tomas80 Zveřejněno 7. Červenec 2010 Sdílet Zveřejněno 7. Červenec 2010 (upraveno) Ahoj lidi.Dnes jsem mel v praci se svim sefem debatu o lodich a on se mne ptal na jednu vec, kterou jsem teda jeste neslysel. Pry nekde cetl, snad primo v namornim zakone, ze kdyz se ocitnete na mori v nouzi, treba ze klekne motor a nebo neco takoveho a zavolate si SOS, tak ta lod co Vas zachrani si muze tu Vasi lod narokovat. Pry za to, ze by jste o ni stejne prisli, kdyby Vas nikdo nezachranil.Jak jsem psal, jeste jsem o tom neslysel a tak se Vas ptam, jestli o tomto neco vite a nebo je to blbost.Ne ze bych mel v planu rozjet zachranej byznys, ale docela mne to zajima :).Predem diky. Upraveno 7. Červenec 2010 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 7. Červenec 2010 Sdílet Odesláno 7. Červenec 2010 V pravidlech COLREG je psáno,že zachránce si může nárokovat odměnu za záchranu jiného plavidla ve výši nákladů na záchranu.Pokud dotyčný nemá na odměnu finanční prostředky,tak je možné nárokovat zachráněné plavidlo jako zástavu(tzv.zástavní právo). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Červenec 2010 Sdílet Odesláno 7. Červenec 2010 Pokud jde o zachranu na moři a pokud je dost času a nejsi zrovna v kritické situaci je dobré si předem podminky za jakých se záchrana provede dohodnout a také výši odměny za tuto službu. Jinak jak napsal "fishmaster" je to popsané v Colregu. Takže to , že můžeš za zachranu života přijít o loď není blbost ale holý fakt. Vyjímkou jsou specializované firmy zabývající se záchranou službou na moři, nějaká usa firma se tím zkoušela zabývat i na Jadranu, platil se nějaký roční poplatek a potom ta služba byla grátis a pokud jsi nebyl registrován tak v plné výši nákladů na záchranu - ale prý to zkrachovalo nebyl o to moc velký zájem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 7. Červenec 2010 Autor Sdílet Odesláno 7. Červenec 2010 (upraveno) V pravidlech COLREG je psáno,že zachránce si může nárokovat odměnu za záchranu jiného plavidla ve výši nákladů na záchranu.Pokud dotyčný nemá na odměnu finanční prostředky,tak je možné nárokovat zachráněné plavidlo jako zástavu(tzv.zástavní právo).Colreg jsem cetl nekdy drive, ale todle uz si nepamatuju a on mi to rikal jako, ze ti tu lod seberou a basta, tak jsem si nebyl jistej.S tou zastavou je to ale v tom pripade jasny. Pokud nemas na zaplaceni, tak prijdes o lod, jinak normalne zaplatis a je to vyrizeny. Upraveno 7. Červenec 2010 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 7. Červenec 2010 Sdílet Odesláno 7. Červenec 2010 Pozor náklady nejsou nikde stanoveny.Třeba 1NM=cena.Cenu si určuje zachránce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 7. Červenec 2010 Autor Sdílet Odesláno 7. Červenec 2010 (upraveno) Jojo je mi to jasny, proste kazdej zachrance mne zachrani za jinou cenu. Je to sice ironicky, ale jak psal Anachy, pokud je trochu casu tak se nejdriv domluvit na nakladech a pak se nechat zachranit :). Upraveno 7. Červenec 2010 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 7. Červenec 2010 Sdílet Odesláno 7. Červenec 2010 Jo jo tak to je.Akorát v krizové situaci si nikdo nic nestihne domluvit.Ovšem krizová situace je podle mne ztroskotání,kde už nejde o loď.Ta je asi až druhá v pořadí.Nezažil jsem a ani po tom netoužím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 7. Červenec 2010 Autor Sdílet Odesláno 7. Červenec 2010 Jo asi tak nejak, snad to nebudem nikdy potrebovat. Jak jsem psal na zacatku ptam se jen ze zajimavosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 12. Červenec 2010 Autor Sdílet Odesláno 12. Červenec 2010 Vyjímkou jsou specializované firmy zabývající se záchranou službou na moři, nějaká usa firma se tím zkoušela zabývat i na Jadranu, platil se nějaký roční poplatek a potom ta služba byla grátis a pokud jsi nebyl registrován tak v plné výši nákladů na záchranu - ale prý to zkrachovalo nebyl o to moc velký zájem.Ahoj. Nahodou jsem tedko narazil na toto. Je to asi v podstate neco podobneho co popisujes.http://lode.cz/obsah.php?rubr=sea-help-cenik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 13. Červenec 2010 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2010 Jo jo to jsem měl na mysli, pro někoho kdo se pohybuje na moři často a realizuje i delší přeplavby např. mezi hr - it nebo řecko to asi nebude špatná investice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 13. Červenec 2010 Autor Sdílet Odesláno 13. Červenec 2010 Ale zase musim rict, ze jsem cekal, ze to bude o hodne drazsi. Ty ceny mne docela prekvapily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se