Přejít na obsah
Plavidla.cz

Povinná výbava na člunu

petr.z

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl bych se zeptat na povinnou výbavu, kterou bych měl mít s sebou při plavbě.

Jelikož mám 5 Hp motor a člun Kolibri KM 330 s pevnou skládací podlahou, který má na štítku uvedenou nosnost 480 kg a svojí váhu zhruba 50 kg, tak ani nevím, jestli spadám do skupiny plavidel s Dmax nad 500 kg nebo pod 500 kg.

Ve vyhlášče 334/2015 je uvedeno, že Dmax je nosnost včetně váhy člunu, ale někde se zas píše, že údaj na štítku je Dmax.

Poradí mi někdo?

Jedná se o tento člun:

http://kolibriboats.com/catalog/motorn%D1%96-naduvn%D1%96-chovni-kolibri/Standart-series/KM-330.html

Upraveno uživatelem petr.z
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je těch 480kg jediný hmotnostní údaj na štítku, tak bych trval na tom, že mám Dmax do 500kg.

Takže jen vesty, pádlo, vylejvačku a kus nějakého lana. Ta výbava se stejně kontroluje jen při technické kontrole registrovaných plavidel na SPS, žádná kontrola na vodě po mně nic z výbavy vidět nechtěla.

Odkaz ke komentáři

Mě nedávno kontrolovala Policie na Hracholuskách a chtěli po mě vidět bezpečnostní výbavu - samozřejmě jsem nic neměl, ale slíbil jsem, že si nastuduji legislativu a dovybavím se. Doporučovali i hák a lékárničku.

Vesty stačí, když jsou ve člunu? Nikde se nic nepíše, že ji musím mít na sobě.

Otázka mimo:

Co hrozí za jízdu ve skluzu? Pouta nebo jenom "ty ty ty"?

S tím 5 hp motorem jedu max 25 Km/hod, to přece není žádná závratná rychlost :) a mezi lidi nezajíždím

Odkaz ke komentáři

Nemám žádný 5xs apod.

Mám nový Tohatsu 5 hp a jede s tím člunem výborně. (člun 3,3 m s pevnou skládací podlahou bez výztuže)

Já 85 kg + tchán 80 kg + dítě 13 kg a dostaneme se do kluzu (při větším zatížením už ne).

Pouze jsem musel vychytat rozložení váhy a každý máme své přesné místo.

Já nechci nikde dělat žádný bordel mezi lidmi ani to kazit ostatním, ale když vidím, že jsem na vodě sám a nikde nikdo, tak se prostě svezu, nepovažuji to za žádnou závratnou a nebezpečnou rychlost.

Jenom mě zajímá, jaká pokuta mi hrozí, kdyby mě stráž v kluzu viděla.

Když vezu dítě, tak má vestu vždy, tu jsem koupil dřív než motor.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...