pavelicom Zveřejněno 29. Únor 2020 Sdílet Zveřejněno 29. Únor 2020 Dobrý den všem,obracím se zde o radu, jaké používáte poziční světlo na gumový člun. Je to nutná výbava na vodě a nebo jí kontrolují pouze při technické kontrole. Chceme s člunem jezdit jak na našich vodách, tak i HR, ale pouze za světla.Děkuji všem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 4. Březen 2020 Sdílet Odesláno 4. Březen 2020 Kontrolují je při TK, na vodě je po mně nikdy nikdo nechtěl. Typ záleží na tom, zda máš motor se startérem a tudíž akumulátor a elektroinstalaci. Pokud ne, tak stačí nějaká varianta na baterky, jako třeba https://www.gimishop.cz/cz/e-shop/1-lodni-prislusenstvi/51-svetla/181-pozicni/2238_pozicni-svetla-led-batery.html. Pro pevnou elektroinstalaci potom něco jako https://www.boatservice.cz/svetlo-kotevni-delka-635mm.html, použitelné současně jako vlajkový stožárek. Něco podobného jsem měl na svých posledních dvou celolaminátech, montoval jsem je vždy jen u moře kvůli vlajce (a několikrát i světlo použil při večerním návratu z výletu), na jednodenní vyjížďky u nás jsem je nechával doma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 4. Březen 2020 Sdílet Odesláno 4. Březen 2020 Probírá se to tady a na Jachtinfo furt dokola.Vyrazíš s autem bez reflektorů a policajtovi budeš říkat, že jezdíš jen přes den? Svítit máš nejen v noci, tedy od západu do východu slunce, ale i za snížené viditelnosti, za deště, mlhy.To je takovej problém a finanční náklad koupit jednu blbou lampičku na baterky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
berka Odesláno 7. Březen 2020 Sdílet Odesláno 7. Březen 2020 Když jsem kupoval starší člun, dal mi k tomu bývalý majitel i poziční světlo na baterky. Zatím jsem člun ani světlo nepoužil, ale dopředu jsem vyměnil žárovku ve světle za LED se stejnou paticí, z důvodu větší svítivosti a hlavně mnohem delší výdrže. Jen je zapotřebí vybrat správnou LED která má dobrý rozptyl světla do stran, aby to nesvítilo jen na letadla. Baterky jsem zakoupil nabíjecí přímo přes micro USB, takže je můžu kdykoliv nabít i přes powerbanku a každou nabíječku na telefon, nebo v autě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky