Přejít na obsah
Plavidla.cz

Rada nováčkovi

RóJa

Doporučené příspěvky

Dlouhým bowdenem to nebude, pokud není totálně prošoupaný a stočený do smyček a oblouků. Spíš tím, že umějí kulový, ti tví servisáci. Přece není problém se podívat, jestli se plynklapka otvírá o cca 80 stupňů ( do osy difuzoru) a předstih, pokud je stavitelný, jde na plno.

Taky jestli jde motor na všechny hrnce?

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 194
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Zveřejněné obrázky

Tak už to jede. Prostě se nějak sám rozjel a teď si to teda metelí neuvěřitelně.

Nevíte prosím, zda stejnými kabely, kterými startuji motor a jsou přichycené přímo na kontakty baterie, se po nastartování baterie dobíjí? Děkuji

Asi ano zkusím ti to nafotit.

Díky moc.

Odkaz ke komentáři

Tak už to jede. Prostě se nějak sám rozjel a teď si to teda metelí neuvěřitelně.

Nevíte prosím, zda stejnými kabely, kterými startuji motor a jsou přichycené přímo na kontakty baterie, se po nastartování baterie dobíjí? Děkuji

Díky moc.

Tak to poznáš když si po nastartování změříš napětí na baterce :)

Odkaz ke komentáři

Díky moc.

Foto

Odkaz ke komentáři

Foto řízení

To bude ono, jak to mám pořešené i já. Děkuji.

Máš tu loď jak kdyby sjela z výrobní linky, to je neuvěřitelné. Tos takto koupil, nebo sis jí takto "vyňufal"? :)

Majitelé přede mnou asi byli pěkný čuňata.

Ještě jednou díky.

Upraveno uživatelem marx2000
Odkaz ke komentáři

Foto řízení

To bude ono, jak to mám pořešené i já. Děkuji.

Máš tu loď jak kdyby sjela z výrobní linky, to je neuvěřitelné. Tos takto koupil, nebo sis jí takto "vyňufal"? :)

Majitelé přede mnou asi byli pěkný čuňata.

Ještě jednou díky.

Loď byla po nástřiku v dobrém stavu. Jen jsem!m na ni přidal nějaké drobnosti jako bimini žebřík a podobně. Zatím mě to baví ji vylepšovat...;-)

Odkaz ke komentáři

Nejsem na rady ten pravej, jezdím teprve 2 roky. Mám na laminátce délky 5,2 m motor 4T MERCURY 80 a myslím, že je to akorát. Na moři jsem jel s 4T MERCURY 100 a pro moře si myslím je to potřebné, záleží, kde se bude jezdit. Při rychlé změně počasí je třeba rychle ujet do přístavu. Při plavbě na volné moře je nutný i náhradní motor.

Přeji hodně štěstí při výběru.

Odkaz ke komentáři

Nejsem na rady ten pravej, jezdím teprve 2 roky. Mám na laminátce délky 5,2 m motor 4T MERCURY 80 a myslím, že je to akorát. Na moři jsem jel s 4T MERCURY 100 a pro moře si myslím je to potřebné, záleží, kde se bude jezdit. Při rychlé změně počasí je třeba rychle ujet do přístavu. Při plavbě na volné moře je nutný i náhradní motor.

Zdarec,

tos reagoval na jaký příspěvek?

Odkaz ke komentáři

Koukám že jsme pomalu přešli na moře ;-) Pro mě tedy užitečné téma. Za dva týdny jedu se svou malou laminatkou do Chorvatska. Mám zkušenosti s gumakem tak doufám že toto bude velký posun. Věřím že 30 zvládne v pohodě plavbu u pobřeží a ostrovů. S gumakem s 15tkou jsem bez problémů podél pobřeží dál i 30 km. Tak pokud máte někdo nějakou dobrou radu c.i zkušenosti tak se prosím podělte... :-)

Odkaz ke komentáři

Koukám že jsme pomalu přešli na moře ;-) Pro mě tedy užitečné téma. Za dva týdny jedu se svou malou laminatkou do Chorvatska. Mám zkušenosti s gumakem tak doufám že toto bude velký posun. Věřím že 30 zvládne v pohodě plavbu u pobřeží a ostrovů. S gumakem s 15tkou jsem bez problémů podél pobřeží dál i 30 km. Tak pokud máte někdo nějakou dobrou radu c.i zkušenosti tak se prosím podělte... :-)

No hlavně se nepřeceňuj, to se na moři nevyplácí. :(

Odkaz ke komentáři

No hlavně se nepřeceňuj, to se na moři nevyplácí. :(

Jedu tam potřetí dvakrát s gumakem nejdřív 5hp a pak 15hp. Už to byl výrazný posun. Těším se že pořádně projedu laminatku ale na dlouhé výpravy na sire moře nepojedu.

Odkaz ke komentáři

Jen pro informaci.

Vrácený problematický motor, který jsem byl nucen odevzdat proti penězům původnímu majiteli, se objevil opět v nabídce na internetu. Přeji hodně štěstí tomu, kdo si jej koupil (dle informace tohoto původního majitele).

Má žena, díky tomuto zanedbanému motoru, již 3x (slovy třikrát) pádlovala notný kus cesty domů z vejletu :)

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...
  • 9 months later...

Ahoj hbredy,

moc moc prosím, začíná sezona tak je to aktuální. Byl bys té lásky a nafotil mi detaily své lodě?

Velmi mi to pomůže v budování té mé. Chtěl bych postupně dát loď do slušného stavu.

Klidně to naposílej do soukromých zpráv, ať to tu nezamořujeme :)

Děkuji uctivě.

Upraveno uživatelem marx2000
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...