lvvi Zveřejněno 10. Červenec 2010 Sdílet Zveřejněno 10. Červenec 2010 Zdravím ve spolek, tak jsem tu opět s novým tematem k diskuzi.Spokojeně si takhle sedím brzy ráno v lodi své a přemýšlím o zajímavých věcech, ano - kajutu přístavbu - tu řeším, stejně jako motor, ale na všem tom začne se pracovat až počátkem listopadu, kdy loď bude zase na břehu. Ale k věci, ráno bylo na řece i dnes kupodivu příjemně akorát počasí, tzn člověku se nechtělo ze spacáku. Slunce pomalu vykouklo, ale ještě se nesnažilo ugrilovat vše co uvidí. Já koukal z okna na vedle pokojně na drobných vlnkách se houpající jachtu a všiml si solárního panelu.Tedy úprk od romantiky.Všiml jsem si na aukru (ano vím, že to není extra obchod :)) nicméně tam jsem si všiml solárních panelů, jenž jsou schopny nabít notebook, či autobaterii. Znělo to příliš lákavě a zajímavě neb jsem zrovna plakal nad vybitou baterkou ve své lodi.Zádrhel. Již před mnoha měsíci jsem řešil solární panely. Lodní stavitel z Litoměřic mi řekl: "Dobrý nápad ty solární panely, ale vy si s nimi chcete topit? nesmysl" .... "Proč?" Optal jsem se já bláhový. "Nu protože, byste investoval 20.000 x 2 do dvou zajímavých solárních panelů a to jsou jen ty panely...máme tu ještě něco co musí tu solární energii kumulovat...čili udržet a také převést ..." atd atd... to už jsem vnímal tak na půl ucha, neb já si spíše porozumím Máchovu Máji než pohybu elektronů ve polovodiči ... Takže, drahé námořnice, drazí námořníci. Kdopak tu má jaké zkušenosti se solárními panely?1) Stačí ten žalostný panel solární co nabízejí na aukru za cca 1000 Kč, aby i při běžném slunečním svitu dokázal za den nabít baterku? Nebo dokonce dovolil fungovati notebooku? 2) A teď vážně - co vše je potřeba k tomu, aby si člověk pořídil solární panel a věděl že mu skutečně dobije baterku, nebo udrží v chodu notebook?3) Stačí si koupit panel a věřit že tam bude vše potřebné k převodu slunečního záření na el. energii (to považuji za značně utopistický nápad)Rád si přečtu vaše názory, díky moc a příjemnou plavbu.Lukáš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 10. Červenec 2010 Sdílet Odesláno 10. Červenec 2010 Ahoj. Tak ja se take rad pripojim k dotazu. Protoze na zminovane panely co nabizej na aukru a ebay, jsem jiz kolikrat koukal a take mne to laka.Bohuzel je mi opet trochu divne, ze klasicke panely, ktere by meli neco umet jsou jak pises za desetitisice a toto je nabizeno za zlomek ceny. Kdyby to za neco stalo, tak o tom take premejslim, ale zatim mne to moc nepresvedcilo o svem prinosu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Červenec 2010 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2010 Ahoj. loni jse pro známého objednávál tuhle srandu http://www.123store.cz/solarni-generatory/solarni-generator-v-kufriku-tps-936a má to na chalupě pro dobíjení autobaterií jelikož nemají síť a nestěžuje si, sám jsem si koupil na loď http://www.kmautodoplnky.cz/autodoplnky/1622/11373/nabijecka-autobaterii-solarni-12v-185ma.htm pro udržování Né DOBíJENí baterky ale po roce provozu stále nevím co si o tom mám myslet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 21. Červenec 2010 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2010 ah oj potrebujes panel a regulator panel totiz dava od 0 do asi 17 az 18 voltu tak je nutna ta chytra krabicka pak to slape Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 21. Červenec 2010 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2010 navíc se říká, že baterka trvalé dobíjení malým proudem nesnáši a tvrdnou desky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se