Zet Zveřejněno 20. Duben 2020 Sdílet Zveřejněno 20. Duben 2020 (upraveno) Ahojuvažuji o výměně bowdenu za hydrauliku. Nemáte někdo tip na nějaký kit. Je to pro Mercruiser 4,3 Alp. onedík. Upraveno 20. Duben 2020 uživatelem Zet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 20. Duben 2020 Sdílet Odesláno 20. Duben 2020 MCM 4,3 mají standartně namontované servo čerpadlo s posilovačem a funguje bez problému. Ty to tam nemáš?bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 20. Duben 2020 Autor Sdílet Odesláno 20. Duben 2020 (upraveno) servo mám,jedná se mi o výměnu hřebenové převodky řízení s bovdenem za hydraulické. S tím že jak jsem pochopil, by měla existovat i varianta která nepotřebuje ani tu servopumpu na motoru. Upraveno 20. Duben 2020 uživatelem Zet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 20. Duben 2020 Sdílet Odesláno 20. Duben 2020 A proč to chceš měnit,když servo máš?Jestli kvůli spotřebě,že nepojede pumpa,tak to je zanedbatelná kapka při spotřebách našich lodí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 20. Duben 2020 Sdílet Odesláno 20. Duben 2020 Na minulé lodi jsem to měnil v domění, že odstraním kličkování lodi. Omyl, sice je pravda, že to nemá skoro žádnou vůli, ale loď kličkovala zvesela dál. Je to dané tvarem trupu. Místo bovdenu tam běhá olej a jde to jakoby malinko tíž a tak jakoby pomaleji. Na současné lodi mám klasicky hřeben - bovden - posilovač a je to lepší. Jedině snad hydraulické kde je olej honěný čerpadlem u motoru - tam to asi bude super, ale to bez čerpadla kdy je vlastně pod volantem pumpa která tlačí olej se mi moc nezdá a nemyslím si, že by ta investice za to stála. Já osobně už bych si to nepořídil.Význam to možná má u dlouhých lodí.Tady je třeba schema: http://www.oceannavigator.com/Web-Exclusives-2015/The-Achilles-heel-of-hydraulic-steering-systems/E-bay je toho plný, určitě by to dodal i někdo tady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 21. Duben 2020 Autor Sdílet Odesláno 21. Duben 2020 A proč to chceš měnit,když servo máš?Jestli kvůli spotřebě,že nepojede pumpa,tak to je zanedbatelná kapka při spotřebách našich lodíno o spotřebu mi opravdu nejde:) spíš o to že bowden není v optimální kondici (ani rozměrově) servopumpa začíná propouštět na hřídeli a pracovní válec hydrauliky má prorezlý plášť a začal z něho stříkat olej - zkráka,celé řízení je na výměnu a když už tak přemýšlím jestli nejsou lepší varianty - to je celé. Proto tady sonduji vaše zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 21. Duben 2020 Autor Sdílet Odesláno 21. Duben 2020 romanvaprotože budu muset koupit v podstatě celý aktuátor stávající hydrauliky tak mám pocit že celé nové hydr. řízení by vyšlo asi i levněji když připočtu tu už ne uplně dobrou servopumpu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 22. Duben 2020 Sdílet Odesláno 22. Duben 2020 ahoj zkoušel jsem tu hydrauliku co asi chceš, nějaké info ti mohu poskytnout , zavolej je to na delší pokec.Aleš 602412116 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se