Přejít na obsah
Plavidla.cz

Katastrofa na Dunaji - noční srážka lodí

elvikol

Doporučené příspěvky

Je to katastrofa. Jde i o to, jaké si z toho vzít ponaučení, proč k tomu došlo. Hustý noční provoz na Dunaji v BUDAPEŠTI a jak k článku píšou, proč v této době neměly zákaz plavby velké hotelové lodě. A co naše plavební správa k provozu na Vltavě a na Labi ? Zdá se mi, že u nás to nejde správným směrem. Já vidím na Labi velké výletní lodě (asi z Prahy), pro které se na Labi postupně staví 100 m dlouhá přístaviště. Proti Dunaji to jsou řeky - drobečci, kdy večerní setkání s malými plavidly by asi nedopadlo dobře. Píši tedy k zamyšlení, zda by se provoz takto velkých lodí ve večerních a nočních hodinách na těchto řekách taky neměl omezit ? Jde o bezpečnost nás všech na malých plavidlech.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/506276-lod-s-turisty-na-dunaji-se-potopila-za-sedm-sekund-zachranari-hledaji-21-lidi.html?source=FBS&fbclid=IwAR2SkqbpnAT_Z0w2OllRY8fM0Xzkasbzfz_qvg0VJE8EiDWQBNwMFeHbStY

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Především pan kapitán malé lodě čuměl Bůh ví kam, když začal točit doleva, maje příď velké lodě na úrovni své tak jedné třetiny a těsně vedle sebe. Viz video z nábřežní kamery, co je na JI.

Na Labi proplují hotelovky tak dvakrát do týdne. A ta nová stometrová přístaviště jsou kde??

Loni ani jedno, pominul-li staleté dalby v Mělníku a nábřeží v Žernosekách.

Odkaz ke komentáři

Píši tedy k zamyšlení, zda by se provoz takto velkých lodí ve večerních a nočních hodinách na těchto řekách taky neměl omezit ? Jde o bezpečnost nás všech na malých plavidlech.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/506276-lod-s-turisty-na-dunaji-se-potopila-za-sedm-sekund-zachranari-hledaji-21-lidi.html?source=FBS&fbclid=IwAR2SkqbpnAT_Z0w2OllRY8fM0Xzkasbzfz_qvg0VJE8EiDWQBNwMFeHbStY

. Máš stejně blbě myšlenky jako převážná část našich zákonodárců. Co takhle zakázat plavbu uplne. Jak napsal David, víme prd co za tím bylo

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

Další stometrovky a.j. se budou rychle stavět, např. stometrovka příští rok vyroste v Brandýse nad Labem.

Měl jsem možnost potkat stometrovku na středním Polabí a čuměl jsem jako v té reklamě, když TITANIC připlul v reklamě po Vltavě do Prahy.

Odkaz ke komentáři

Kde by se tady vzala 100metrovka když tady mají komory jen 85m ale bývalý časy kdy tady plulo 30 tlacaku s uhlim denně.... to bys v tom případě asi nepřežil. Občas se tady ukáže akorát Florentina nebo něco jede na Chvaletice na opravu Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

..... Píši tedy k zamyšlení, zda by se provoz takto velkých lodí ve večerních a nočních hodinách na těchto řekách taky neměl omezit ?] Jde o bezpečnost nás ........

V zajmu Tvoji bezpecnosti Ti zakazuju vychazet z domu. Mohl bys klopytnout na chodniku a zlomit si nohu.

tvl uvedomujes si vubec co jsi to napsal? Presne takovehle napady vedou do pekla.

Odkaz ke komentáři

Souhlasím s Luborem, packa. Nehody na silnicích jsou mnohem četnějsí i počty obětí jsou tisícinásobně vyšší. Ani ten největší ignorant nevznesl požadavek na zamezení počtu obětí například zákazem pohybu motorových vozidel ve dne, protože je zde největší riziko dopravní nehody.
Odkaz ke komentáři

Především pan kapitán malé lodě čuměl Bůh ví kam, když začal točit doleva, maje příď velké lodě na úrovni své tak jedné třetiny a těsně vedle sebe. Viz video z nábřežní kamery, co je na JI.

Podle všeho co jsem viděl, začala ta malá loď doleva točit v okamžiku, kdy jí ta velká zezadu najela na levý bok. Ale můžu se mýlit, nikdo se tomu nechce nijak vyjadřovat, v TV se to omílá pořád dokola bez jakýchkoliv informací. Spíš mě víc zajímá teoretický problém, kde asi tak může ležet vina, kdo se měl jak zachovat. Podle mě je tady nejlépe vidět, jak důležité je dívat se do "zpětných zrcátek", nikdy nevíš, kolik tisíc tun bez kapitána na tebe míří. Problém bude jistě také na straně nemožnosti zpozorovat poziční světla v popředí velkoměsta. Možné využití systému AIS a podobně. Zde bych viděl možný směr diskuze.

Odkaz ke komentáři

Stačí se vochomejtnout někde kolem Karlova mostu v Praze. Pěkný mazec. Kašlu jestli mam přednost a klidim se z cesty velkym lodim a s menšíma si drzim odstup. Je blby mit pravdu a byt utopeny.

Doufam, ze se někde objeví vysledky vyšetřování. Jen lituji ty lidi co nemeli nejmenší šanci se nějak zachránit.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...