Přejít na obsah
Plavidla.cz

Nechce do skluzu

Karel

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám člun s dieslovým mototem 2,7 tdi, Do posledního víkendu nebyl problém dostat loď do skluzu, i když to vždy chvilku trvalo( původně tam byl benzín 4,3). Ale tento víkend, pokud si mladá nevlezla na příď, tak jsem to z vody nedostal. Z nohu mám trimovanou dolu. Nevíte kde by mohl být zakopaný pes?

Díky Karel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za info. Loď mám na orlíku od května. Tak se kouknu na propeler( to je ta gumová vrtulka?) a nechám zkontrolovat motor. Ještě by mne zajímalo,

jestli by se neměla vyměnit vrtule třeba za menší, jelikož je tam původní.

Přeji příjemnou plavbu.

Karel

Odkaz ke komentáři

Měl jsem na mysli hlavní propeler tudíž vrtuli a pokud máš loď na vodě od května tak bude pod čarou ponoru pěkně narostlá a ono to dokáže dost zpomalit a ubrat na skluzu. Mívám loď na vodě taky tak od května do září a občas vezmu normální záchodovu štětku a kam došahnu tak to odrbu - on moc nepomáhá ani antifouling prostě na sladké vodě jsou řasy a podobná havěť a moc se jim na tom povrchu lodí zespodu líbí.

Co se týče diskuzí o vrtuli už se to tu někde také řešilo zkus si nakonfigurovat dle parametrů lodi na těchto stránkách http://www.miwheel.com/PropSelector.aspx nebo se obrať přímo na prodejce zde v čR http://www.elektrolode.cz/8327-michigan-wheel/ mají snahu poradit (vlastní zkušenost)

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Rekl bych, ze to bude jak pise Anachy tim zarostlim dnem. Zpocatku jsem tomu neveril, ale kdyz jsem jeste na stare lodi nemel antifouling, tak stacilo ctrnact dni na mori a celkovy rychlost sla minimalne o 5km/h dolu. Vubec jsem tomu nemoh uverit, kdyz na dne byl skoro nepatrnej povlak. Kdyz jse to ocistil, jela zas jak das.

Kdyz mas antifouling, tak se ti tam rasy zacnou chytat taky. Vyhodou vsak je, ze staci jet chvili ve skluzu a oni se zase smejou. Teda aspon tak to funguje u toho foulingu co tam tedko mam. Takze jak pises, kdyz to necham chvili stat na vode, tak se ji nejdriv moc do skluzu nechce, ale pak uz je to v pohode a nemusim to vubec drbat :).

Odkaz ke komentáři

Na řasy super funguje úplně obyčejné SAVO s rozprašovačem, ale bohužel je to jen na to co je nad vodou, postříkáš, necháš chvilku působit a potom stači lehce otřít houbičkou nebo jen spláchnoiut a je to pryč - kam se s...u speciální výrobky doporučované různými prodejci pro odstranění řas a špíny.
Odkaz ke komentáři

Nojo to je vlastne pravda, to by asi mohlo fungovat, hnedko jak bude prilezotist tak to vyzkousim.

Ale na takovou tu zlutou linku co je dicky na lodi v urovni vodni hladiny, mi bohuzel nepomohlo nic jineho, nez opravdu ten specialni pripravek co na to prodavaj. Je to sice darda, ale fakt to s nim jde dolu uplne lehce.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...