Jahoďák Zveřejněno 24. Říjen 2019 Sdílet Zveřejněno 24. Říjen 2019 Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenost s plavbou z Holandska do Čech? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 24. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 24. Říjen 2019 (upraveno) z NL se musíš dostat na Mittelland kanal,případně na Dortmund-E. kanal na MTL,po MTL až do Magdeburgu a odtud po Labi domů...pluli jsme to letos obráceně z Týnce nad Labem přes Německo,přes NL do Belgie,přes Francii opět do Německa na Rýn a po Mohanu na Dunaj do Rakouska...nezapomeň si pohlídat vodostavy Upraveno 24. Říjen 2019 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 24. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 24. Říjen 2019 Kanály jsou zívačka, sranda nastane za komorou Niederwarthe. To mám za sebou tak dvacetkrát. I ještě než jí postavili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 24. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 24. Říjen 2019 (upraveno) To je ta poslední druhá komora před Labem? Za pár km tě čeká magdeburgská zatáčka,která teče srovnatelně s některými úseky kolem Spitz na Dunaji v údolí Wachau , Labe mě celkově překvapilo svoji rychlostí toku už od Střekova,kdy na malý motor jsme frčeli 10-12km/hod celou cestu až do Magdeburgu,v MG zatáčce se to rozjelo tak na 14-16km/hod,bohužel Labe je cca 90km od Meisen dolů celkem nudná pustina,zatáčky,louky,výhony,MG zatáčka je navíc turbulentní,jinak Labe od MG nahoru naštěstí na plavbu proti proudu nemá průtok Dunaje a tím plavba proti proudu není tak náročná,nám to plulo s výtlakem cca 0,5km proti proudu 8km/hod pouze na hlavní motor,vraceli jsme se kousek do mariny,ale i tak až na Střekov plavba s výtlakem nebude nic moc zábavného... Upraveno 24. Říjen 2019 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 24. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 24. Říjen 2019 Není to až tak zábavné,, zato náročné. Zvláště za malé vody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 25. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 25. Říjen 2019 Děčín hlásí vodní stav 148 cm, to je hodně málo? Chtěl bych příští rok cca v květnu na víkend do Drážďan, ponor 80cm, jaký by měl být minimální bezpečný vodní stav v DC? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 25. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 25. Říjen 2019 Myslim, ze jsem to tu pred lety popsal dostatecne, staci hledathttps://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=1379Taktez letos si to projel Zdenek, takze zde psal take info Jinak co se mimo jine Mittelu a Labe tyce, tak mam videa a pokec z lonske plavby na strankach www.endless-boat.com a oproti tomu co pise David, pokud pojedes s necim co ma ponor vetsi nez metr, tak mas od Magdeburgu do Cech o zabavu postarano :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 25. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 25. Říjen 2019 Děčín hlásí vodní stav 148 cm, to je hodně málo? Chtěl bych příští rok cca v květnu na víkend do Drážďan, ponor 80cm, jaký by měl být minimální bezpečný vodní stav v DC?Decin, nebo Strekov ?Pokud to hlasi Strekov, tak to mas hodne na tesno, protoze v Decine pod mostem odecitas 60 cm. Pokud to hlasi Decin, tak je to blbost, protoze Strekov uz dneska pousti neco kolem 168 cm, takze v Decine mas u mostu cca 108 cm a musis se trefit doprostred :). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 25. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 25. Říjen 2019 (upraveno) Platí zajištěný vodní stav Ústí. Ústí - Děčín se z toho stavu odečítá šedesát a Děčín - čára čtyřicet. To je pro velkou plavbu. Pro "Sport", který je kratší, nepřeorává dno sáním vrtule atd. ti u nás nikdo neřekne, kolik by stačilo odečítat. Po Německu je potřeba koukat na fahrrinnetiefe jednotlivých úseků na www.elwis.de a odečítat min. dvacet čísel - podle toho, co mi napsali pro "Sport" z WSA Magdeburg. Upraveno 25. Říjen 2019 uživatelem david Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 25. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 25. Říjen 2019 Koukám tady:http://hydro.chmi.cz/hpps/popup_hpps_prfdyn.php?seq=2497644 Děčín (nevim kde)http://hydro.chmi.cz/hpps/popup_hpps_prfdyn.php?seq=307228 Ústí Přijde mi, že když už je dost vody v Děčíně, lodě do Drážďan jezdí v pohodě. Letos se v Elbtálu jezdilo ještě začátkem prázdnin, v DC už tou dobou sucho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 25. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 25. Říjen 2019 (upraveno) To koukáš blbě. Koukej na www.lavdis.cz. Povodí dává vodočet a ten není pro plavbu směrodatný. Upraveno 25. Říjen 2019 uživatelem david Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 26. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 26. Říjen 2019 Na Lavdisu je momentálně to samý a to 166 cm. Odečtu 60 cm, ještě píšou u vrtulových pohonů odečíst dalších 15 cm, a zbývá mi 11 cm. To neni furt žádná hitparáda :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 26. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 26. Říjen 2019 Jenže to je pro vrtulové pohony krapet větší než máš ty. Tak o třičtvrtě metru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 24. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 24. Srpen 2022 Ahoj, vrátím se k původní debatě o Děčínu. Po deštích jsme se radovali, že dáme konečně Drážďany a zpět, ale voda se v Ústí zastavila na výšce 220 cm a podle predikcí se tak +/- bude držet pár dní.Když odečtu 60cm v Děčíně a odečtu můj ponor 110 cm, tak mi v Děčíně zbývá cca 50 cm vody což mi nepřijde na takovém toku zrovna moc OK. Co myslíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dědek1684956734 Odesláno 24. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 24. Srpen 2022 V pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky