vasek.opletal Zveřejněno 17. Duben 2020 Sdílet Zveřejněno 17. Duben 2020 ahoj, bohužel se mi stala taková nepříjemnost. Koupil jsem nový závěsný motor Yamaha F25G. Do motoru se nalil olej, nastartoval se a zabalil se zpět do krabice. Bohužel při přepravě a následující noc stál motor vzhůru nohama a všechen olej z něho vytekl. Můžete mi poradit jak mám postupovat? Nevím jestli můžu motor nastartovat ( samozřejmě po dolití nového oleje ). Bojím se, jestli se nemohl dostat olej do válce a po nastartování bych ho zičil. Nebo jestli ho mám odvézt do servisu na nějaký pořádný vyčištění?díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 17. Duben 2020 Sdílet Odesláno 17. Duben 2020 Vypni zapalování, vyndej svíčku a párkrát zatáhni. Uvidíš co bude lítat ven. Až to bude bez oleje, dej svíčku a klidně staruj. Ovšem že na vodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasek.opletal Odesláno 17. Duben 2020 Autor Sdílet Odesláno 17. Duben 2020 Vypni zapalování, vyndej svíčku a párkrát zatáhni. Uvidíš co bude lítat ven. Až to bude bez oleje, dej svíčku a klidně staruj. Ovšem že na vodě. a to " potahání " může probíhat bez oleje? Žádný teď doma nemám, tak jestli to můžu udělat před tím, než ho doleju. před " ostrým " startem samozřejmě olej doleju, jde mi jenom o to, jestli můžu jít pokračovat do garáže hned teď nebo až seženu olej :-) . díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 17. Duben 2020 Sdílet Odesláno 17. Duben 2020 jo, klidně, když nebudeš tahat tejden. :D Obvykle stačí třikrát, čtyřikrát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 17. Duben 2020 Sdílet Odesláno 17. Duben 2020 (upraveno) čeká tě čištění celého motoru od oleje včetně demontáže horního plastového krytu nohy (mezi motorem a nohou),bude potřeba vše včetně motoru a příslušenství pořádně odmastit čističem na brzdy,a to i v prostoru pod motorem,gumové průchodky karoserie pod motorem,atd., a před použitím na vodě bude nutné zkusit motor po doplnění oleje ještě nechat chvilku vrčet třeba v sudu s vodou,nebo v plastové popelnici a uvidíš jak jsi byl s odmaštěním úspěšný,lehký film na hladině sudu s první provozní zkouškou bude pravděpodobný,ale na vodu by měl motor jít až po úplném odmaštění,ať není ostuda... Upraveno 17. Duben 2020 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se