Přejít na obsah
Plavidla.cz

Motor Mercruiser 3.0l 135 PS potíže při řazení.

Franta

Doporučené příspěvky

Zdravím na fóru, mám prosbu, nevěděl by někdo co způsobuje že při řazení vpřed to jde přes zuby a po 2-3 vteřinách se to chytne.Při chodu zpět to nedělá.Je to motor Mercruiser 3.0l 135 HP.

Díky za odpověď.

Franta.

Zřejmně opotřebené čelní ozubení pro jízdu vpřed a i nutno doseřídit /pokud to ještě půjde,jink výměna dopředného soukolí.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 2 weeks later...
Měnil i nastavoval :), seřízení jsem si ale dělal až na vodě, na suchu to není ono. A co by jsi konkrétně chtěl vědět?

Nazdar. Chcel by som vediet ci by nestacilo vymenit len lanko, pokial je bowden vporiadku. Ak to treba menit cele, nejaky grif- postup prace. Nerad sa ucim na vlastnych chybach. Co bolo dovodom vymeny shift cabla. Dik.

Upraveno uživatelem Bobor
Odkaz ke komentáři

Tak mám dojem, že se mi na jedné straně utrhl a to v noze (je tam na uchycení v páce shiftu šestihran) na druhé straně je jen zajištěn v páce šroubky proti sobě. Doporučuji měnit celé včetně bowdenu, dělá se to od nohy - vyměnit i gumovou manžetku (je to jediné jištění aby ti neteklo do lodi okolo tohoto bowdenu). Nepřišlo mi to složité, ale rozhodil jsem si nohu ono se potom k tomu lépe může, takže to potom obnáší ještě těsnící sadu (27-94996Q2 18-2619). Koukni tady na rozsyp jak to tam vypadá aby jsi měl nějakou představu (http://www.marineengine.com/parts/mercruiser-sterndrive-parts/alpha-one-ss-19861989/all-thru-none/transom-plate-and-shift-cable-alpha) Možná jsem netrefil tvoji verzi Alphy, ale určitě ji tu najdeš.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...