marx2000 Odesláno 12. Červen 2019 Sdílet Odesláno 12. Červen 2019 Taky jsem upřímně zvědavej, kde takový, tebou popisovaný, servis seženeš.100km po proudu v Roudnici n/L Ten byl dobrej :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 12. Červen 2019 Sdílet Odesláno 12. Červen 2019 Imramovský, toho znám cca 50 let. Je to můj kamarád, leč reference na servis se dost rozcházejí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 12. Červen 2019 Sdílet Odesláno 12. Červen 2019 ...Taky jsem upřímně zvědavej, kde takový, tebou popisovaný, servis seženeš. Proto se ptám zde, já začátečník zkušených, protože na to je i internet krátký. Je to hlavně o zkušenostech a znalostech :)Ještě jednou děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 16. Červen 2019 Sdílet Odesláno 16. Červen 2019 Tak jsem se rozhodl, že motor vrátím.Za studena dobrý, za tepla... no jsem rád, že mě přestalo bolet zápěstí a loket.Nechci investovat další nervy, čas a ve finále i peníze.Díky všem za ochotu diskutovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 17. Červen 2019 Sdílet Odesláno 17. Červen 2019 Nevíte, zda se dá zjistit z označení motoru (E25 SREUA) jestli má krátkou nohu?Potřeboval bych to vědět před nákupem jiného motoru.Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Červen 2019 Sdílet Odesláno 17. Červen 2019 A značka motoru? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 17. Červen 2019 Sdílet Odesláno 17. Červen 2019 A značka motoru? Zdar.Je to tu pár stránek zpět :)Ale dobrá tedy, je to Evinrude. Dik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 18. Červen 2019 Sdílet Odesláno 18. Červen 2019 Zkus štěstí tady http://epc.brp.com/Index.aspx?lang=E&s1=6d6e04c4-2733-49e4-8b86-00028f73770e Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 18. Červen 2019 Sdílet Odesláno 18. Červen 2019 Zkus štěstí tady http://epc.brp.com/Index.aspx?lang=E&s1=6d6e04c4-2733-49e4-8b86-00028f73770e Zdar, díky.Já tuhle stránku znám, svůj konkrétní motor (typ) jsem tam bohužel nenašel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 18. Červen 2019 Sdílet Odesláno 18. Červen 2019 Tak bych vzal metr, změřil můj motor a porovnal to s jinym :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 18. Červen 2019 Sdílet Odesláno 18. Červen 2019 Tak bych vzal metr, změřil můj motor a porovnal to s jinym :) Jasny :) Asi to tak dopadne, o víkendu, po pás ve vodě :) Škoda, že jsou lidi tak nepořádný, a s lodí nedodají papíry k lodi a motoru. To prostě nepochopím. Asi chci moc :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 19. Červen 2019 Sdílet Odesláno 19. Červen 2019 pokud je to tenhle motor, tak to je krátká noha. Dlouhá noha je fotce od jirkas dvě stránky zpátky v tom příspěvku o trimování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 19. Červen 2019 Sdílet Odesláno 19. Červen 2019 pokud je to tenhle motor, tak to je krátká noha. Dlouhá noha je fotce od jirkas dvě stránky zpátky v tom příspěvku o trimování. Oh yeah. Je to stále tentýž motor. Díky za postřeh.Já tam stejně zítra budu, tak to mohu změřit. Jestli někdo pojedete po vodě kolem, klidně se stavte na pivko :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 20. Červen 2019 Sdílet Odesláno 20. Červen 2019 Takže 43,5 cm, taxnad je to krátká noha :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gustynos Odesláno 27. Červen 2019 Sdílet Odesláno 27. Červen 2019 Dobrý den. Mám na vás velkou prosbu. Jsem tu nový a hlavně úplný začátečník. Chci si koupit loď, která je na obrázku. Za prvé bych potřeboval vědět, jaké oprávnění si na tuto loď musím pořídit. Loď bych chtěl využívat na řece Labe v okolí Pardubic a Kolína na rybaření a rekreaci. Je tato loď vůbec vhodná a co říkáte motoru. Opravdu se omlouvám, vůbec tomu nerozumím, ale chtěl bych začít. Děkuji mnohokrát a mějte se hezky a děkuji za případné odpovědi:) Inzerát:Zachovalá loď Demus Sport délka 4,7m a šířka 1,9m. Motor Yamaha 40HMO s otáčkoměrem, dálkovým ovládáním, el. startem a el. trimrem. Vařič, chemické WC, schůdky do vody, kotva, fendry. Loď přihlášena SPS Praha. