marx2000 Zveřejněno 29. Leden 2019 Sdílet Zveřejněno 29. Leden 2019 Zdravím.Koukám po motorech 10HP (9.8 nebo 9.9), a to i bazarových.Zajímala by mne jedna věc, a nikde to nemohu najít.Jak je to, když na svou loď potřebuji S čili krátkou nohu, a někdo nabízí optimální motor, ale s L čili dlouho nohou.Lze to nějak elegantně (výměnou, odebráním dílů) přehodit z L na S?Díky moc. Třeba to bude užitečné vlákno i pro další lidi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 29. Leden 2019 Sdílet Odesláno 29. Leden 2019 Zkrácení není až takový problém. Horší je to nastavovat, to už musíš být hodně velký machr.Na noze je pasáž, kde je vše relativně rovné. Tam se liší krátká a dlouhá noha, ostatní je stejné. Jak odlitek nohy, tak uvnitř výfuk, táhlo řazení, hřídel. Pokud se v této části ze všeho vyřízne stejná délka a zase se to všechno posvařuje, tak samo domo získáš motor s krátkou nohou. Hřídel po svaření nesmí házet a svařování hliníku nohy je trochu těžší.Rozhodně uschovej ty vyříznutý kusy, kdybys to v budoucnu prodával a kupující pro změnu potřeboval nohu dlouhou. Zase by se to napojilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 29. Leden 2019 Sdílet Odesláno 29. Leden 2019 Už jsem viděl hodně, i Z-náhon z náhonu ocasní vrtule helikoptéry, ale řezat nohu přívěšáku ještě ne. Některé přívěsy mají dlouhou nohu vložením mezikusu. Ten jde vyndat, ale hřídel se mění.Tak to bylo na dvoutaktech. Čtyřtaktní to takhle nemají, aspoň pokud vím. Vidět to je na první pohled. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 29. Leden 2019 Autor Sdílet Odesláno 29. Leden 2019 Hm hm, já jsem se právě domníval, že ten "mezikus" je prostě na šroubech + hřídel a další jsou spojený také nějakými prodlužovadly :)No machr na tyhle věci opravdu nejsem, ani si nemám tendenci na něj hrát. Zajímalo mne, zda to zkrácení lze nějak jednoduše. Protože to i pro výrobce by to bylo jednodušší :) A ještě lepší by bylo, kdyby ta spodní část nohy byla kompatibilní napříč mezi značkami, tak jako je např USB mezi periferiemi :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 30. Leden 2019 Autor Sdílet Odesláno 30. Leden 2019 No nic. Řekl bych, že lze toto téma považovat za uzavřené :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 31. Leden 2019 Sdílet Odesláno 31. Leden 2019 To je škoda, můj fake se nechytil. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 31. Leden 2019 Sdílet Odesláno 31. Leden 2019 já si doopravdy myslel že to je for zkracovat nebo prodlužovat nohu motoru ,, tvl když na to nemám ,, nechápu jak někdo se může to něčeho takovýho pouštět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 31. Leden 2019 Sdílet Odesláno 31. Leden 2019 (upraveno) Ode mne to for byl. Upraveno 31. Leden 2019 uživatelem Lubor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Únor 2019 Sdílet Odesláno 1. Únor 2019 Např. moje Honda 4takt 2,5 hp je dodávána včetně mezikusu pro možnost L nebo S :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mandy Odesláno 3. Březen 2019 Sdílet Odesláno 3. Březen 2019 Přátelé, prodává se takzvaný Jack-plate, který tento problém může vyřešit. Dělají se fixní, manuálně stavitelné i elektricky stavitelné. Na YouTube toho je o tom fůra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se