Přejít na obsah
Plavidla.cz

Slapy

miloš1

Doporučené příspěvky

• 3 weeks later...

Ahoj, Zrůbek je celkem fajn, v Cholíně jsem dělal svůj první sjezd, couvání je zajímavé (většinou tam parkují auta podél cesty) takže to je opravdu na centimetry a na konci Tě čeká ostré zlomení vleku. Je pravda, že mam vlek asi 7,5m, ale když si s tim pohraješ, tak to jde. Cena tam je kolem 100kč, ale majitelé jsou dost arogantní, neporadí, nepomohou, já tam nepojedu ani zadarmo.

Kamýk a Županovice neznám, jdu googlit:-) Aleš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Županovice nic moc. Chce to tam s nějakým SUV a větším, protože je to neudržované a desky panelů jsou na všechny světové strany a rozpadlé. Taky celkem mělčina se šutry na dně (podařilo se mi tam drbnout vrtuli a to mám ponor nula nula nic). Prostě výzva. Upraveno uživatelem marx2000
Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...

Pokud máš menší loď, jde to dát tady v kempu kousek od St. Živohoště https://goo.gl/maps/MtP2jZSKHMP2. Doporučuji se tam přijít podívat nejdřív pěšky a pak zhodnoti. Je to kemp, takže ideálně ne o víkendu nebo v hlavní sezoně. Dát do vody půjde asi i středně velká loď, s vytažením to bude horší bez čtyrkolky. Co je špatně na sjezdu u hráze? Pokud máš problémy tam, určitě do toho kempu nejezdi.

Další sjezd je soukromý sjezd v Cholíně, za úplatu a po domluvě asi lze http://www.yachtservis.cz/kontakt.html, případně si tam nech něco opravit:) Služby mohu doporučit. Tento sjezd je dost příkrý, určitě 4x4 případně za úplatu jejich autem. https://goo.gl/maps/DDPoTvNwwCo

Odkaz ke komentáři

• 4 months later...
  • 4 months later...
  • 5 weeks later...
Zdravím. Mohu se zeptat na sjezd přímo na přehradě u Rabyně? Jak to tam funguje, platí se něco? A kde pak parkujete auto s vlekem? Viděl jsem na mapách o kousek dál nějaké parkoviště, ale nevím jak to tam funguje, tak jestli má někdo zkušenost? Předem děkuji, jsem nováček.
Odkaz ke komentáři

Jestli myslíš oficiální sjezd u přehrady, co obhospodařuje Povodí, je to zadarmo, ale když zrovna převáží neradi tam kohokoliv vidí. Většinou tam nějakej hlídač a je třeba se s ním domluvit. Parkovat se dá na silnici směrem do Třebenic v obou směrech.
Odkaz ke komentáři

Pro úspěšnou domluvu pomůže, když jim řekneš, že si vše připravíš někde nahoře, pak jen ve chvíli kdy traktor odjede couvneš dolů, sklouzneš loď a odjedeš. Oni mají špatné zkušenosti s lidma, kteří zaberou celý sjezd, trvá jim to dlouho a blokují traktor.
Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

NA SLAPSKÉ PŘEHRADĚ VZNIKNE PÁTERNOSTER PRO LODĚ

Roky odkládané plány na obří výtah pro lodě se konečně začínají realizovat. Slapskou přehradu tak v dohledné době ozdobí technický unikát: výtah typu páternoster. Informuje o tom Povodí.

Původní plány počítaly se zdvihadlem, které by fungovalo jako vana, do které loď vpluje, a vana se následně spustí dolů či vytáhne nahoru.

„Nevýhoda je, že je to provozně zdlouhavé a odbaví se málo lodí. Vana se také musí odpouštět či dopouštět, přitom se strašně plýtvá vodou,“ říká projektant Povodí Lumír Pohledný. A taky se ukázalo, že nikdo nechce vanu mýt. Inspiraci pro nakonec schválené řešení našel na pražském magistrátu.

„Magistrátní páternoster je de facto technická památka, ale svou koncepcí je to dosud nepřekonaná novinka. Páternoster technologicky ještě nezestárl,“ líčí nadšeně Lumír Pohledný. Pohled na lidi, plynule nastupující a vystupující do a z výtahu mu tak učaroval, že jej přetvořil do páternosteru pro říční lodě.

Jeho nadšení však zdaleka nesdílejí všichni. Petr Kopáček, který bydlí nedaleko přehrady, se bojí, že neustále běžící páternoster jej bude rušit na jeho meditační zahradě. Poukazuje i na reálné nebezpečí toho, když nějaký kapitán zapomene „vystoupit“.

„Známe to přeci všichni. Když projedete strojovnou páternosteru, padnete při obrátce na hlavu,“ říká Kopáček. „A teď si představte, že na hlavu padne celá říční loď!,“ děsí se Kopáček.

Jeho obavy ale rozptyluje Lumír Pohledný. „Není se třeba bát, na všechno jsme mysleli,“ říká v odpověď. „Těsně před výstupem bude umístěna varovná cedulka.“

Podle jeho slov bude provoz páternosteru šetrný k přírodě. „Počítáme s tím, že když se páternoster se naučili používat úředníci, naučí se to brzy i ryby,“ říká Pohledný.

zdroj https://www.i-vytahy.cz/cs/clanky-na-tema-vytahy/na-slapske-prehrade-vznikne-paternoster-pro-lode.html

:) :) :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj Všem, nikdy jsem nebyl člunem na Slapech a chtěl bych přes velikonoce se podívat :) kde ideálně spustit na vodu ? Člun mám 8,5m váha kolem 3t. Děkuji moc za radu :)

To záleží odkud pojedeš, těch sjezdů je zde několik.

Odkaz ke komentáři

• 1 year later...
Pánové nevíte někdo kolik je podjezdová výška na Zrůbek?

Případně někde v okolí jiný kemp, kde se dá přenocovat s lodí + postavit stan?

Díky.

Je to tam dost nízké - hlavně při plném stavu vody, když jsem tam občas zajížděl musel jsem sundavat "kočárek"

Míru ti přesně neřeknu, nejdřív tak za čtrnáct až dám loď na vodu tak ti to tam můžu vyfotit.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...