanou vodorovně se dnem...výhodou je že reagují samostatně , automaticky v závislosti na rychlosti a zatížení...při blbnutí je fajn že funguje každá jednotlivě a při obratech když táhnete tak se jednoduše přednastaví ta co je odlehčená sama na max. což těžko budete u nastavovaných ať hydraulikou či el.stíhat..lze je také zvednout do polohy kdy nejsou učinné pokud je nechcete z jakéhokoliv důvodu používat...cena se pohybuje okolo 5500,-Kč dle velikosti a výrobce...jo jo už se tad o nich taky diskutovalo, ale účinnost a funkčnost byla dost "sepsuta". máš nějakou vlastní zkušenost? s tímto produktem. Také jsem o nich uvažoval ale po přečtení pár článků jak na diskuzích tuzemských tak zahraničních - nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 21. Leden 2011 Sdílet Odesláno 21. Leden 2011 Ahoj...dají se koupit také ,,automatické,, klapky které pracují vlastně na principu tlumiče...v normálním stavu tedy v klidu plavidla jsou sklopené proti dnu o cca 25 Stupňů a při jízdě se rovnají a zůstanou vodorovně se dnem...výhodou je že reagují samostatně , automaticky v závislosti na rychlosti a zatížení...při blbnutí je fajn že funguje každá jednotlivě a při obratech když táhnete tak se jednoduše přednastaví ta co je odlehčená sama na max. což těžko budete u nastavovaných ať hydraulikou či el.stíhat..lze je také zvednout do polohy kdy nejsou učinné pokud je nechcete z jakéhokoliv důvodu používat...cena se pohybuje okolo 5500,-Kč dle velikosti a výrobce...jo jo už se tad o nich taky diskutovalo, ale účinnost a funkčnost byla dost "sepsuta". máš nějakou vlastní zkušenost? s tímto produktem. Také jsem o nich uvažoval ale po přečtení pár článků jak na diskuzích tuzemských tak zahraničních - nevím.no jo..už se tu o nich diskutovalo...omluva...samozřejmě že se ovládaným klapkám nevyrovnají ,ale jako alternativa pro lehčí lodě mají smysl si myslím ... namontoval si je pán kterému jsem prodal svou loď / Fourwinns 200CC s 5,0l V8,1200 Kg / která nedostatkem výkonu netrpěla a přechod do skluzu nebyl už vůbec problémem,ale musím říct že po namontování se stala jízda o poznání klidnější a loď reagovala daleko kultivovaněji na korekce kurzu ...takže já jim dávám + . Na druhou stranu u těžších ,zvlášť pak kajutových lodí efekt nebude zřejmě dostatečný tak jak již bylo popisováno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Leden 2011 Sdílet Odesláno 21. Leden 2011 Tak to by na tom mém škopku možná mohli fungovat , nemám sice nadbytek výkonu ale váhově se pohybuje někde okolo 1500 kg. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viita Odesláno 21. Leden 2011 Sdílet Odesláno 21. Leden 2011 Zdravím všechny, na své lodi-kajutovka 5,8m 1200 kg mám namontovány automatické hydraulické klapky, plastové typ SX.Při výběru je třeba správně dimenzovat typ pístnice dle velikosti lodě, je možno i dodatečně nastavit sílu pístnice přesunutím bodu jejího zavěšení vůči ose zavěšení klapky.V lodi mám pouze 3,0 Merc. 96 kW.Zkušenosti- výrazně lepší nástup do skluzu, zejména při vyšším obsazení lodě, loď se lépe chová v zatáčkách i na vlnách.Jistě ,je to levnější varianta hydraulicky nastavitelných klapek, nelze nastavit příčné naklonění lodě ve skluzu, ale i tak to není špatné řešení pro toho, kdo nechce příliš investovat a má problémy s pozdním nástupem do skluzu.Jak říkám-chce to naladit na správný přítlak, aby klapka při max rychlosti byla v jedné rovině se dnem a netlačila příď do vody, ale zároveň aby její přítlačná síla byla maximální,trošku zkoušení,ale pak to funguje bez problému.Vyzkoušeno 3 sezony, jak tady, tak Chorvatsko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 22. Leden 2011 Sdílet Odesláno 22. Leden 2011 Ahoj mojí loď jsem docela zatížil na zadku hydraujická lávka,plato,centrála /cca160kg/také jsem měl problém dostat loď do skluzu.Při poruše Z nohy SX jsem osadil Z nohu DP / dva porpellery/ přechod skluz se snad o 50% zlepšil.Po dalším roce jsem vyměnil hliníkové propellery za nerez opět zlepšení,že bych to nečekal.Klapky mám osazné Lenco elektrické již 6 let bez poruchy po těchto nákladných úpravách na lodi je ke skluzu nepotřebuji.Používám je abych se udržel ve skluzu při menší rychlosti lodě Standa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 22. Leden 2011 Sdílet Odesláno 22. Leden 2011 Zdravím všechny, na své lodi-kajutovka 5,8m 1200 kg mám namontovány automatické hydraulické klapky, plastové typ SX.Při výběru je třeba správně dimenzovat typ pístnice dle velikosti lodě, je možno i dodatečně nastavit sílu pístnice přesunutím bodu jejího zavěšení vůči ose zavěšení klapky.V lodi mám pouze 3,0 Merc. 96 kW.Zkušenosti- výrazně lepší nástup do skluzu, zejména při vyšším obsazení lodě, loď se lépe chová v zatáčkách i na vlnách.Jistě ,je to levnější varianta hydraulicky nastavitelných klapek, nelze nastavit příčné naklonění lodě ve skluzu, ale i tak to není špatné řešení pro toho, kdo nechce příliš investovat a má problémy s pozdním nástupem do skluzu.Jak říkám-chce to naladit na správný přítlak, aby klapka při max rychlosti byla v jedné rovině se dnem a netlačila příď do vody, ale zároveň aby její přítlačná síla byla maximální,trošku zkoušení,ale pak to funguje bez problému.Vyzkoušeno 3 sezony, jak tady, tak Chorvatsko.Ahoj...Raven 195 s 3,0 l Mercem jsem zhruba před 11ti lety měl...byl modrobílý a na boku byl nápis Gloria....není to on ?Martin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viita Odesláno 24. Leden 2011 Sdílet Odesláno 24. Leden 2011 Ahoj Martine, myslím že ne, tenhle pochází ze Států dovezl ho majitel, co ho měl přede mnou.Na svoje stáří je to super loď, hlavně spodek je dobrý, jde dobře do vln- vysoké V, jen když je trošku víc zatížený, tak spolu se slabším motorem ten nástup do skluzu je slabší, proto klapky.V poslední době jsem jiného Ravena tady v čR neviděl, ono se jich ani moc nevyrobilo, jen jeden se prodával na inzerátech- bez motoru, měl vpředu mohutný čelen a neměl zadní plato Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se