Fury Zveřejněno 2. Září 2019 Sdílet Zveřejněno 2. Září 2019 (upraveno) Prosím o radu kdo má v malíčku konstrukci motorů Mercruiser. Mám verzi 4.3 z roku 1991. Spadly mi oba klínové řemeny. Tedy i od alternátoru a i od serva. (jeden se přetrhl a druhý se vyzul asi zavadil o ten přervaný). Takže ani vodní cirkulační čerpadlo nebylo poháněno. Dá se dojet i bez čerpadla? S hlídáním teploty?Jak je konstrukčně řešené v Mercruiseru čidlo teploty? Jsem to raději neriskoval a jak jsem zjistil, že servo nejde a že klínové řemeny jsou dole, tak jsem se nechal odtáhnout jinou lodí. Ale co kdyby nebyla možnost se odtáhnout. Lze jet nouzově a sledovat budík teploty do nárustu na nějakých 90°C pak třebas vypnout, nechat schládnout, a zas popojet?Děkuji předem za rady. Upraveno 2. Září 2019 uživatelem Fury Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Září 2019 Sdílet Odesláno 2. Září 2019 (upraveno) A co si takhle koupit náhradní klíňáky????To je sichr. Bez oběhovky to uvaříš raz dva. Upraveno 2. Září 2019 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 2. Září 2019 Sdílet Odesláno 2. Září 2019 Když je to original zapojený tak se při přehřátí rozpojí zapalování ale samozřejmě kdybych s sebou neměl klíňák tak dojedu na záložák nebo na laně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fury Odesláno 3. Září 2019 Autor Sdílet Odesláno 3. Září 2019 A co si takhle koupit náhradní klíňáky????To je sichr. Bez oběhovky to uvaříš raz dva. Jsem v tomto začátečník a mám starou loď druhým rokem. Takže nabírám zkušenosti.. Jasně, náhradní klínové řemeny do lodi dokoupím.Ale otázka byla zda jsou komory chlazení bloku nějak dobře vyspánované tak, že ohřívající se voda se dostane na čidlo teploty i bez cirkulace - tedy bez funkční vodního čerpadla Když je to original zapojený tak se při přehřátí rozpojí zapalování ale samozřejmě kdybych s sebou neměl klíňák tak dojedu na záložák nebo na laně To si právě nejsem jistý, zda něco r. v. 1991 tam je. Našel jsem jen čidlo teploty u rozdělovače toku chlazení, které je přivedeno na budík. Žádné relátko či systém odpojení jsem taky nenašel. Ale chtěl bych vědět, když se něco podobného stane, a jsou situace kdy neni čas nahazovat záložák, nebo nasazovat řemeny, tak zda se dá dojet s dohledem na teploměr? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ok1in Odesláno 3. Září 2019 Sdílet Odesláno 3. Září 2019 Odpověděl jsi v podstatě sám:"Ale otázka byla zda jsou komory chlazení bloku nějak dobře vyspánované tak, že ohřívající se voda se dostane na čidlo teploty i bez cirkulace - tedy bez funkční vodního čerpadla" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fury Odesláno 3. Září 2019 Autor Sdílet Odesláno 3. Září 2019 Odpověděl jsi v podstatě sám:"Ale otázka byla zda jsou komory chlazení bloku nějak dobře vyspánované tak, že ohřívající se voda se dostane na čidlo teploty i bez cirkulace - tedy bez funkční vodního čerpadla" Nerozumím ti. Je to tedy konstrukčně dobře provedené a vřící vodu čidlo zaznamená, nebo se těmi chladícími kanálky vřící voda na čidlo nedostane? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 3. Září 2019 Sdílet Odesláno 3. Září 2019 Horká voda se ti vždy dostane k čidlu,ale je otázka,zda se dostane další voda až k zadním válcům.Při jízdě výtlakem si to ověř - uvidíš,jak teplota na budíku ti bude rychle-nebo pomalu-stoupat a kde a zda se zastaví.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se