BISMORA Zveřejněno 18. Prosinec 2019 Sdílet Zveřejněno 18. Prosinec 2019 měl bych další dotaz ohledně nefunkčního rychloměru na mém člunu. Mám po pravidelném servisu lodi …..jednou z mnou avízovaných závad byl nefunkční rychloměr. Servis se dle mě na závadu ani nepodíval a při mém dotazu jestli se podařilo opravit mě bylo řečeno nefunkční budík...… tak jsem se do problému pustil sám. Začal jsem od Znáhonu, kde jsem v čele jeho spodní části našel malou dírku. Šel jsem tedy dál a našel na zetku hadičku, která vedla transomem dále do lodi. V ní jsem našel tuto hadičku se spojem. ten jsem rozdělal a do obou konců fouknul. Směr k budíku po fouknutí (a šlo to těžko) se ručička rychloměru pohnula.... vyfouknul jsem rychlost 25... fouknutí směrem k zetku nic.....A nyní k dotazu.Funguje rychloměr tak, že loď když pluje dopředu se do dírky tlačí voda ta stlačuje vzduch a ten pak přes nějaky mechanismus přenáší tento tlak na ručičku rychloměru? Tzn. čím loď pluje rychleji tím je vzduch více stláčen a tím pak rychloměr ukazuje více? nebo je tato má úvaha zcela mylná? a ještě se chci zeptat než se pustím do profouknutí trubičky není po cestě nějaká, mě ukrytá součástka, abych jí nepoškodil?P.S. omlouvám se za mé možná hloupé dotazy.... ale došla mě již trpělivost se servisy a rozhodl jsem se do této problematiky více proniknout. Již si dokážu motor zazimovat, odzimovat, seřídit karburaci, opravit si nefunkční řízení, opravit hydraulické válce trimu, vyměnit veškeré náplně a to díky tomuto skvělému fóru kde jsem načerpal spoustu užitečných informací za to všem moc moc díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 18. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 18. Prosinec 2019 (upraveno) Ano. Rychloměr je obyčejný manometr. Pokud se nepletu, jedna atmosféra je 50 km/h. Průběh ale není lineární. Bohužel stačí smítko v dirce v noze a hned kecá, ukazuje míň. Od dírky v noze až k budíku nic není, profouknout to můžeš, vyčistíš naplavenej bordel.Servisům zdar! Chybí chechtaci smajlík! Upraveno 18. Prosinec 2019 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tove Odesláno 18. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 18. Prosinec 2019 kup si elektroniku a budes mit po problemu navždy, uz se to tu probiralo, není to drahy a funguje, myslim na elektrolode.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan1570 Odesláno 19. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 19. Prosinec 2019 Dej tam GPS, je to spolehlivé a přesné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 19. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 19. Prosinec 2019 .... vyfouknul jsem rychlost 25... To by odpovídalo. Taky jsem dokázal pusou u starého budíku nafoukat takovou hodnotu, když jsem se hodně snažil. Budík asi bude OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 19. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 19. Prosinec 2019 Přesně jak říkají kolegové, dej tam - http://www.elektrolode.cz/12372-rychlomery/?pg=1 a máš po starosti :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan1570 Odesláno 19. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 19. Prosinec 2019 Přesně jak říkají kolegové, dej tam - http://www.elektrolode.cz/12372-rychlomery/?pg=1 a máš po starosti :) Přesně ten jsem dával na starou loď a spokojenost za pár kaček.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobor Odesláno 19. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 19. Prosinec 2019 BISMORA]měl bych další dotaz ohledně nefunkčního rychloměru .....Na servis nie je 100% spolahnutie. Ked je cas, je lepsie posnazit sa opravit chybu sam, aj s pomocou tohto fora. Ja to robim po prvej, nie dobrej skusenosti so servisom, od zazimovania, pripravy na sezonu, antifouling a drobne opravy. Ocenite to na vode, ked sa vam nieco pokazi.Co sa tyka rychlomeru, postupoval si spravne. Ja to pri zazimovani vzdy po odpojeni hadicky prefuknem stlacenym vzducom, pripadne dierku zo zadnej casti nahonu precistim vrtakom pr. 3mm a hadicku smeromk budiku prefuknem ustami alebo mensim tlakom. Vela zdaru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 19. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 19. Prosinec 2019 Po několika rychlometrech, co furt zlobily, mám navigaci v držáku. Rychlost ukazuje na jednu desetinu, ujetý km atd. Navíc se s dobře bloudí v mlze a v noci. Dáš do ní plavební mapu není co řešit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BISMORA Odesláno 20. Prosinec 2019 Autor Sdílet Odesláno 20. Prosinec 2019 Ahoj,děkuji všem za odpovědi. Rychlost mám pořešenou GPS plotrem a také aplikací v telefonu. Jen jsem chtěl mít všechny přístroje funkční. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se