Přejít na obsah
Plavidla.cz

Neregistrovaná loď.

pepeleben

Doporučené příspěvky

To jistě, pokud už na plaváku není taková loď už třikrát a na třeba 1,3t .

Na druhou stranu taky nepředpokládám, že by ho s motorem pět koní někdo buzeroval.

Zdá se mi, že na výtlak v nějakých mezích kašlou.

To by totiž neprošla kdejaká dřevěná pramice s pěti - šesti lidmi.

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak už jsem psal, není to pravda. Je rozhodující to, co je udané výrobcem. Není zajímavé, kolik lidí nebo nákladu zrovna vezeš. To myslíš, že třeba loď o váze 800 kg s jedním je bez papírů a s dvěma jo, nebo jak?

V podstatě ano. Pokud mám loď, která nemá ani štítek, ani doklady, pak jí podle mne mohu provozovat, pokud její okamžitá hmotnost a výkon motoru budou pod hranicí nad kterou by se jednalo o plavidlo podléhající registraci. Lhostejno, že někdy dříve to byla loď konkrétního typu, konkrétního výrobce. Teď už v ní není 100kg motor, zřejmě v ní není nádrž a plno dalších věcí tam mohlo být odebráno, nebo přidáno. Původní údaj o maximálním výtlaku platil pro loď v podobě, v jaké byla vyrobena, označena a vydáno osvědčení. Teď už je to jiná loď neznámého maximálního výtlaku a tak lze pracovat pouze s okamžitou hmotností.

Loď nepodléhající registraci není ta, kterou mi schválí SPS, ale ta, která splňuje limity.

Odkaz ke komentáři

Já mám skoro to samý , Shetland 535 ,, a je to o výtlaku ale zavolej si na plavebku nebo spíš ne jinak ti jí zhasnou . Bo 1 m3 má výtlak tunu a ta lod má 5 metru x cca1,5 metru,takže si nad limitem . Kde budou sedět lidi je úplně jedno , tahle loď pluje rovně furt ale s 5 hp foukne vítr nebo poteče víc řeka a jsi v hajzlu ,, bude se to točit jako čamrda . Fungovat to bude s motorem cca od 15 HP a klouzat od 50 HP , záleží na nákladu . Pokud na to nemáš doklady , jo tak máš potíž ...
Odkaz ke komentáři

Jak už jsem psal, není to pravda. Je rozhodující to, co je udané výrobcem. Není zajímavé, kolik lidí nebo nákladu zrovna vezeš. To myslíš, že třeba loď o váze 800 kg s jedním je bez papírů a s dvěma jo, nebo jak?

V podstatě ano. Pokud mám loď, která nemá ani štítek, ani doklady, pak jí podle mne mohu provozovat, pokud její okamžitá hmotnost a výkon motoru budou pod hranicí nad kterou by se jednalo o plavidlo podléhající registraci. Lhostejno, že někdy dříve to byla loď konkrétního typu, konkrétního výrobce. Teď už v ní není 100kg motor, zřejmě v ní není nádrž a plno dalších věcí tam mohlo být odebráno, nebo přidáno. Původní údaj o maximálním výtlaku platil pro loď v podobě, v jaké byla vyrobena, označena a vydáno osvědčení. Teď už je to jiná loď neznámého maximálního výtlaku a tak lze pracovat pouze s okamžitou hmotností.

Loď nepodléhající registraci není ta, kterou mi schválí SPS, ale ta, která splňuje limity.

Ještě dovětek jak bych to řešil já, pokud bych chtěl provozovat tuhle lodičku bez obav, že si nějaký úředník bude na mně chtít namasírovat svoje ego.

Prázdnou loď bych zvážil, udělal si fotku jak stojí na váze a uchoval jí s vážním lístkem. Prošel bych si předpisy a zkontroloval, jestli mám vše podle nich. Pro neregistrovaná plavidla je tam toho jen malinko např. něco o základní plovatelnosti. Zjistil bych si, jakou mám mít povinnou výbavu a tu si pořídil. Nechal bych si vyrobit štítek s nějakým jménem lodě, třeba: "Můj kvítek lotosový". Na štítek bych uvedl vlastní hmotnost zjištěnou vážením a obsaditelnost s dovětkem, že se nesmí překročit maximální povolené zatížení, které bude nastavené tak, aby to celkem s vlastní váhou lodě bylo max. 1000kg. Štítek bych umístil na loď.

Vznikne plavidlo, které objektivně spadá do kategorie plavidel nepodléhajících evidenci vždy, pokud bude používáno v souladu s parametry na něm uvedenými. Pak stačí jen provozovat v rozsahu deklarovaných parametrů a vše je OK.

Odkaz ke komentáři

Já mám skoro to samý , Shetland 535 ,, a je to o výtlaku ale zavolej si na plavebku nebo spíš ne jinak ti jí zhasnou . Bo 1 m3 má výtlak tunu a ta lod má 5 metru x cca1,5 metru,takže si nad limitem . Kde budou sedět lidi je úplně jedno , tahle loď pluje rovně furt ale s 5 hp foukne vítr nebo poteče víc řeka a jsi v hajzlu ,, bude se to točit jako čamrda . Fungovat to bude s motorem cca od 15 HP a klouzat od 50 HP , záleží na nákladu . Pokud na to nemáš doklady , jo tak máš potíž ...

Bohouši, to co uvádíš je ne vždy pravda. Mám loďku 13stop a je s 5hp mnohem pomalejší než druhá 18stop dlouhá (10/14 km/h). Obě mají šířku cca 1,5. Kupodivu ta osmnáctistopá polokajutovka je s tím samým motorem ovladatelnější než ta třináctistopá. Dokonce se u té delší uvádí, že by měla jít do kluzu už s 8hp. Hodně v tomto dělá poměr délky a šířky na vodorysce. Na druhou stranu jsem ale možná ani ne na polovině hmotnosti tvého Shetlanda a ponor mám cca do 10cm (ploché dno).

Upraveno uživatelem Olin
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...