Přejít na obsah
Plavidla.cz

Rozdělovač Mallory na motor OMC

Doporučené příspěvky

Dobrý den všem vodním motoristům

mám v lodi zabudovaný motor Chevrolet 350, tedy OMC a na něm rozdělovač Mallory YL-520-CV. Chci se vás zeptat, zda-li nevíte o někom, kdo umí tento rozdělovač sehnat nebo firmě, která ho umí objednat. Potřebuji ho celý vyměnit za nový. Rozdělovač je starý, má vůle v hřídeli a mění předstih. Děkuji za všechny cenné rady a nashledanou.

S pozdravem Hrdlička

E-mail: redpomik@gmail.com

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To sice ano.....i kvůli tomu jsem si založil pay pal, abych to mohl objednat z Ameriky, ale problémem je, že ebay nepříjímá platby z čR. V e-mailu co mi psali je, že příjimají platby jen z US, Canada a Austria...to je vše...tak hledám někoho kdo by to mohl objendat nějakým způsobem. Zatím jsem nenašel prodejce který by to zaslal až jsem ikdybych platil předem.
Odkaz ke komentáři

Dobrý den všem vodním motoristům

mám v lodi zabudovaný motor Chevrolet 350, tedy OMC a na něm rozdělovač Mallory YL-520-CV. Chci se vás zeptat, zda-li nevíte o někom, kdo umí tento rozdělovač sehnat nebo firmě, která ho umí objednat. Potřebuji ho celý vyměnit za nový. Rozdělovač je starý, má vůle v hřídeli a mění předstih. Děkuji za všechny cenné rady a nashledanou.

S pozdravem Hrdlička

E-mail: redpomik@gmail.com

Ahoj vyměnil bych část rozdělovače za tuhle "srandu" Pertronix Ignitor Ignition, hledej na těchto stránkách

http://stores.ebay.com/Falcon-Sales-e-Store_Marine-Inboard-ignition_W0QQ_fsubZ1616112014QQ_sidZ123763754QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322

tento obchodník nemá problém s paltbou přes paypal a s dodáním do čR.

Mám to v rozdělovače už skoro půl roku a nemá to chybu. Zbavíš se problémů s kladívky, kondíkem, odstředivou regulací.

Odkaz ke komentáři

• 1 year later...
Anachy: jak stím jseš spokojenej s tím ignitorem? Má cenu to koupit?

Nemohu si na to stěžovat, současně s tím jsem dal i jinou cívku, kterou doporučuje dodavatel. Otáčky drží , žádné kolísání ať na volnoběh nebo v průběhu plavby na malé či velké otáčky, bezproblémové starty studené i za tepla. Ale je to jen moje osobní zkušenost a názor. :)

Odkaz ke komentáři

A co to konkrétně všechno umí? Vím blbej dotaz, ale na stránkách jsou to samá superlativa možná až moc, na druhou stranu 100 USD není taková pálka. Kupříkladu pro mě pro manuálního blbce-to se pak nemusí ladit předstih, který zrovna teď asi potřebuju nastavit?
Odkaz ke komentáři

No řekl bych, že to co o tom píší je celkem "pravda", předstih samozřejmě nastavit musíš - rozdělovač nasadit na předepsaný úhel , ale neřešíš odtrh, dává to stabilní proud na výstupu v celém rozsahu ale co se týče elektriky jsem "levej" takže jsem odzkoušel a zatím spokojenost. A co se týče ceny nejprve jsem zvažoval vyměnit celej rozdělovač za nový a to je těch sto usd fakt lepší investice.
Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...
jo rozhodně je elektronický zapalování podstatně lepší a přesnější než kladívka. Pokud ti, ale vše funguje není důvod měnit. Předpokládám, že je to stejný princip jako u favoritu, Tam také vyměnili kladívkový rozdělovač používaný ve š120 atd. za elektronický, který je podstatně přesnější a bezproblémový. Také jsem kdysi dávno měnil na své přestavované š120 a bylo po problémech.
Odkaz ke komentáři

Ten Favorit to jeste nema vyreseny nijak zazracne, protoze vule v rozvodech tomu snizuje presnost. Dneska se ale da koupit i v CR zapalovani, ktery, umi snimat primo z klikovky (setrvacniku), coz je teprv ten spravnej nezmar.

no nesmíš mít vůli v rozvodech. Což je předpoklad správného fungováné motoru.

Odkaz ke komentáři

:) To jo, ale asi vis jak vypadaji druhovyrobni rozvody na tyhle motory, po 5000km retez chrasti jako ten puvodni. To uz je lepsi to snimat na klice.

Edit: Sakra, ale to uz jsem hodne OT. Omlouvam se, nechal jsem se strhnout. ;)

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...