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 27. Červen 2019 Sdílet Odesláno 27. Červen 2019 Loď je dle inzerátu přihlášená, takže provozovat dále půjde. Před koupí si to ověř na SPS.K řízení potřebuješ průkaz vůdce malého plavidla viz:https://plavebniurad.cz/dok-os/vmpCo se týče stavu lodě a motoru, to musíš odhadnout sám na co máš možnosti a schopnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 27. Červen 2019 Sdílet Odesláno 27. Červen 2019 Motor starý dvoutakt, tedy relativně jednoduchý na údržbu i provoz, jen pozor na opotřebení, dělat generálku se při cenách dílů asi nevyplatí.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 27. Červen 2019 Sdílet Odesláno 27. Červen 2019 Není vidět uspořádání kokpitu, tak nejde posoudit, jak bude vhodná na rybaření. Vymazlenou rybářskou loď má Bohouš Kuna tady na foru, ten tam má snad všechno, co lze pořídit -- Shetland 535-zážitky ,plavby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 27. Červen 2019 Sdílet Odesláno 27. Červen 2019 (upraveno) Pokusím se ho najít... Jo, moc děkuji. Zdarec.Chtě jsem tě poprosit, mohl bys mi poslat víc detailních fotografií tvé lodě? Třeba i do SZ, jestli to nechceš vést v takto veřejné rovině.Zajímalo by mne, jak to máš řešené. Koukám, že máš jiné vazáky, co tam máš za motor a to bimini je co zač? Atd.Díky moc. Jinak, bombarduji Tullio Abbate e-mailama v AJ (italsky neumím) a fakují mne absolutní pasivitou :(Potřebuji zrenovovat štítek lodě, a nevím co naň napsat (a zároveň by mne zajímaly parametry), tak jsem doufal, že by výrobce měl vědět. Na obrázku je možné vidět, v jakém stavu je štítek. Upraveno 27. Červen 2019 uživatelem marx2000 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaŠ Odesláno 28. Červen 2019 Sdílet Odesláno 28. Červen 2019 Dobrý den. Mám na vás velkou prosbu. Jsem tu nový a hlavně úplný začátečník. Chci si koupit loď, která je na obrázku. Za prvé bych potřeboval vědět, jaké oprávnění si na tuto loď musím pořídit. Loď bych chtěl využívat na řece Labe v okolí Pardubic a Kolína na rybaření a rekreaci. Je tato loď vůbec vhodná a co říkáte motoru. Opravdu se omlouvám, vůbec tomu nerozumím, ale chtěl bych začít. Děkuji mnohokrát a mějte se hezky a děkuji za případné odpovědi:) Inzerát:Zachovalá loď Demus Sport délka 4,7m a šířka 1,9m. Motor Yamaha 40HMO s otáčkoměrem, dálkovým ovládáním, el. startem a el. trimrem. Vařič, chemické WC, schůdky do vody, kotva, fendry. Loď přihlášena SPS Praha. Hlavně potřebuješ vůdce malého plavidla kategorie M nestačí m20 tefy potřebuješ praktickou i teoretickou zkoušku. Příklaš se včas terminy see rychle.plní. udělej si i moře A pokud plachtit udělej si i S Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 28. Červen 2019 Sdílet Odesláno 28. Červen 2019 Ano, potřebovat budeš praktickou i teoretickou zkoušku na neomezený výkon.Čili jak píše kolega nade mnou, kategorie / skupina M.Oproti řidičáku je to celkem trivialita, není se čeho bát. Apka na mobil pro šprtání teorie + zaplatit kurz, při kterém ti přiklepnou, že máš hotovou praxi. :)Držím palce! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzam Odesláno 29. Červen 2019 Sdílet Odesláno 29. Červen 2019 myslím že kurz je zbytečný, stačí zavolat na Státní plavební správu, tam si vyžádat termíny zkoušek a také seznam zkušebních komisařů, kteří s tebou provedou praktickou zkoušku. Mě kurz nic nedal jen zbytečně vyhozené peníze, stačí zaplatit 500 za zkoušku a asi 1500 za jízdu ze zkušebním komisařem. Obě moje děti to absolvovali takto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 29. Červen 2019 Sdílet Odesláno 29. Červen 2019 Jo tak já platil kurz, a jestli to jde tak, jak píše Honzam, tak alespoň ušetříš.Já si celkem příjemně zajezdil, protože nikdo z lidí na kurzu nechtěl moc řídit :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaŠ Odesláno 29. Červen 2019 Sdílet Odesláno 29. Červen 2019 Na teoriinje nejlepší test si dělat přímo na stránkách plavební správy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaŠ Odesláno 29. Červen 2019 Sdílet Odesláno 29. Červen 2019 Já platil za zkoušku na motorak 1900 v Praze a za plachty 1000 na orliku. Případně mohu doporučit v sz.Jinak doporučuji udělat i S nebo alespoň s 20. Je to za jedny peníze( ta s 20) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se