Přejít na obsah
Plavidla.cz

Alpha ONE g2 vrtule, propeller

Doporučené příspěvky

Ahoj všem, hodně jsem tady toho pročetl ale nenašel jednoznačnou odpověd.

Laborujeme s velikostí vrtule kam až se dá dostat na téhle noze s průměrem a stoupáním. Má z vás prosím někdo odzkoušenou nebo alespoň zdárně nasazenou vrtuli 14 1/8 průměru a 27 stoupání?? případně jestli nekdo ví maximální možné rozměry vrtule pro alfu1g2 bez/s rovnou anodou? předem děkuji za jakoukoliv radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem, hodně jsem tady toho pročetl ale nenašel jednoznačnou odpověd.

Laborujeme s velikostí vrtule kam až se dá dostat na téhle noze s průměrem a stoupáním. Má z vás prosím někdo odzkoušenou nebo alespoň zdárně nasazenou vrtuli 14 1/8 průměru a 27 stoupání?? případně jestli nekdo ví maximální možné rozměry vrtule pro alfu1g2 bez/s rovnou anodou? předem děkuji za jakoukoliv radu

Průměr až 16", stoupání dle jednotlivých výrobců až do 32".Stoupání nad 23" již běžně jen nerez.

proč to chceš vědět? Co máš za lod a jaký motor?

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Ahoj, díky za rozměry. 16x32 musí být na alfě mazec, to snad ani nemůže jít roztočit :D

Upřesnění lodě je, sportovní motorák s kajutou, délka 6,8m, motor 380HP řadový rozsah otáček do 5500, z noha převod 1.62 celkový, tvar dna schodovitý véčko. Vrtuly hledáme jen v nerezu, počet listů nějak nehrotíme spíš dle efektivity vrtule.

Odkaz ke komentáři

díky, tam mě to nikam nepustí nikam daleko, vyhodí to vrtule pro bravo 1 ale výběr mezi al a ss vrtulema dál nevede. poraďte prosim jak je znát rozdíl mezi 3 a 4 listou vrtulí? mám teď osazeno vrtulí 14"x23" a prostě to nestačí, přetáčíme pořád motor.. Hodně uvažuju na vrtulí 14 1/8 nebo 14 1/2 průměru na 26 stoupání, zase se ale bojim že ten úbytek otáček nebude o tolik a stejně bude potřeba hrubší/ nebo větší. A varianta že by se měnila noha za bravo nepřichází v úvahu..
Odkaz ke komentáři

Ahoj, díky za rozměry. 16x32 musí být na alfě mazec, to snad ani nemůže jít roztočit :D

Rortočíš to s 1000HP,motor V8-10litru obsah a 2,2tunovou lodí a převodem 1:1,5 a rychlost cca 160km/hod.

Upřesnění lodě je, sportovní motorák s kajutou, délka 6,8m, motor 380HP řadový rozsah otáček do 5500, z noha převod 1.62 celkový, tvar dna schodovitý véčko. Vrtuly hledáme jen v nerezu, počet listů nějak nehrotíme spíš dle efektivity vrtule.

Jaká je rychlost při uváděných údajích?Co tam máš za motor-řadovku a 380HP? To je něco domarobo?

Mohu ti nabídnout závodní,nabroušenou 15,25x 28" / 2,2t lod Baja 25,700HP,5200ot a 130km/hod.převod 1,5:1/

Bootcentrum

Odkaz ke komentáři

rychlost.. při stavu nezabydlené lodi s plnou nádrží 200l phm a 100l pitné vody ve dvou lidech na palubě jede 60 s pákou přidání nadoraz. motor má omezovač na 7000, v 60km/h je zhruba 5500 což je nesmysl a motor už tam nemá takovou sílu jako ve 4000.

Motor: zatim jsem se setkal jen s opovržením takže mu říkam malej silnej...

Vrtule 15 1/4 x 28 zní zajímavě, něco víc k ní? listy, materiál, stav, výrobce, vyvážená??

Odkaz ke komentáři

rychlost.. při stavu nezabydlené lodi s plnou nádrží 200l phm a 100l pitné vody ve dvou lidech na palubě jede 60 s pákou přidání nadoraz. motor má omezovač na 7000, v 60km/h je zhruba 5500 což je nesmysl a motor už tam nemá takovou sílu jako ve 4000.

Motor: zatim jsem se setkal jen s opovržením takže mu říkam malej silnej...

Vrtule 15 1/4 x 28 zní zajímavě, něco víc k ní? listy, materiál, stav, výrobce, vyvážená??

Není možné aby lod s 380HP a délky 6,8m s tebou uváděnými údaji jela pouze 60km/h při 5500ot.!!

Nejspíš si zde děláš jen prdel!!!

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...