lvvi Zveřejněno 28. Červen 2010 Sdílet Zveřejněno 28. Červen 2010 Zdravím na téma vysílaček a sonarů jsem již mluvil, dostal jsem pár zajímavých rad,tak zkusím se zeptat na nákladnější a vážnější téma.Stavba kajuty, přístavba, přestavba. Při momentální situaci nákupu lodě jsem přemýšlel, zda-li jako člověku vyššímu bude vyhovovat kajuta 1,6m vysoká - přišel jsem na to, že na sezení a spaní to nebude problém, ale hrbatit se tam celý den není zase nejlepší na formování postavy.Zapřemýšlel jsem co by znamenalo zvýšit kormidelnu - tj prostor, který se nachází až za kajutou, takže není třeba zasahovat do zvedání celé kajuty, ale jen přistavení jisté "budky" o rozměrech 2,7x3m - dojde i k možnosti dostavění prostorů pro koupelnu a wc. Jedná se pouze o jisté koje. Ze své hloupé naivity jsem se na tuto možnost zeptal jedné nejmenované firmy - mysleje si že se jedná o pár dřev a kousek laminátu, dovolil jsem si celkem hodně dát na práci penízků a přišel jsem s návrhem 30.000 - kdyby mohl následný mail, co jsem od firmy dostal řvát smíchy jistě by řval. Neboť reakce byla celkem stručná. Jsme ochotni vám pomoci za 75.000. A to jsem zase řval smíchy já, než mi došlo, že to bude asi normální cena. Ale uvažte - koupil jsem si loď za 200.000. Abych firmě nekřivdil. Bylo dodáno ještě, že je třeba loď vidět, že cena kterou poslali může být přehnaná. (doufám, že dvojnásobně) ;) Drazí kolegové námořnici ptám se vás upřímně a klidně vám pošlu i jisté plány lodi - zda-li je možné onu dostavbu kajuty udělat za cenu poloviční než o které mluvila firma. Nejedná se mi o stavbu koupelny se všemi rozvody ani o stavbu lodního wc, ale jen o kajuty - prostory kam lze toto náčiní umístit. Děkuji za cenné informace.Lukáš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andres66. Odesláno 10. Červenec 2010 Sdílet Odesláno 10. Červenec 2010 Zdravím,mám rád zdařilé předělávky,několik jsem již zvládl takže vím že do zminovaného rozměru a tvých financí se musíš vejít .Záleží na použití výdřevy a laminace hlavně její pozitivní formy.Já pro ní používám obyčejný opracovaný polystyren do žádaného tvaru přetažený a přebroušený obyčejnou sádrou na sádrokarton a separaci po laminaci jde lehce vybourat. To je nejjednoduší.Ostatní jako třeba rámy oken,dvířek,ruzných profilu ze dřeva nechávám zpracovat šikovnému truhláři. Další doplnky z nerezu si zpracovávam sám.Laky a ruzná napouštění též zvládneš sám,takže se chce nebát a vzhuru do toho.Ted mám také připravený spodek plachetky/Fina/k úpravě malé dobovky pro syna.Lukáši zdar ,kdyby náhodou tak zde máš mé tel.728315782 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubos1961 Odesláno 1. Květen 2012 Sdílet Odesláno 1. Květen 2012 Plánuji přestavbu posezení na malé kajutové lodi, ale chybí mi informace, kde seženu základní komponenty /laminát - desky/. Děkuji za informace. Lubos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samoliter Odesláno 1. Květen 2012 Sdílet Odesláno 1. Květen 2012 Záleží na tom, jaké desky a laminát. Z mé databáze jsem Ti vytáhl třeba tohle : http://www.technickematerialy.cz/plastove-desky/ .Nebo tady: http://www.rempo.cz/oddeleni/7/Vyrobky-z-plastu.aspx .Mimochodem, jsem stejný ročník.samoliter. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se