symeon Zveřejněno 28. Říjen 2019 Sdílet Zveřejněno 28. Říjen 2019 Dobrý den, chtěl bych požádat o radu. Mám Z nohou 280, která má elektromechanický zdvih.Přesně se díl jmenuje electro-mechanical sterndrive tilting device model 280/285.https://www.manualslib.com/manual/1200875/Volvo-Penta-Aquamatic-280.html?page=133 Můj problém je, že noha se přestala zvedat. Chtěl jsem díl vyndat z lodě a zkontrolovat, protože jsem si myslel, že jsou zničené zuby na šnekovém pohonu. Našel jsem 2 šrouby, které drží díl v lodi, ty jsem odstranil, ale stejně díl nelze z lodi vyndat.Zajímá mě, zda je na to nějaký fígl, nebo se musí ještě někde něco povolit. Myslel jsem, že je to přidělané pouze těmi šrouby v lodi. Zkoušel jsem alespoň rozebrat vrchní díl a zkontroloval jsem ozubené kolečko i ložisko a vše se zdá být v pořádku. Nic nevypadá okousaně, vše je namazané, motorek funguje, ale hřídelka, která by se měla pohybovat se nepohybuje a pohon se jakoby protáčí, ale pouze jedním směrem, druhým směrem se motorek pouze cvaká, jako by byl nadoraz. Hřídelka je v zasunutím stavu, naštěstí se to stalo v poloze, že noha byla spuštěna. Díky za rady T. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 30. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 30. Říjen 2019 To je dost problém,mechanizmus nejde vyndat ze špiglplatte,nebot je v něm "zamrzlý" /tj.zakorodovaný/,díky nedostatečné,spíše ,žádné udržbě.Zkus autogenem ohřát,po sundání Z-nohy,tu část špíglplatte kudy prochází onen mechanizmus/ tilt/ a ze spoda opatrně zkusit vyrazit pomocí AL nebo dřevěné kulatiny.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
symeon Odesláno 30. Říjen 2019 Autor Sdílet Odesláno 30. Říjen 2019 děkuji za reakci a telefonickou konzultaci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se