Romanpavelka Zveřejněno 1. Červen 2019 Sdílet Zveřejněno 1. Červen 2019 Zdravim potrebuji sundat nohu na lodi kvuli vymene loziska gimbalu a manzet - nedari se mi ji sundat.... Odpojil jsem trim pistnice, Odsrouboval jsem tech 6 sroubu zaradil rychlost vpred a lehkyma , pozdeji i hrubyma uderama nahoru a dolu se mi nedari nohu sundat je uvolnena jiz mam mezirku cca 2- 3 mm , ale jakoby byla prireznuta hridel v lozisku ci zakousnuta v tisicihranu... penetracni olej prostrikan k lozisku zkrz diravou manzetu... co mi prosim poradite , jak dolu, prip. co jsem udelal spatne... ridil jsem se timto videem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 1. Červen 2019 Sdílet Odesláno 1. Červen 2019 Zdravim potrebuji sundat nohu na lodi kvuli vymene loziska gimbalu a manzet - nedari se mi ji sundat.... Odpojil jsem trim pistnice, Odsrouboval jsem tech 6 sroubu zaradil rychlost vpred a lehkyma , pozdeji i hrubyma uderama nahoru a dolu se mi nedari nohu sundat je uvolnena jiz mam mezirku cca 2- 3 mm , ale jakoby byla prireznuta hridel v lozisku ci zakousnuta v tisicihranu... penetracni olej prostrikan k lozisku zkrz diravou manzetu... co mi prosim poradite , jak dolu, prip. co jsem udelal spatne... ridil jsem se timto videem Co razeni, musi byt but zpatecka nebo predni chod ted to nevim zkusto podivej se na tu tycku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 1. Červen 2019 Sdílet Odesláno 1. Červen 2019 Zdravim potrebuji sundat nohu na lodi kvuli vymene loziska gimbalu a manzet - nedari se mi ji sundat.... Odpojil jsem trim pistnice, Odsrouboval jsem tech 6 sroubu zaradil rychlost vpred a lehkyma , pozdeji i hrubyma uderama nahoru a dolu se mi nedari nohu sundat je uvolnena jiz mam mezirku cca 2- 3 mm , ale jakoby byla prireznuta hridel v lozisku ci zakousnuta v tisicihranu... penetracni olej prostrikan k lozisku zkrz diravou manzetu... co mi prosim poradite , jak dolu, prip. co jsem udelal spatne... ridil jsem se timto videem Co razeni, musi byt but zpatecka nebo predni chod ted to nevim zkusto podivej se na tu tyckuHa prehlidnul jsem ze uz mas ten predni chod tak jinak nevim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 1. Červen 2019 Sdílet Odesláno 1. Červen 2019 Bráchovi se stalo totéž na Alpha 2, pomohla hrubá síla. Byl zarezlý kardan v ložisku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 1. Červen 2019 Sdílet Odesláno 1. Červen 2019 Víc zaber,možná ti ztvrdly o-kroužky na tom tisícihranu (mrkvi) nijak jinak tam nedrží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romanpavelka Odesláno 1. Červen 2019 Autor Sdílet Odesláno 1. Červen 2019 pouzivam 2 sovetske velke pajzry... podarilo se mi posunout od rana o 2 mm zacal jsem opatrne.. ted pouzivam opravdu hrubejsi nez hrubou silu... bez vysledku.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Červen 2019 Sdílet Odesláno 2. Červen 2019 Asi jediné co by ti to mohlo držet je na konci bowdenu řazení ten "bazmek" - mohl se pootočit do strany a brání vytažení, ale že by až tolik? Jak už radil Aleš zkus zahýbat řazením a současně sundavat (holt někdo musí pomoci), Taky je důležité v jaké poloze se snažíš nohu sundat ale předpokládám, že když je bez pístnic tak je rovně.Že by se kouslo ložisko tak moc ? Zkus si ručně zatočit motorem co to bude dělat kdyby to bylo kouslé tak to bude hrnout celou nohu ke straně. Ale to je asi blbost.Ještě mě napadlo u toho řazení by to mohlo být bloknuté na tahlu - viz foto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 3. Červen 2019 Sdílet Odesláno 3. Červen 2019 JO,jo to je ta zanedbaná údržba,když se to všichni snaží opravit,až když to klekne a nedělají žádnou preventivní udržbu.Předpokládám,že manžeta kardanu je děravá a tekla ti voda do ložiska transomu, byla i slaná?bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romanpavelka Odesláno 4. Červen 2019 Autor Sdílet Odesláno 4. Červen 2019 (upraveno) Zprovoznuji po koupi... Zanedbane lodi.. Je to posledni vec.. Co hori.. Souhlasim se zanedbanou udrzbou.. Byla slana..Strikam tam penetracni olej na stridacku s wdckem ..k lozisku a o vikendu zkusim pokracovat.. Doufam ,ze ten olej aspon trochu prolne dovnitr.. Upraveno 4. Červen 2019 uživatelem Romanpavelka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 5. Červen 2019 Sdílet Odesláno 5. Červen 2019 Co je to za lod,myslím výrobce a typové ozn.?Rok výroby?bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romanpavelka Odesláno 5. Červen 2019 Autor Sdílet Odesláno 5. Červen 2019 Lambo marine motor Mercruiser 2.5 noha by mela byt MR Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 7. Červen 2019 Sdílet Odesláno 7. Červen 2019 POKUD TO NEJDE VYNDAT,VYNDEJ NEJDŘÍV MOTOR A POTOM PALICÍ PŘES ŠPALEK VYMLAT KARDAN I Z LOŽISKEM /POKUD JE V LOŽISKU ZAREZLÝ/. VE SPOJCE NA MOTORU TO NEBÝVÁ "ZAMRZLÉ".VŠE ALE TROCHU Z CITEM JINAK ZNIČÍŠ TRANSOM.BOOTCENTRUM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romanpavelka Odesláno 8. Červen 2019 Autor Sdílet Odesláno 8. Červen 2019 Zda se ,ze to drzi na tom tom cisicihranu... Jeste ten budeme penetrovat... Olejem ...Natahujeme tu spojku- ten unasec.. A tisicihran nejde ven... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 8. Červen 2019 Sdílet Odesláno 8. Červen 2019 jIŽ JSEM TOHO DOST ROZEBRAL,ALE JEŠTĚ TO NIKDY NEBYLO "ZAMRZLÉ" VE SPOJCE, NAOPAK SPÍŠE JE TO VŽDY "VYČVACHTANÉ". aLE ZŘEJMNĚ BYLO VĚTŠÍ MNOŽSTVÍ SLANÉ VODY V LODI A TA SE DOSTALA DO TÉ SPOJKY A TAM TO TOTÁLNĚ "ZAMRZLO"dRŽÍM PALCE AT SE TO PODAŘÍ VYNDAT A NEMUSÍ SE TO ROZŘEZÁVAT.BOOTCENTRUM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se