Přejít na obsah
Plavidla.cz

Benzínová hadice

david

Doporučené příspěvky

Tak sem si řekl, že přívěšáku na bajbotu udělám dobře a vyměním mu po tak třiceti letech benzín hadici, ztvrdlou jako prkno. Zakoupil sem originální benz hadici, jezdím jezdím a najednou nejezdím. Koukám co co a vona ta nová po půl roce na dvou místech zcela děravá, zbytek popraskanej podél i napříč. Mimo to už taky částečně ztvrdlá. Teda opravdu hooch kvalita.

IMG-20190715-181517.jpg

IMG-20190715-181501.jpg

IMG-20190715-181431.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohuzel dneska uz jen same sracky. Na Baylosovi sem menil tlakove hadice k trimklapkach. Koupil sem drahy, spesl hadice, kdyz uz tak sem si rikal, ze nebudu setrit. No a jak rikas ty. Hadice co sem vyndaval, tak byly original a vcelku v pohode. Hadice co sem daval nove, super, hyper, top 21 stoleti po dvou letech vapadaly asi jako ta na tve fotce. Proste vse je akorat predrazeny smejd a dneska nic kloudnyho nekoupis. Jako neveril sem, jak dokaze po dvou letech popraskat hadice.
Odkaz ke komentáři

Poradil bych ti firmu u Prahy, na výpadovce na Liberec, co dělaj hadice všeho druhu ale za boha si nevzpomenu na jméno, mám od nich katalog a dělaj všechno možný. Už leta od nich bereme různý hadičky na motorky atp a že by něco popraskalo mi není známo. Dneska je to v krámech povětšinou samej no name čínskej brak plus ještě 10x předraženej nebo prozměnu náš výrobek ale zfušovanej v duchu dnešní doby. Před 14 dny jsem koupil peněženku. CHtěl jsem ušetřit a nešel vedle do krámu, kde pán dělá český, poctivý kožený peněženky. No, stálo mě to sice třetinu, nápisu z dálného východu, že je z kůže jsem věřil, no, po 14 dnech se loupe jak kdyby měla lupénku. Po 14 dnech!!! Njn. Dobře mi tak. Dneska je to boj. Na druhou stranu, lidi povětšinou chtěj levný a nekvalitní zboží a takhle to dopadá... Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Hadice bereme do firmy jedině od Gumexu, pro hydrauliku, vodu, chemické látky to a nejen hadice, a to už několik let a nikdy problém nebyl, za mě palec nahoru.

Ale bohužel již nevedou maloobchod, jen pro IČaře :-(

Upraveno uživatelem mirzik
Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

Ahoj, nemáte někdo tip na benzínovou hadici od tankovacího hrdla k vestavěné nádrži? Tuším, že průměr je 38mm.

Ideálně něco, co se dá dobře ohnout. Kousek nad nádrží už je schod a není tam moc místa. Ta co tam mám po předchozím majiteli je hned nad nádrží zlomená. Vypadá spíš jako tlaková, takže ten ohyb nedala.

Nenašel jsem nikde originální řešení. Loď je Glastron. Uzavřená příď a pod ní je nádrž.

edit:

našel jsem jen toto, ale má to 50mm, tak změřím průměr hrdla. Poloměr ohybu 150mm by měl být OK.

https://www.gumex.cz/kompozitni-hadice-pro-pohonne-hmoty-alfaoil-6j511en-05165050

Upraveno uživatelem Zdenda
Odkaz ke komentáři

benzínovou hadici mezi hrdlo a nádrž jsem montoval do lodě na jaře,použil jsem speciální na paliva z Gumexu,která stojí zlomek ceny té z lodních obchodů s nápisem marine,hadice má strunový ocelový oplet a těžko se ohýbá,musel jsem jí tehdy trochu nahřát a natvarovat do potřebného úhlu,funguje perfektně Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři

Dik, dobrej tip s nahratim.

Kamarad od veteranu na to kouknul a poradil mi koupit hadici hadici do skodovky. Prej ma rovnou originalni ohyb.

Vyrabi to rubena. Musim jen zmerit prumer hadice.

Jen doufam, ze po naroubovani hadice nezjistim, ze je nekde derava nadrz. ????????

Naposledy jsem ji pouzil asi pred 3-4 lety.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...