Přejít na obsah
Plavidla.cz

Baja 235 Force

Tomas89

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Téma bylo koupě či nekoupě lodi. Neviděl jsem tu první, předpokládám že to byla ukrutná sračka stejně jako všechny lodě co tento prodejce vozí. Tohle druhé je další sračka a to totální, už jen to, že někdo nechá takto zpustošit loď by tě mělo odradit, navíc to neni před prodejem ani schopnej blbym hadrem kapku otřít, trochu vytepovat čalounění atp. No ono to stejně už asi nepůjde, protože je to totál sjetý. Stačí vidět i to boční okno které je už asi z plexi a je rozpraskané, no a motor, noha to bude úplně lahůdka, nedělám si iluze. Tam je na totální generálku úplně všechno a jestli počítáš s investicí "pouhých" 100.000,- atp. tak na to raději úplně zapomeň. Jo, Baja byly a jsou dobré rychlé lodě ale tohle je totální šrot, kde můžeš začít dělat úplně vše a ještě s nejistým výsledkem. Ale třeba jsi takový nadšenec. Sorry za upřímnost a hodně štěstí. Jinak tohle forum jde úplně do prdele, respektive v prdeli je, tak se moc nediv. Zdar a ještě jednou hodně štěstí!

Vše co vozí tento prodejce,zde nazýváš sračkami.Uvědom si ale,že výše tebou zminované lodě stojí cca 500 tisíc a nikde namáš zaručeno,že třeba motor je O.K.I když vizuelně vypadají dosti pěkně a stejně v tom jsi za min.100tisíc s opravou.A když si zrenovuješ "tohoto veterána"budeš mít radost z práce samotné a když se to povede,budeš se chlubit"to jsem dokázal já" a budeš na ní hrdý.Podívej se třeba i dnes na klasiku USA -CHEVY Corvety ze 70 let,po renovaci,cena 1 mega a není to krása?Taky si můžeš koupit novou,ale to může každý kdo na to má,ale již je to srágora plná elektroniky stejně jako všechna dnešní auta a ty mi nic neříkají a nechci je,raději si repasuji nějakou klasiku bez všech elektronických nesmyslů,a s loděma je to stejné,proto tomu zájemci držím palce a motor mu zrepásnu a on si jí může vymazlit dle svého.

A 60-80 litrů za hod. je další nesmysl,to by musel jet s 5,7L motorem pořád naplno a motor by se mu za chvíli rozpadl,z touto konkrétní lodí a motorem může jezdit v kluzu 40-45 km/hod se spotřebou cca 22-25L a ve výtlaku,dle vodorysky max.8km/hod se spotřebou 5-7 L/hod.

No,to snad již stačí,jde dělat něco užitečného-repas motoru.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel je to tak, benzínový motor o obsahu od 4 litrů nahoru v klasickem , tedy karburatorovem provedení něco sežere. Běžně to je cca na 1 km od 0.5 - 2 litrů , asi to vypadá děsně ale je to tak. A jestli pluje ve výtlaku , nebo kluzu ve finále to vyjde nastejno 50-80 litrů na 100 km. Ale s tím si tu loď člověk pořizuje. No a když bude chtít pohodovou plavbu jen ve výtlaku, tak tomu bude odpovídat motorizace a i spotřeba.
Odkaz ke komentáři

Téma bylo koupě či nekoupě lodi. Neviděl jsem tu první, předpokládám že to byla ukrutná sračka stejně jako všechny lodě co tento prodejce vozí. Tohle druhé je další sračka a to totální, už jen to, že někdo nechá takto zpustošit loď by tě mělo odradit, navíc to neni před prodejem ani schopnej blbym hadrem kapku otřít, trochu vytepovat čalounění atp. No ono to stejně už asi nepůjde, protože je to totál sjetý. Stačí vidět i to boční okno které je už asi z plexi a je rozpraskané, no a motor, noha to bude úplně lahůdka, nedělám si iluze. Tam je na totální generálku úplně všechno a jestli počítáš s investicí "pouhých" 100.000,- atp. tak na to raději úplně zapomeň. Jo, Baja byly a jsou dobré rychlé lodě ale tohle je totální šrot, kde můžeš začít dělat úplně vše a ještě s nejistým výsledkem. Ale třeba jsi takový nadšenec. Sorry za upřímnost a hodně štěstí. Jinak tohle forum jde úplně do prdele, respektive v prdeli je, tak se moc nediv. Zdar a ještě jednou hodně štěstí!

Vše co vozí tento prodejce,zde nazýváš sračkami.Uvědom si ale,že výše tebou zminované lodě stojí cca 500 tisíc a nikde namáš zaručeno,že třeba motor je O.K.I když vizuelně vypadají dosti pěkně a stejně v tom jsi za min.100tisíc s opravou.A když si zrenovuješ "tohoto veterána"budeš mít radost z práce samotné a když se to povede,budeš se chlubit"to jsem dokázal já" a budeš na ní hrdý.Podívej se třeba i dnes na klasiku USA -CHEVY Corvety ze 70 let,po renovaci,cena 1 mega a není to krása?Taky si můžeš koupit novou,ale to může každý kdo na to má,ale již je to srágora plná elektroniky stejně jako všechna dnešní auta a ty mi nic neříkají a nechci je,raději si repasuji nějakou klasiku bez všech elektronických nesmyslů,a s loděma je to stejné,proto tomu zájemci držím palce a motor mu zrepásnu a on si jí může vymazlit dle svého.

A 60-80 litrů za hod. je další nesmysl,to by musel jet s 5,7L motorem pořád naplno a motor by se mu za chvíli rozpadl,z touto konkrétní lodí a motorem může jezdit v kluzu 40-45 km/hod se spotřebou cca 22-25L a ve výtlaku,dle vodorysky max.8km/hod se spotřebou 5-7 L/hod.

No,to snad již stačí,jde dělat něco užitečného-repas motoru.

bootcentrum

Asi si nerozumíme. Nemám vůbec nic proti starším lodím a už vůbec ne sportovním. Ba naopak, mít možnost, tak něco takového hned mám. Loď která je nepraktická ale štíhlá a rychlá. Cos úplně nepochopil je to, proč to nazývám sračkami. Tak to jen proto, že je většina těchto lodí, obzvláště v jistém zdejším bazaru totálně vyčpelých, vyžitých, vyježděných téměr do mrtě a se žalostnou údržbou, což většinou znamená, že jsou po smrti. Pokud se našel chlap, který má koule, má na to čas, trpělivost atp. a z takovéto vraždy udělá zase fešáka, klobouk dolů a jedině dobře. Sám víš a kolikrát to kritizuješ jak se našinci k lodím chovají. Moc si přeju aby se tenhle kus zachránil a byl zase fešák, jen jsem trochu skeptický. Toť vše.

PS: rychlým a krásným nepraktickým lodím zdar :)

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Stejně bych si ještě pořádně promyslel, jak budeš loď využívat. Je sice hezké se projet mega rychlosti, ale časem zjistiš, že převážně jezdíš na pohodu, zastavíš na kavičku, vykoupeš se... Potom oceníš prostor na lodi i v kajutě. Lodi na vodě je stále víc a tomu se musíš přizpůsobit. Kde chceš využít takovou sportovní loď? Třeba když pluju na Slapech musím hodně sledovat i neukázněné plavce. Upraveno uživatelem Milan1570
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...