Přejít na obsah
Plavidla.cz

Sundani nohy Mercruiser pre alpha (vymena manzet, hadic)

Romanpavelka

Doporučené příspěvky

Zdravim potrebuji sundat nohu na lodi kvuli vymene loziska gimbalu a manzet - nedari se mi ji sundat....

Odpojil jsem trim pistnice, Odsrouboval jsem tech 6 sroubu zaradil rychlost vpred a lehkyma , pozdeji i hrubyma uderama nahoru a dolu se mi nedari nohu sundat je uvolnena jiz mam mezirku cca 2- 3 mm , ale jakoby byla prireznuta hridel v lozisku ci zakousnuta v tisicihranu... penetracni olej prostrikan k lozisku zkrz diravou manzetu...

co mi prosim poradite , jak dolu, prip. co jsem udelal spatne... ridil jsem se timto videem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim potrebuji sundat nohu na lodi kvuli vymene loziska gimbalu a manzet - nedari se mi ji sundat....

Odpojil jsem trim pistnice, Odsrouboval jsem tech 6 sroubu zaradil rychlost vpred a lehkyma , pozdeji i hrubyma uderama nahoru a dolu se mi nedari nohu sundat je uvolnena jiz mam mezirku cca 2- 3 mm , ale jakoby byla prireznuta hridel v lozisku ci zakousnuta v tisicihranu... penetracni olej prostrikan k lozisku zkrz diravou manzetu...

co mi prosim poradite , jak dolu, prip. co jsem udelal spatne... ridil jsem se timto videem

Co razeni, musi byt but zpatecka nebo predni chod ted to nevim zkusto podivej se na tu tycku

Odkaz ke komentáři

Co razeni, musi byt but zpatecka nebo predni chod ted to nevim zkusto podivej se na tu tycku

Ha prehlidnul jsem ze uz mas ten predni chod tak jinak nevim

Odkaz ke komentáři

Asi jediné co by ti to mohlo držet je na konci bowdenu řazení ten "bazmek" - mohl se pootočit do strany a brání vytažení, ale že by až tolik? Jak už radil Aleš zkus zahýbat řazením a současně sundavat (holt někdo musí pomoci), Taky je důležité v jaké poloze se snažíš nohu sundat ale předpokládám, že když je bez pístnic tak je rovně.

Že by se kouslo ložisko tak moc ? Zkus si ručně zatočit motorem co to bude dělat kdyby to bylo kouslé tak to bude hrnout celou nohu ke straně. Ale to je asi blbost.

Ještě mě napadlo u toho řazení by to mohlo být bloknuté na tahlu - viz foto

WP-001275.jpg

Odkaz ke komentáři

Zprovoznuji po koupi... Zanedbane lodi.. Je to posledni vec.. Co hori.. Souhlasim se zanedbanou udrzbou.. Byla slana..Strikam tam penetracni olej na stridacku s wdckem ..k lozisku a o vikendu zkusim pokracovat.. Doufam ,ze ten olej aspon trochu prolne dovnitr.. Upraveno uživatelem Romanpavelka
Odkaz ke komentáři

jIŽ JSEM TOHO DOST ROZEBRAL,ALE JEŠTĚ TO NIKDY NEBYLO "ZAMRZLÉ" VE SPOJCE, NAOPAK SPÍŠE JE TO VŽDY "VYČVACHTANÉ". aLE ZŘEJMNĚ BYLO VĚTŠÍ MNOŽSTVÍ SLANÉ VODY V LODI A TA SE DOSTALA DO TÉ SPOJKY A TAM TO TOTÁLNĚ "ZAMRZLO"dRŽÍM PALCE AT SE TO PODAŘÍ VYNDAT A NEMUSÍ SE TO ROZŘEZÁVAT.

BOOTCENTRUM

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...