ondra Zveřejněno 7. Březen 2019 Sdílet Zveřejněno 7. Březen 2019 Mám dotaz. V případě, že je na palubě vůdce plavidla, může kormidlovat osoba, která nemá VMP?Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
easi Odesláno 7. Březen 2019 Sdílet Odesláno 7. Březen 2019 Muze, ale oba musi byt s cistou hlavou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra Odesláno 8. Březen 2019 Autor Sdílet Odesláno 8. Březen 2019 (upraveno) Já to nikde ve vyhlášce, ani v PPP nenašel. Můžeš sem prosím dát odkaz, kde je to napsáno? Nebo si to myslíš? Upraveno 8. Březen 2019 uživatelem ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Březen 2019 Sdílet Odesláno 8. Březen 2019 Když jsem dělal VMP, tak to bylo v otázkách k přípravě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 8. Březen 2019 Sdílet Odesláno 8. Březen 2019 Já mam pocit, že je to jako v autě, takže osoba bez papírů nesmí stát (sedět) za kormidlem.Na moři je to jedno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 8. Březen 2019 Sdílet Odesláno 8. Březen 2019 (upraveno) Easi odpověděl správně.Jen myslím, že ten kdo se za přítomnosti "vůdce" chopí kormidla, musí být obeznámen a starší 18 let.Alespoň tak nám to nějak přednášeli na kurzu VMP. :) Upraveno 8. Březen 2019 uživatelem marx2000 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra Odesláno 8. Březen 2019 Autor Sdílet Odesláno 8. Březen 2019 (upraveno) Já našel jen: Průkaz způsobilosti lodníkaVe smyslu § 2, odst. 2, písmeno e) vyhlášky ministerstva dopravy č. 42/2015 Sb., je Lodník oprávněn vykonávat palubní práce na lodi a obsluhu kormidla pod dohledem kapitána.(2) Osoba bez průkazu způsobilosti může vést malé plavidlo během povolené akce na sledované vodní cestě3) ve vyznačené části vodní cesty nebo během ověření praktických dovedností při vedení malého plavidla. Upraveno 8. Březen 2019 uživatelem ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 17. Březen 2019 Sdílet Odesláno 17. Březen 2019 Viděl jsem v praxi jak řídil asi tak 10 letý kluk pod dozorem zřejmě tatínka. Policie zastavila zkontrolovala doklady a on jel dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se