Přejít na obsah
Plavidla.cz

hydraulické řízení

Zet

Doporučené příspěvky

servo mám,jedná se mi o výměnu hřebenové převodky řízení s bovdenem za hydraulické. S tím že jak jsem pochopil, by měla existovat i varianta která nepotřebuje ani tu servopumpu na motoru. Upraveno uživatelem Zet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na minulé lodi jsem to měnil v domění, že odstraním kličkování lodi. Omyl, sice je pravda, že to nemá skoro žádnou vůli, ale loď kličkovala zvesela dál. Je to dané tvarem trupu. Místo bovdenu tam běhá olej a jde to jakoby malinko tíž a tak jakoby pomaleji. Na současné lodi mám klasicky hřeben - bovden - posilovač a je to lepší. Jedině snad hydraulické kde je olej honěný čerpadlem u motoru - tam to asi bude super, ale to bez čerpadla kdy je vlastně pod volantem pumpa která tlačí olej se mi moc nezdá a nemyslím si, že by ta investice za to stála. Já osobně už bych si to nepořídil.Význam to možná má u dlouhých lodí.

Tady je třeba schema: http://www.oceannavigator.com/Web-Exclusives-2015/The-Achilles-heel-of-hydraulic-steering-systems/

E-bay je toho plný, určitě by to dodal i někdo tady.

Odkaz ke komentáři

A proč to chceš měnit,když servo máš?Jestli kvůli spotřebě,že nepojede pumpa,tak to je zanedbatelná kapka při spotřebách našich lodí

no o spotřebu mi opravdu nejde:) spíš o to že bowden není v optimální kondici (ani rozměrově) servopumpa začíná propouštět na hřídeli a pracovní válec hydrauliky má prorezlý plášť a začal z něho stříkat olej - zkráka,celé řízení je na výměnu a když už tak přemýšlím jestli nejsou lepší varianty - to je celé. Proto tady sonduji vaše zkušenosti.

Odkaz ke komentáři

romanva

protože budu muset koupit v podstatě celý aktuátor stávající hydrauliky tak mám pocit že celé nové hydr. řízení by vyšlo asi i levněji když připočtu tu už ne uplně dobrou servopumpu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...