Přejít na obsah
Plavidla.cz

vyteklý olej z motoru

Doporučené příspěvky

ahoj,

bohužel se mi stala taková nepříjemnost. Koupil jsem nový závěsný motor Yamaha F25G. Do motoru se nalil olej, nastartoval se a zabalil se zpět do krabice. Bohužel při přepravě a následující noc stál motor vzhůru nohama a všechen olej z něho vytekl. Můžete mi poradit jak mám postupovat? Nevím jestli můžu motor nastartovat ( samozřejmě po dolití nového oleje ). Bojím se, jestli se nemohl dostat olej do válce a po nastartování bych ho zičil. Nebo jestli ho mám odvézt do servisu na nějaký pořádný vyčištění?

díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypni zapalování, vyndej svíčku a párkrát zatáhni. Uvidíš co bude lítat ven. Až to bude bez oleje, dej svíčku a klidně staruj. Ovšem že na vodě.

a to " potahání " může probíhat bez oleje? Žádný teď doma nemám, tak jestli to můžu udělat před tím, než ho doleju.

před " ostrým " startem samozřejmě olej doleju, jde mi jenom o to, jestli můžu jít pokračovat do garáže hned teď nebo až seženu olej :-) .

díky

Odkaz ke komentáři

čeká tě čištění celého motoru od oleje včetně demontáže horního plastového krytu nohy (mezi motorem a nohou),bude potřeba vše včetně motoru a příslušenství pořádně odmastit čističem na brzdy,a to i v prostoru pod motorem,gumové průchodky karoserie pod motorem,atd., a před použitím na vodě bude nutné zkusit motor po doplnění oleje ještě nechat chvilku vrčet třeba v sudu s vodou,nebo v plastové popelnici a uvidíš jak jsi byl s odmaštěním úspěšný,lehký film na hladině sudu s první provozní zkouškou bude pravděpodobný,ale na vodu by měl motor jít až po úplném odmaštění,ať není ostuda... Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...