Přejít na obsah
Plavidla.cz

Trim nereaguje

robin.dana

Doporučené příspěvky

• 5 months later...

Znám pouze elektromechanické trimování.Nikdy jsem nenarazil na hydrauliku.Ty tam máš ve předu hydraulický píst,který zvedá motor v přední části??? Pošli foto tohoto.

Jinak plnící ovor toho čerpadla je ten co je cca 5 cm od spoda.Doporučuji ti olej neznámého původu a stáří vypustit a novou nápln červeným olejem pro automaty DEXTRON II.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dle meho laickeho nazoru jde o elektrohydrauliku. Z toho elektrocerpadla vedou tlakove hadice do dvou pistnic. Kazda na jedne strane motoru. Trochu je to videt na foto. Ta pistnice je pod kabely na svicky. Jeste me prekvapuje ze do cerpadla vedou dva plusy. Jeste jsem se nesetkal s cerpadlem ktere by se tocilo na dve strany. Je to mozne? Znam jen cerpadla kde se pohyb ridi rozdelovacem.

20200525-173209.jpg

Upraveno uživatelem Mič
Odkaz ke komentáři

Na fotkách toho moc nevidím,ale o starého OMC jsou možné všelijaké kombinace.Ale do trim.motoru vedou 3 dráty?Pokud ano,tak přehazováním plusu se motor točí na obě strany-stejně to mnělo i Volvo u 40 let starých zařízeních.Čerpadlo odskoušej,že na něj přivedeš pomocnými vodiči / min.4mm přůřez/ 12V přímo z AKU a uvidíž zda vrčí.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Cerpadlo vrčí, už vrčí i na prepinač na páce, cerpadlo bylo jen spatne ukostrene. Kazdpopadne vrci ale motor se nehýbe. Myslil ze je to bez oleje. A jeste jednou se zeptam na olej kdyz uz najdu nekde zminku na webu tak pisou SAE 25w30 apod?? Nebo tam mam skutecne nalit DEXTRON?
Odkaz ke komentáři

Nenasel jsem primo doporuceni vyrobce. Jen ruzne diskuze na google po zadani cisla co jsem precetl na cerpadle. Takze porad jsem ve stavu ze nevim. Ty diskuze pisou vetsinou švahylstinou tak tomu nerozumim. Tak prosim znovu o doporuceni znalcu co tam nalit.
Odkaz ke komentáři

• 2 years later...
Jee, ted procitam ruzne tema a narazil jsem na svůj starý dotaz. Tak doplním jak to dopadlo =D. Doplnil jsem dextron, který hned zacal vytekat z pistnic. Z obou. Pistnice jsem vyndal, dovezl na opravu. Nic na to nemeli, tak to celé předělali. Namontolal jsem to zpet ale jeste nevyzkoušel. Nová loď tak to tam stojí a není čas no..
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...