viky_cz Zveřejněno 26. Prosinec 2019 Sdílet Zveřejněno 26. Prosinec 2019 Ahoj všem,potřebuju postavit přístřešek na zahradě, ale z nějakých důvodů mi spadá do řízení o umístění stavby. Stavební úřad po mne chce nějakej výkres jak to má vypadat, já ovšem nemám tušení co by takovej výkres měl mít, aby to odpovídalo. Nedělal jste to někdo? Hádám, že nejsem jedinej od lodí koho tohle potkalo.Hodil by se mi aspoň příklad jak to vypadalo nebo co po vás chtěli.Jak udělat konstrukci asi celkem tuším, ale třeba ohledně základů pro sloupky nemám šajn, co tam napsat, aby mi to na úřadě prošlo.Díky, V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 27. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2019 (upraveno) Ahoj loni jsem to absolvoval naprosto bez problému a letos postavil chatu pod kódovým označením "kůlna na nářadí" alias stavba do 25 m2. Paní na úřadě nás pouze po zkouknutí vizualizace alibisticky upozornila že se v tom nesmí spát, ale žena ji uklidnila tím že budeme spát zásadně venku :) Administrativa nebyl žádný problém. Nákres jsem udělal sice na počítači ale jenom ze srandy - nikdo to tak nepožadoval. Vlastní stavbu (konstrukci) normálně zhruba popsal - rozměry, z čeho a zhruba jak, ale detaily jsem neřešil, myslím že je to vůbec nezajímá. Prostě bylo to po mém. Jediné co je zajímalo bylo zaměření na pozemku - (pouze moje, netřeba geodet) - kde to bude a klasicky dva metry od plotu bez souhlasu,pod dva se souhlasem sousedů. Poctivě jsem ty dva metry dodržel nechtěl jsem je řešit, týká se to půdorysu - střecha může bez podpěry víc. Naopak soused povzbuzen mou stavební čiností neřešil vůbec nic ,natož můj souhlas a postavil si čtyřmetrový dřevník proti té mé chajdě hned u mého plotu:) Jinak žádná kolaudace se toho netýká - to povolení má sice platnost dva roky, což je v případě takovéhle stavby asi víc než bohatě. Ani nevím jak by to kontrolovali - jedině že by museli reagovat na "dobrého" a s náležitostmi obeznámeného souseda. Takže práci zdar.p.s. tak jsi všiml že si se zaktivnil se svým turboďáblem na Off fóru.Z. Upraveno 27. Prosinec 2019 uživatelem Zet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Prosinec 2019 Autor Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2019 Ahoj, diky za info.Ja mam ten problem, ze to musim prave postavit taky hned u plotu (respektive u operny zdi) a urad po mne chce nakres, na kterej se mi sousedi podepisou. Prej to nema bejt zadna cmaranice ale ma to vypadat aspon trochu jako projekt.Neumim si tento pozadavek prelozit do nejaky realny predstavy co mam delat. :DEdit: Add off... nove informace se obcas hodi. :) Oproti diskuzi tady je to tam docela valecna zona teda, ale prezivam jak se da. ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 27. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2019 Obšlehni nákres třeba zde: https://www.guttashop.cz/pristresek-na-auto-elmar-.8094/ a jako základ uveď zabetonovaný patky nebo zemní vruty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Prosinec 2019 Autor Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2019 Hezkyyy.... dekuju!To mne nenapadlo ze nekdo zverejnuje vykresy takhle.Zemni vruty budou asi docela dobrej napad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 27. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2019 Na tom shopu je rozkreslenej i jeden se sedlovou střechou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 27. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2019 Dobře do plánku naspecifikuj střešní krytinu a pak jí dodrž včetně výrobcem požadované technologie montáže. Tyhle střechy jsou za deště hrozně hlučné a to může způsobovat mezi sousedy následné problémy. Když budeš mít odsouhlasený náčrtek a vše bude podle něj udělané, tak Tě nikdo následně popotahovat nemůže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 4. Únor 2022 Autor Sdílet Odesláno 4. Únor 2022 Tak abych to tu zakoncil.... Dekuju vsem co prispeli radou, dopadlo to takhle (pak jsem jeste delal dodelavky, ale zaklad je zdokumentovan): Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky